«Βγήκαμε για την καθημερινή μας αλιεία και ήρθαν τα τουρκικά αλιευτικά να πάρουν τα αλιευτικά μας εργαλεία. Πήγαμε να τα προστατεύσουμε και μας έριξαν με το όπλο έξι φορές. Επίσης δεχθήκαμε και απειλές. Φώναξαν στον ασύρματο «I am turkish fishing boat, f@@k off»  (Είμαι τουρκικό αλιευτικό, άντε γαμ@@@@@@»)».
Στα βίντεο που τράβηξαν οι Έλληνες ψαράδες που δέχθηκαν τους πυροβολισμούς όταν επιχείρησαν να κινηθούν προς το σημείο όπου είχαν αφήσει τα εργαλεία τους στη θάλασσα, φαίνονται τα πλωτά του Λιμενικού που έχουν προσεγγίσει τα τουρκικά αλιευτικά προκειμένου να τα απωθήσουν.
Στο δεύτερο βίντεο ο Έλληνας ψαράς δίνει το ακριβές στίγμα του σημείου στο οποίο συνέβη το σοβαρό επεισόδιο το πρωί της Κυριακής: «Σήμερα δύο τουρκικά αλιευτικά ήταν δυτικά της νήσου Καλαποδιού, βόρεια της Λέρου και νότια των Λειψών. Πήγαμε πάνω να αλιεύσουμε και δύο τούρκικα αλιευτικά ήρθαν πάνω μας. Πήγαμε να προστατεύσουμε τα δικά μας εργαλεία αυτοί μας έριξαν με το όπλο έξι φορές».
«Όσο πάει η κατάσταση και χειροτερεύει. Τι θα γίνει πια; Φτάσαμε στην κατάσταση οι Τούρκοι να μας ρίχνουν στα δικά μας τα νερά και εμείς να μην κάνουμε τίποτα» προσθέτει με νόημα εκφράζοντας την αγανάκτηση των ψαράδων στα ακριτικά νησιά.