Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

Σας ευχόμαστε το Νέο Έτος να είναι γεμάτο από Χαρά, Υγεία, Προκοπή και ΕΙΡΗΝΗ. ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ.

Πέμπτη, 2 Αυγούστου 2018

Δύο ομογενείς στους συγγενείς θυμάτων που κατέθεσαν την πρώτη μήνυση για την πυρκαγιά


Πέμπτη, 2 Αυγούστου, 2018


Του Αρη Παπαδόπουλου
 (Eurokinissi/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ).
Στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών κατατέθηκε η πρώτη μήνυση από τρεις συγγενείς θυμάτων, ανάμεσά τους και δύο ομογενείς, της πυρκαγιάς της 23ης Ιουλίου που έπληξε την Ανατολική Αττική.
Πρόκειται για την κ. Γεωργία-Ευαγγελία Κατσαργύρη, ηλεκτρολόγο-μηχανικό, κάτοικο Λος Αντζελες και Ορέστη-Κωνσταντίνο Τσίντζα, καθηγητή Πανεπιστημίου στο Νότιγχαμ της Αγγλίας.
Η μήνυση κατατέθηκε από τον δικηγόρο Αντώνη Φούσσα, που εκπροσωπεί τους τρεις συγγενείς δύο θυμάτων, οι οποίοι έχασαν τον σύζυγο, τον πατέρα και την μητέρα τους, και οι οποίοι ζητούν την ποινική δίωξη των υπευθύνων για τα αδικήματα της κατά συρροήν κακουργηματικής έκθεσης, της ανθρωποκτονίας εξ αμέλειας, του εμπρησμού δάσους από αμέλεια, των σωματικών βλαβών και ό,τι άλλα αδικήματα προκύψουν από την έρευνα.
Μάλιστα, οι δύο ομογενείς αναφέρουν στη μήνυση ότι «σπεύδουμε, κάπως, γρήγορα, να υποβάλλουμε την παρούσα έγκλησή μας, διότι οι δύο από εμάς είμαστε κάτοικοι εξωτερικού, όπου και εργαζόμαστε και θα πρέπει αμέσως να αποχωρήσουμε από την Ελλάδα και να επιστρέψουμε στις χώρες εργασίας μας…».
Η μηνυτήρια αναφορά στρέφεται κατά του γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Γιάννη Καπάκη, της περιφερειάρχη Αττικής, Ρένας Δούρου, του δημάρχου Μαραθώνα, Ηλία Ψινάκη, των υπευθύνων γραφείων Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Μαραθώνος, των αρμόδιων και υπευθύνων αξιωματικών του Πυροσβεστικού Σώματος για την περιοχή της Ανατολικής Αττικής, αρμόδιων και υπεύθυνων αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας για την περιοχή της Ανατολικής Αττικής και κατά παντός υπευθύνου για τα τραγικά συμβάντα.
Ερωτηθείς από τον «Ε.Κ.» ο δικηγόρος κ. Φούσσας, γιατί προσωποποιούνται ειδικά αυτοί οι τέσσερις, απάντησε «επειδή αυτοί έχουν την ευθύνη βάσει του νόμου».
Πρόσθεσε επίσης ότι «έχουμε την προηγούμενη απόφαση για την Ηλεία (σ.σ. ήταν ο ίδιος ως δικηγόρος που χειρίστηκε τότε την υπόθεση) και ξέρουμε ποιοι καταδικάστηκαν. Οι αποφάσεις εκείνες είναι οδηγός μας για τη σημερινή εξέλιξη», ανέφερε. Και, τέλος, σε σχετική ερώτηση, ο κ. Φούσσας είπε ότι τώρα η μηνυτήρια αναφορά θα συσχετιστεί με την αυτεπάγγελτη διαδικασία, θα τη χρεωθεί μία εισαγγελέας και θα αποφασίσει αν θα ασκήσει διώξεις».
Σύμφωνα με το έγγραφο της μήνυσης, που έχει στην κατοχή του ο «Ε.Κ.», αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι «για τη βιβλική συνολική αυτή καταστροφή, όπως ασφαλώς και για τους δυο ως άνω δικούς μας ανθρώπους, ασφαλώς υπάρχουν τεράστιες ποινικές (και άλλες) ευθύνες των αρμόδιων και επιφορτισμένων κρατικών λειτουργών και οργάνων για τη διαχείριση και αντιμετώπιση παρόμοιων σοβαρών κρίσεων και έκτακτων φυσικών καταστροφών (πυρκαγιών, σεισμών, πλημμυρών κ.λπ.) και για τον λόγο αυτό σπεύδουμε να καταθέσουμε την παρούσα έγκλησή μας παρότι γνωρίζουμε ότι από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου ελήφθην σχετική πρωτοβουλία αλλά κρίναμε σκόπιμο ότι πρέπει να υποβάλλουμε κι εμείς την παρούσα έγκληση μας και να δηλώσουμε παράσταση πολιτικής αγωγής ώστε να καταστούμε νομίμως και επισήμως διάδικοι και να κ προσέχουμε από την πρώτη στιγμή να ασκούμε τα νόμιμα δικαιώματα μας».
Στην μήνυση περιγράφεται το τραγικό ιστορικό της υπόθεσης, καθώς ο ένας εκ των δύο θανόντων είχε παντρέψει την 34χρόνη κόρη του, δύο ημέρες πριν από τη φονική πυρκαγιά και η οικογένεια παρέμεινε στην εξοχική της κατοικία στον Νέο Βουτζά μέχρι τη μοιραία ημέρα, όπου έχασε την ζωή του ο πατέρας της νύφης (70χρονος εκπαιδευτικός), αλλά και η επίσης εκπαιδευτικός 73χρονη ενοικιάστρια τού από κάτω διαμερίσματος. 
Πηγή: ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου