«Ο Οδυσσέας έφτασε στην Ιθάκη αλλά είχε αγώνα να δώσει», τονίζει σε δήλωση του  δύο ημέρες μετά από την έξοδο από τα μνημόνια ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.
Δίνοντας το στίγμα της «επόμενης ημέρας»  ο Ευκλείδης Τσακαλώτος τονίζει ότι αφού έφτασε στην Ιθάκη είχε να αντιμετωπίσει τους «Μνηστήρες», τους οποίους «νίκησε με τη βοήθεια των δικών του πιστών ανθρώπων».
Αναφερόμενος στις προτεραιότητες της κυβέρνησης, στην δήλωση του στην «Εφημερίδα των Συντακτών», ο υπουργός Οικονομικών επισημαίνει ότι αυτές πρέπει να αφορούν την υπεράσπιση της αγοράς εργασίας, τους μισθούς, τις συντάξεις, την υγεία και την παιδεία.
«Γράφουμε νέες σελίδες μετά την πολιτική οδύσσεια των μνημονίων. Δεν θα είναι εύκολο, αλλά τις γράφουμε μαζί με τους ανθρώπους που μας στήριξαν όλα αυτά τα χρόνια στην κυβέρνηση και το κόμμα. Χρειάζεται να συνεχίσουμε με την ίδια αφοσίωση και με τις ίδιες αξίες για την υπεράσπιση του κόσμου της εργασίας, για τους μισθούς, για τις συντάξεις, για τις εργασιακές σχέσεις και για μια παιδεία και υγεία αντάξια των προσδοκιών του λαού μας».
Επίσης, ο ίδιος πρόσθεσε ότι «Δεν ξεχνάμε ούτε τον πόνο, ούτε τις ελπίδες αυτού του λαού. Πρωτίστως ξέρουμε ότι δεν θα καταφέρουμε να πετύχουμε τους στόχους μας χωρίς την κοινωνία δίπλα μας, χωρίς το κόμμα πλαισιωμένο από τους καλύτερους από μας. Ο Οδυσσέας έφτασε στην Ιθάκη, αλλά είχε αγώνα να δώσει. Τον παραμόνευαν οι Μνηστήρες. Τους νίκησε με τη βοήθεια των πιστών δικών του ανθρώπων». αναφέρει στη δήλωσή του ο υπουργός.