Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 6 Αυγούστου 2018

Βούτσης: Ολοι έκαναν ό,τι μπορούσαν, πλην όμως, αυτό δεν ήταν αρκετό

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:
«Ολοι έκαναν ό,τι μπορούσαν, πλην, όμως, αυτό δεν ήταν αρκετό μέσα στις συγκεκριμένες πολύ ιδιαίτερες κλιματολογικές συνθήκες εκείνης της ημέρας. Άρα, εδώ ανακύπτει ένα ζήτημα που αφορά την ανάγκη ποιοτικής αναβάθμισης όλου του συστήματος και των ανθρώπινων και των τεχνικών μέσων της πολιτικής προστασίας», σημειώνει ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης.
Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Real News», ο Νίκος Βούτσης αναφέρει πως «η αναζήτηση των αιτίων και πιθανών ευθυνών, είτε μέσω της δικαστικής είτε και εκ παραλλήλου μέσω της υπηρεσιακής οδού, θα οδηγήσει σε χρήσιμα συμπεράσματα για τον νέο σχεδιασμό και ενδεχομένως θα επισημάνει λάθη και ευθύνες στην όλη διαχείριση αυτής της πρωτοφανούς τραγωδίας, με την πυρκαγιά στην εξέλιξή της να σαρώνει έναν πυκνοκατοικημένο οικιστικό ιστό».
Παράλληλα, ο Νίκος Βούτσης τονίζει «αυτού του τύπου οι "ασύμμετρες καταστροφές" δεν είναι κισμέτ, δεν είναι νομοτέλεια, δεν μπορεί να είναι εκτός ελέγχου και δυνατότητας πρόληψης και αντιμετώπισης. Αυτό το μήνυμα σταθερότητας και μετρημένης αισιοδοξίας για την ασφάλεια των πολιτών σε όλη τη χώρα νομίζω ότι εξέπεμπε τόσο η ανάληψη της κεντρικής πολιτικής ευθύνης από τον πρωθυπουργό, όσο και οι δέσμες όλων των αποφάσεων και των μέτρων που ελήφθησαν και θα εφαρμοστούν άμεσα».
Πάντως, «η ανείπωτη ανθρώπινη τραγωδία στο Μάτι θα στοιχειώνει για πολλά χρόνια την ελληνική κοινωνία, βεβαίως το πολιτικό προσωπικό της χώρας διαχρονικά, αλλά και ιδιαίτερα όλα τα υπηρεσιακά σώματα, τις κοινωνικές δομές, τους εθελοντές, την αυτοδιοίκηση, όλους μας που βιώσαμε δραματικά τα μηνύματα που σε πρωτοφανή ένταση κυριαρχούν σε όλες τις εκφάνσεις του δημόσιου βίου», επισημαίνει ο Νίκος Βούτσης.
Για τη στάση, τέλος, της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο κ. Βούτσης υποστηρίζει ότι η επίσημη ηγεσία της Ν.Δ. δεν αποδοκίμασε ακραίες συμπεριφορές. «Νομίζω ότι αυτό το γεγονός βάζει ένα ερωτηματικό στη συνείδηση κάθε πολίτη στη δημόσια στάση χαμηλών τόνων που επέδειξε ο αρχηγός της», καταλήγει.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου