Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

ΚΤΥΠΑ ΕΔΩ ΣΤΑ ΜΠΛΕ ΓΡΑΜΜΑΤΑ. Κοίτα τι κάνει ο κορωνοϊός σε όλο το κόσμο.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ.

Μετά με το «ποντικάκι» κοιτάξτε τι γίνεται σε κάθε χώρα σε όλο τον κόσμο. Η σελίδα ανανεώνεται τακτικά οπότε κοίταζε όσες φορές θέλεις

Λόγω της κατάστασης με τον κορωνοϊό τα άρθρα που ανεβάζουμε στο panelikos.com καθημερινά είναι περισσότερα από πριν. Όλα τα άρθρα μπορείτε να τα διαβάζετε έστω και εάν δεν είναι στην αρχική σελίδα που είσαστε τώρα. Πάρτε το ποντικάκι και πηγαίνετε κάτω δεξιά και πατήστε Παλαιότερες Αναρτήσεις και θα πάτε στην προηγούμενη σελίδα και εάν κάνετε το ίδιο και στην επόμενη σελίδα-σελίδες θα διαβάζετε όλα τα άρθρα. Σας ευχόμαστε ΥΓΕΙΑ, όλα τα άλλα έρχονται μετά.

Σκότωσε τον κορωνοϊό. Και εσύ μπορείς. Πάρε τα μέτρα σου.

Σάββατο, 18 Αυγούστου 2018

Προ των πυλών το τέταρτο μνημόνιο, επιμένει η Ν.Δ

Του Σταυρου Παπαντωνίου
«Οσο νωρίτερα γίνουν εκλογές, τόσο μικρότερος θα είναι ο αντίκτυπος στην οικονομία», η άποψη που επικρατεί στο κόμμα του κ. Μητσοτάκη.
ΕΤΙΚΕΤΕΣ
«Δεν υπάρχει καμία καθαρή έξοδος». Με αυτή τη σαφή φράση σχολιάζουν στη Ν.Δ. την επόμενη μέρα στην οικονομία, που τυπικά θα ξεκινήσει από την ερχόμενη Δευτέρα, οπότε αναμένεται και το διάγγελμα Τσίπρα για την έναρξη της λεγόμενης «μεταμνημονιακής περιόδου». Στην Πειραιώς ωστόσο δεν συμμερίζονται καθόλου την αισιοδοξία της κυβέρνησης, πως κάτι «νέο» ξεκινάει από την 21η Αυγούστου. Αυτό συμβαίνει όχι μόνο γιατί η κυβέρνηση Τσίπρα, όπως σημειώνουν πηγές, έτσι και αλλιώς «έχει δώσει τα διαπιστευτήριά της εδώ και τρία χρόνια» πως «επιδιώκει μόνο την επικοινωνία και όχι την ουσία», αλλά και γιατί –κυρίως– υπάρχουν τα ανάλογα δυσοίωνα μηνύματα.
Στη Νέα Δημοκρατία, έχουν ήδη χτυπήσει «καμπανάκια», από το γεγονός πως η αστάθεια στην Ιταλία και η οικονομική κρίση στην Τουρκία επηρέασαν τα επιτόκια δανεισμού των ελληνικών ομολόγων. Οι «μετασεισμοί» αυτοί, που κανείς δεν ξέρει πώς θα εξελιχθούν ενόψει Σεπτεμβρίου καθώς η κατάσταση στις δύο γειτονικές χώρες είναι ιδιαιτέρως ρευστή, δημιουργούν εύλογη ανησυχία στο «γαλάζιο» οικονομικό επιτελείο, που βλέπει μια προσπάθεια τα πραγματικά προβλήματα που μπορεί να αντιμετωπίσει η οικονομία της χώρας να μπουν «κάτω από το χαλί» στο όνομα μιας επικοινωνιακής διαχείρισης, που θα παρουσιάζει εξιδανικευμένη την κατάσταση της χώρας.
Επιπλέον, εν τοις πράγμασι, το γεγονός ότι η ελληνική οικονομία επηρεάστηκε από τις εξελίξεις σε Τουρκία - Ιταλία αποτυπώνει κάτι ακόμα, κάτι που, όπως σημειώνουν στη Ν.Δ., είναι εξόχως αρνητικό. Η ελληνική οικονομία αντιμετωπίζεται από τις αγορές ως μια επισφαλής οικονομία, που δεν έχει περάσει ακόμα στην «κανονικότητα», η οποία τελεί υπό αίρεση. Ως εκ τούτου, στη Ν.Δ. ανησυχούν. Και ανησυχούν ακόμα περισσότερο γνωρίζοντας πως τα ανωτέρω «δεν λαμβάνονται σοβαρά υπ’ όψιν από την κυβέρνηση, που στοχεύει, όπως φάνηκε και στο ζήτημα των Ελλήνων στρατιωτικών, να εκμεταλλευτεί μόνο επικοινωνιακά τις καταστάσεις».
Χαρακτηριστικό της σημασίας που δίνουν στην Πειραιώς στο θέμα της οικονομίας είναι πως πηγές του κόμματος σχολίαζαν ότι το εν λόγω ζήτημα θα κρατηθεί στην επικαιρότητα το αμέσως επόμενο διάστημα, όπου οι παρεμβάσεις θα είναι συνεχείς. «Δεν μπορεί να παίζει η κυβέρνηση προεκλογικά παιχνίδια με την οικονομία», προσέθεταν οι ίδιες πηγές, εμμένοντας μάλιστα στα περί τέταρτου μνημονίου, το οποίο είναι ουσιαστικά καθ’ οδόν.
Τούτων δοθέντων και με δεδομένο πως ήδη έχουμε μπει σε παρατεταμένη προεκλογική περίοδο που θα «σφραγιστεί» στην επικείμενη ΔΕΘ, στη Ν.Δ. θεωρούν πως «όσο νωρίτερα γίνουν εκλογές, τόσο μικρότερος θα είναι ο αντίκτυπος στην οικονομία», καθώς η παραμονή της κυβέρνησης παρατείνει την αβεβαιότητα και αυξάνει τον κίνδυνο «ατυχημάτων».
Υψηλοί τόνοι
Την ίδια ώρα, με αμείωτη ένταση κρατάει ψηλά η Ν.Δ. τα ζητήματα ασφάλειας, που «αποτελούν διαχρονικά πρόβλημα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ». Η χθεσινή νέα εισβολή του «Ρουβίκωνα» στην πρεσβεία της Αυστρίας,. είναι ακόμα ένα κομμάτι στο παζλ της ανομίας και της δυσφήμησης της χώρας στο εξωτερικό, που, όπως σημειώνουν αρμόδιες πηγές, «τείνει να γίνει κανονικότητα». Από την Πειραιώς εξεδόθη ανακοίνωση η οποία αναφέρει μεταξύ άλλων πως «ο “Ρουβίκωνας” αναβαθμίζοντας τη δράση του μπουκάρει πλέον και στα κτίρια», ενώ με σαφή δόση ειρωνείας συνεχίζει λέγοντας πως «είναι μάλλον υπερβολή να ζητάμε απαντήσεις από την κυβέρνηση, αλλά ειλικρινώς αναρωτιόμαστε αν σκοπεύει επιτέλους να κάνει κάτι ή αν θα αναλάβει έστω την πολιτική ευθύνη».
Πηγή: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου