Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 7 Αυγούστου 2018

Καθηγητής του Χάρβαρντ σχετίζει μυστηριώδες σήμα από τα βάθη του σύμπαντος με την εξωγήινη ζωή


PHOTOGRAPHER IS MY LIFE. VIA GETTY IMAGES

Ο καθηγητής Αστροφυσικής στο πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ, Avi Loeb είναι γνωστός για τις μελέτες που έχει διενεργήσει όσον αφορά την εξωγήινη ζωή, ενώ στο παρελθόν έχει υποστηρίξει πως στη γη έχουμε λάβει μηνύματα από εξωγήινους, τα οποία ωστόσο αγνοήσαμε.
Αυτή τη φορά ο ίδιος μιλά για ένα «μυστήριο σήμα» από τα βάθη του διαστήματος που επίσης μπορεί να προέρχεται από όντα που ζουν μακριά από τον πλανήτη μας. Μέσα από δήλωση που έκανε μέσω του telegram, ο καθηγητής τόνισε πως το FRB180725A, που πήρε το όνομά του από το μήνα και τη μέρα που ανιχνεύθηκε, έστειλε ένα κύμα χαμηλής συχνότητας 580 megahertz, το οποίο είναι σχεδόν 200 Mhz χαμηλότερο από άλλα μηνύματα FRB.
Το FRB, σύμφωνα με το δημοσίευμα του Live Scienceμπορεί να διαρκέσουν μερικά χιλιοστά του δευτερολέπτου και να «τρέξουν» δισεκατομμύρια έτη φωτός σε ολόκληρο το σύμπαν από άγνωστες προελεύσεις και για αδιευκρίνιστους λόγους, κάτι το οποίο συνέβη και στις 25 Ιουλίου.
Ο καθηγητής Loeb εξηγεί πως οι εν λόγω αναλαμπές μπορεί να προέρχονται από την εξωγήινη ζωή, αν δεν προέρχονται από εκρήξεις αστεριών ή από μαύρες τρύπες.
«Οι ραδιοεκρήξεις αυτές είναι εξαιρετικά φωτεινές λόγω της μικρής διάρκειας και της προέλευσής τους από μεγάλες αποστάσεις και δεν έχουμε εντοπίσει στα σίγουρα μια πιθανή φυσική πηγή», ανέφερε ο καθηγητής στο Live Science.
Patrick Boyleεπικεφαλής του έργου για το Canadian Hydrogen Intensity Mapping Experiment (CHIME), το τηλεσκόπιο που εντόπισε το σήμα, διευκρίνισε πως τα εν λόγω περιστατικά συμβαίνουν κατά τη διάρκεια της μέρας ή της νύχτας και οι χρόνοι πραγματοποίησής τους δεν σχετίζονται με άλλες γνωστές πηγές ή επιτόπιες δραστηριότητες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου