Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 1 Αυγούστου 2018

ΒΗΜΑτοδότης: Πρωθυπουργός σε απόγνωση

Τετάρτη, 1η Αυγούστου, 2018

Πρωθυπουργός σε απόγνωση
Απανωτές είναι οι συσκέψεις που γίνονται στο Μέγαρο Μαξίμου (κεκλεισμένων των θυρών) με σκοπό τη βελτίωση της εικόνας της κυβέρνησης αλλά και του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα (φωτογραφία) μετά τα τερατώδη λάθη που έγιναν στην επικοινωνιακή διαχείριση της τραγωδίας. Κυβέρνηση και Πρωθυπουργός βάλλονται πανταχόθεν. Εκείνο που έμαθα είναι ότι πέραν των δηλώσεων (τύπου Χριστόφορου Βερναρδάκη) ότι «ο κ. Τσίπρας δεν πρέπει να βάλλεται γιατί είναι μόλις 44 ετών», υπάρχουν ένα σωρό εισηγήσεις προκειμένου να σταθεί στα πόδια της η κυβέρνηση που πήρε τα κάτω της.

Μαθαίνω λοιπόν ότι εισηγούνται στον κ. Τσίπρα να δώσει και πάλι έμφαση στο Μακεδονικό. Να το αναδείξει σε πρώτο ζήτημα. Και αυτό το θέμα φθοροποιό είναι για την κυβέρνηση, αλλά ανάμεσα στην τραγωδία στην Ανατολική Αττική (που έφερε δεκάδες νεκρούς) και στο Μακεδονικό προτιμούν το λιγότερο φθοροποιό. 

Μία άλλη εισήγηση προς τον κ. Τσίπρα (για να βγει η κυβέρνηση από τη δύσκολη κατάσταση) είναι να δώσει έμφαση στην οικονομία, δηλαδή στα οικονομικά επιτεύγματα της κυβέρνησής του με την έξοδο από τα μνημόνια και τις κοινωνικές παροχές που πρόκειται να δώσει. Αλλά, λένε, αυγουστιάτικα ποιος θα δώσει βάση σε όλα αυτά; Ούτε βεβαίως μπορεί να στραφεί και πάλι προς την προσφιλή του μέθοδο, αυτή της σκανδαλολογίας, αφού το λεγόμενο ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς έχει υποστεί φθορά.

Ετσι η μεγάλη του ελπίδα για να ισορροπήσει κάπως τα πράγματα μένει μόνο η ΔΕΘ. Εως τότε θα έχει κάνει τον ανασχηματισμό (η έκπληξη του οποίου, μαθαίνω, θα είναι η μετάθεση της Εφης Αχτσιόγλου στο Εσωτερικών), θα έρθει στη Θεσσαλονίκη ο αμερικανός αντιπρόεδρος Μάικ Πενς, που αναμένεται να δώσει συγχαρητήρια στην κυβέρνηση για την έξοδο από τα μνημόνια, και θα ανακοινώσει παροχές. Αυτή είναι  η τελευταία ελπίδα του κ. Τσίπρα ώστε να εμφανιστεί ως ο πολιτικός που εξακολουθεί να κυβερνά τη χώρα ή που θα θελήσει να την ξανακυβερνήσει.

Κυριάκος: Οι ευθύνες θα αποδοθούν
«Εχω βάσιμες υποψίες για προσπάθεια συγκάλυψης, έχω εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη ότι θα διερευνήσει τα πάντα και οι ευθύνες θα αποδοθούν» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε για την εθνική τραγωδία από την καταστροφική πυρκαγιά στην Ανατολική Αττική. Υπογράμμισε μάλιστα ότι ως αρχηγός της αντιπολίτευσης θα κάνει τα πάντα για να καταλογιστούν και να αποδοθούν αυτές οι ευθύνες. Ζήτησε τις παραιτήσεις των Τόσκα και Σκουρλέτη, της κυρίας Δούρου, του γ.γ. Πολιτικής Προστασίας, των αρχηγών της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας. 
Το βρεγμένο μπλουζάκι
Εδώ που τα λέμε, ο πρόεδρος της ΝΔ ήταν ήπιος στην κριτική του στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε. Είπε τα πράγματα με το όνομά τους, σεβόμενος τους νεκρούς και αυτούς που υπέστησαν καταστροφές, χωρίς ακραίες φωνές. Ακόμα και οδηγίες για την προστασία από τη φωτιά έδωσε: προέτρεψε τους πάντες σε περίπτωση πυρκαγιάς να φορούν ένα βρεγμένο μπλουζάκι. Αυτό το διαπίστωσε στο νοσοκομείο, όταν επισκέφθηκε έναν νεαρό με εγκαύματα: «Κάηκα, πρόεδρε, επειδή δεν φορούσα μπλουζάκι» του είπε.


Οταν το Μαξίμου δεν εκτιμά τον Μητσοτάκη
Παρά ταύτα, το Μέγαρο Μαξίμου και ο Πρωθυπουργός δεν εκτίμησαν την ήπια στάση που έδειξε απέναντί τους ο πρόεδρος της ΝΔ και εξέδωσαν (λακωνική μεν, σκληρή δε)  ανακοίνωση με την οποία επιτίθενται στον κ. Μητσοτάκη, που είπε όμως τα αυτονόητα. Συγκεκριμένα σημείωσαν: «Σε μια συνέντευξη όπου ο κ. Μητσοτάκης φαινόταν να διαβάζει τις απαντήσεις που του είχαν ετοιμάσει οι επικοινωνιολόγοι του, επιχείρησε για άλλη μια φορά να βγάλει πολιτική υπεραξία, εκμεταλλευόμενος τον πόνο από την απώλεια δεκάδων συμπολιτών μας. Δεν μπορεί, όμως, οι ανθρώπινες ζωές να γίνονται αντικείμενο πολιτικής εκμετάλλευσης. Οι πολίτες κρίνουν και τους κρίνοντες».


Οταν ένα ανώνυμο κείμενο γίνεται viral
Εντύπωση έκανε η ανάρτηση στον προσωπικό της λογαριασμό στο Fb της Ελενας Ακρίτα σχετικά με την επιστολή της Αννίτας Π. προς τον Πρωθυπουργό. Μια επιστολή που αρχίζει με τη φράση «Ακου να σου πω, Αλέξη, τώρα που έθαψα τους νεκρούς ΜΟΥ». Η κυρία Ακρίτα ανέφερε ότι το κείμενο της επιστολής είναι ανώνυμο. Και συμπληρώνει: «Και μην πουν μερικοί ότι η αποστολέας είναι σύζυγος του τάδε ή του δείνα. Η έλλειψη υπογραφής καθιστά το κείμενο αναξιόπιστο. Τέλος. Δηλαδή όποιος στέλνει κάτι και υπογράφει Θανάσης Κ. και Μαιρούλα Β. εμείς το δημοσιεύουμε ελαφρά τη καρδία; Θα ξεχάσουμε κι αυτά που ξέραμε;». Αυτά έγραψε λοιπόν η Ελενα Ακρίτα. 

Και ακολούθησε η παράκληση της μητέρας που ζήτησε από τους δημοσιογράφους να σεβαστούν τη μνήμη των νεκρών της οικογένειάς της. Απευθύνοντας παράλληλα έκκληση να μην αναδημοσιεύονται κείμενα που μιλούν εξ ονόματός της ή της οικογένειάς της.

Κουίζ:
Κι όμως εάν το θελήσει μπορεί ένας συγεκριμένος υπουργός να παραιτηθεί επικαλούμενος λόγους.... υγείας και όχι συνειδησιακούς.. Προσφάτως μάλιστα υποβλήθηκε σε επέμβαση (όχι τόσο σοβαρή, αλλά ήταν χειρουργική επέμβαση). Εάν λοιπόν υποβάλει την παραίτησή του για λόγους υγείας δύσκολα μπορεί να μην την κάνει δεκτή ο Πρωθυπουργός. Ούτε καν λόγους του τύπου «δεν μπορείς να εγκαταλείψει τη μάχη» μπορεί να επικαλεσθεί για να δείξει ότι δεν καρατομεί εν θερμώ. Ποιος νομίζετε ότι είναι αυτός ο υπουργός;

Ο Ψινάκης με Volvo στην εισαγγελέα
Προσήλθε ο δήμαρχος Μαραθώνα Ηλίας Ψινάκης μ΄ένα πολυτελές ασημένιο Volvo την εισαγγελέα Πρωτοδικών Βαρβάρα Γνεσούλη και κατέθετε επί δύο ώρες, στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης για τα αίτια της φονικής πυρκαγιάς στην Ανατολική Αττική. Εφυγε όμως από την πίσω πόρτα και με άλλο αυτοκίνητο, πιο ταπεινό και υπηρεσιακό (μάλλον το έκανε για... παραπλάνηση) αποφεύγοντας τους δημοσιογράφους και βεβαίως τις δηλώσεις. Ολα αυτά γίνονται την ώρα που αυξάνονται οι φωνές των δημοτικών του συμβούλων, αλλά και κατοίκων του πυρόπληκτου Δήμου Μαραθώνα για παραίτηση του κ. Ψινάκη. Φωνές όμως που προς το παρόν δεν εισακούονται.

Αγαλμα για τον Γεράσιμο Αρσένη

Στον προαύλιο χώρο του κτηρίου της Περιφερειακής Ενότητας Κεφαλονιάς τοποθετήθηκε το πρωί της Τρίτης το άγαλμα του Γεράσιμου Αρσένη, ο οποίος πέθανε στις 19 Απριλίου 2016. Τον έφερε στην Ελλάδα από την Αμερική ο Ανδρέας Παπανδρέου, τον τοποθέτησε διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος και εν συνεχεία τον διόρισε υπουργό Οικονομικών. Χρημάτισε επίσης και υπουργός Εθνικής Αμυνας και ήταν ο υπουργός που υλοποίησε το δόγμα του ενιαίου αμυντικού χώρου της Ελλάδας και της Κύπρου. Τα αποκαλυπτήρια του αγάλματος θα κάνει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, την προσεχή Παρασκευή. Το άγαλμα του κεφαλλονίτη υπουργού του ΠΑΣΟΚ φιλοτέχνησε, ο επίσης κεφαλλονίτης γλύπτης, Διονύσης Γερολυμάτος.

Κάλυψη αναγκών 1.500 παιδιών της Στερεάς Ελλάδας
«Κλείδωσαν» και εφέτος οι παροχές προς τις οικογένειες παιδιών προσχολικής και σχολικής ηλικίας και παιδιών με αναπηρία, που έχουν ανάγκη φύλαξης, φροντίδας και ειδικής αγωγής. Με μία δέσμη προσκλήσεων ύψους περίπου 5 εκατ. ευρώ που εξέδωσε η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, δίνεται τέλος στην αγωνία χιλιάδων οικογενειών για την φροντίδα και την εκπαίδευση των παιδιών τους για την ερχόμενη σχολική περίοδο.

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας δηλώνει έτοιμη για την σχολική χρονιά που θα ξεκινήσει τον Σεπτέμβριο, με δεδομένο ότι όλες οι διαδικασίες για την εξασφάλιση των χρημάτων που απαιτούνται για τις συγκεκριμένες δράσεις, έγιναν ταχύτατα και είναι σε θέση, από νωρίς, να έχει προχωρήσει τις διαδικασίες για την κάλυψη των αναγκών 1500 παιδιών της Στερεάς Ελλάδας.

Αυτός είναι ο λόγος που ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης εμφανίστηκε ικανοποιημένος, κατά την ενημέρωση για τις συγκεκριμένες προσκλήσεις και δήλωσε ότι η Περιφέρεια, για ακόμη μία φορά, κατάφερε να φτάσει τόσο γρήγορα στην επίλυση ενός προβλήματος που απασχολεί κάθε χρόνο εκατομμύρια οικογένειες σε όλη τη χώρα. 
Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου