Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 6 Αυγούστου 2018

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Δευτέρα, 6 Αυγούστου, 2018

Στους 91 οι νεκροί της καταστροφικής φωτιάς στο Μάτι . Μεγαλώνει ο κατάλογος των θυμάτων της πυρκαγιάς στο Μάτι καθώς εχθές το βράδυ, κατέληξε γυναίκα εγκαυματίας 95 ετών, που νοσηλευόταν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Θριασίου.
  • ζόκερ: 12ο τζακ-ποτ. Για 12η συνεχόμενη φορά δεν αναδείχτηκε «χρυσός» νικητής στην πρώτη κατηγορία (5+1) στη κλήρωση του Τζόκερ. 
  • Αυτοί είναι οι νέοι αρχηγοί Πυροσβεστικής και Αστυνομίας . Αυτοί είναι οι δύο άνθρωποι που αναλαμβάνουν τις θέσεις των αρχηγών σε Πυροσβεστική και Αστυνομία μετά την σχετική απόφαση του ΚΥΣΕΑ. 
  • Στον προβλήτα της Σκιάθου προσέκρουσε πλοίο. Σώοι όλοι οι επιβάτες . Στον προβλήτα του λιμανιού της Σκιάθου προσέκρουσε κατά τον κατάπλου του, το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο "Aqua Blue" με 170 επιβάτες, χωρίς να αναφερθούν τραυματισμοί αλλά ούτε θαλάσσια ρύπανση. 

Κόσμος

  • Τουλάχιστον 82 οι νεκροί από τον χθεσινό σεισμό στην Ινδονησία . Τουλάχιστον 82 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και εκατοντάδες άλλοι τραυματίστηκαν εξαιτίας της σεισμικής δόνησης 7 βαθμών η οποία έπληξε την Κυριακή το πολύ τουριστικό ινδονησιακό νησί Λομπόκ, ανακοίνωσαν οι αρχές. 
  • Αφγανιστάν: Τρεις Tσέχοι υπαξιωματικοί τα θύματα καμικάζι σε περίπολο του NATO. Τρεις Tσέχοι υπαξιωματικοί σκοτώθηκαν όταν βομβιστής-καμικάζι στοχοθέτησε μικτή περίπολο δυνάμεων του NATO και του αφγανικού στρατού 50 χιλιόμετρα βόρεια της Καμπούλ την Κυριακή, ανέφεραν συγκλίνουσες πηγές. Την ευθύνη για την ενέργεια ανέλαβαν οι Ταλιμπάν. 
  • Βενεζουέλα: Έξι συλλήψεις για την απόπειρα δολοφονίας Μαδούρο. Ο υπουργός Εσωτερικών της Βενεζουέλας ανακοίνωσε σήμερα ότι συνελήφθησαν έξι "τρομοκράτες" με την κατηγορία ότι επιδίωξαν να στοχοθετήσουν τον πρόεδρο της χώρας Νικολάς Μαδούρο, ο οποίος δήλωσε θύμα "επίθεσης" χθες, Σάββατο. 
  • Τουλάχιστον οκτώ νεκροί σε τρία επεισόδια στη Σομαλία. Σύμφωνα με την αστυνομία, το αυτοκίνητο-βόμβα ανατινάχθηκε μπροστά σε εστιατόριο κατά μήκος της πολυσύχναστης λεωφόρου. Η πρόσοψη του εστιατορίου καταστράφηκε. 
  • Ινδονησία: 82 νεκροί από σεισμό 7R. Τουλάχιστον 82 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και εκατοντάδες άλλοι τραυματίστηκαν εξαιτίας της σεισμικής δόνησης 7 βαθμών η οποία έπληξε την Κυριακή το πολύ τουριστικό ινδονησιακό νησί Λομπόκ, ανακοίνωσαν οι αρχές. 

Πολιτική

  • Χριστοφιλοπούλου: Πριν λίγες μέρες για τους ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν έφταιγε κανείς για την τραγωδία. «Εις μάτην όμως νομίζουν ότι έτσι θα απαλλάξουν από τις ευθύνες τους τον κ. Τσίπρα και την ανίκανη Κυβέρνησή του. Έχουν τελειώσει. Απομένει η τυπική πράξη με την καταδίκη των πολιτών στις εκλογές», αναφέρει. 
  • Αντιστροφή μέτρηση για απόδοση ευθυνών σε Πυροσβεστική και ΕΛ.ΑΣ. 
  • Γιώργος Τσίπρας: «Οφείλουμε μια συγνώμη...». «Οφείλουμε μια συγνώμη στους ανθρώπους των νεκρών και στην κοινωνία. Μια συγνώμη εκ μέρους του κράτους. Όχι γιατί φταίμε για το κράτος που παραλάβαμε. Αλλά γιατί είμαστε εμείς που το διαχειριζόμαστε τώρα[ αναφέρει στο άρθρο του ο Γιώργος Τσίπρας.
  • Γεωργιάδης: «Ο Κουφοντίνας έλαβε τρομερή εξυπηρέτηση από τον Τσίπρα» (vid). Είναι προφανείς οι σχέσεις Τσίπρα-τρομοκρατίας. Το γιατί δεν το ξέρω ας το απαντήσει ο ίδιος. Το "ρουσφέτι" έγινε γιατί κάποιους δεσμούς έχει η κυβέρνηση Τσίπρα με τον Κουφοντίνα και θέλει να τους εξυπηρετήσει», ισχυρίστηκε ο Άδωνις Γεωργιάδης .
  • Κουμουτσάκος: «Έκαναν την Ελλάδα μεσίστια χώρα». «Η τραγική 23 Ιουλίου του 2018 θα στοιχειώνει αυτήν την κυβέρνηση έως την τελευταία ημέρα τής, ούτως ή άλλως, τραυματικής θητείας της» τονίζει ο Γιώργος Κουμουτσάκος.

Οικονομία

  • Washington Post: «H Ελλάδα έχει ακόμη τέσσερις δεκαετίες λιτότητας». «Μετά από οκτώ χρόνια προγραμμάτων διάσωσης και αδιεξόδων και... ακόμη περισσότερων μνημονίων, η ελληνική οικονομία είναι έτοιμη να σταθεί και πάλι στα πόδια της. Ή τουλάχιστον ό,τι έχει απομείνει από αυτήν», αναφέρει σε δημοσίευμά της η αμερικανική εφημερίδα Washington Post, καθώς η αντίστροφη μέτρηση για τη λήξη του προγράμματος έχει ήδη ξεκινήσει. 
  • Αυτά είναι τα 18 ελληνικά προϊόντα που κέρδισαν τις ξένες αγορές (γραφικά). Τα προϊόντα που έχασαν… πόντους από τις ξένες αγορές, πιθανώς λόγω παραδοσιακών μοντέλων παραγωγής και προώθησης, είναι όσα, σύμφωνα με τη μελέτη, δεν προσαρμόστηκαν εγκαίρως (βαμβάκι, καπνός, γούνες) .
  • Πρώτο υπουργικό συμβούλιο για τον προϋπολογισμό στην Ιταλία . Το ιταλικό υπουργικό συμβούλιο συνεδρίασε σήμερα για να καθορίσει τις κατευθυντήριες γραμμές του επόμενου προϋπολογισμού. 
  • H οικονομία της Τουρκίας μπορεί να τεθεί «εκτός ελέγχου». «Είναι σαφές ότι στην Τουρκία παρατηρούμε ένα πρωταρχικό παράδειγμα διάβρωσης της διακυβέρνησης», δήλωσε ο Thede Ruest, επικεφαλής της διαχείρισης χρεών των αναδυόμενων αγορών στη Nordea. 
  • Προειδοποίηση της Τράπεζας της Αγγλίας για Brexit χωρίς συμφωνία. «Ο κόσμος θα έχει πράγματα να ανησυχεί σε περίπτωση ενός Brexit χωρίς συμφωνία», σημείωσε ο πρόεδρος της Τράπεζας της Αγγλίας, Μάρκ Κάρνεϊ. 

Αθλητισμός

  • Δεν τα κατάφερε η Σάκκαρη στον τελικό. Μια εξαιρετική πορεία δεν είχε.. ασορτί κατάληξη για τη Μαρία Σάκκαρη στον τελικό του τουρνουά της WTA στο Σαν Χοσέ. 
  • Έχασε, αλλά άφησε υποσχέσεις ο Παναθηναϊκός. Λύγισε, αλλά… Ο Παναθηναϊκός ήταν διπρόσωπος κόντρα στην Ομόνοια, ηττήθηκε με 1-0 ελέω Ντάρμπισιρ, αλλά με την ενθαρρυντική εικόνα (τηρουμένων των αναλογιών) του β’ μέρους άφησε υποσχέσεις. 
  • Δώνης: Όνειρό μου να προπονήσω τον Παναθηναϊκό. Την ευτυχία του που δουλεύει στον Παναθηναϊκό, έστω και υπό δύσκολες συνθήκες, περιέγραψε ο Γιώργος Δώνης. Τι είπε για τον στόχο της ομάδας, το γήπεδο και τον επιθετικό που αναζητείται. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου