Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Η ιστοσελίδα μας, paneliakos.com, σας εύχεται

Υγεία, Πρόοδο και Ευτυχία - Χρόνια Πολλά
Καλά Χριστούγεννα, KALA CHRISTOUGENNA (Greek)
Merry Christmas (American English, USA)

English (UK) Happy Christmas

German: Frohe Weihnachten
French: Joyeux Noël
Spanish: ¡Feliz Navidad
Italian: Buon Natale
Portuguese: Feliz Natal
Japanese: メリークリスマス
Russian: С Рождеством
Dutch: Vrolijk kerstfeest
Swedish: God jul
Czech: Veselé vánoce
Turkish:Mutlu Noeller
Albanian: Gëzuar Krishtlindjet
Estonian: Häid Jõule
Hebrew: חג מולד שמח
Chinese: 圣诞快乐
Ukrainian: З Різдвом
Serbian: Срећан Божић
Filipino: Maligayang Pasko
Georgian: შობა
Finish: hyvää joulua

Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα ΝΕΑ-ΕΙΔΗΣΕΙΣ στο τέλος της σελίδας, κάτω δεξιά που λέει “Παλαιότερες Αναρτήσεις”. Πατήστε με το “ποντικάκι” πάνω και θα βρείτε ειδήσεις και νέα σημερινά ή χθεσινά και προηγουμένων ημερών, μηνών, χρόνων.

Αγαπητέ Φίλε, Αγαπητή Φίλη,

Εάν δεν μιλάτε καλά Ελληνικά η ιστοσελίδα μας σας δίνει την ευκαιρία να διαβάσετε όλα τα άρθρα στη γλώσσα της αρεσκείας πατώντας το “ποντικάκι” εδώ αριστερά που λέει Translate, Επιλογή Γλώσσας και διαλέξτε τη γλώσσα που καταλαβαίνετε καλύτερα! Σας παρακαλούμε να το πείτε και σε άλλους. Σας ευχαριστούμε και ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ.


Dear friend

if Greek is not your primary language, now, you can read this web page: paneliakos.com in almost 100 different languages. On the left side here, you will see Translate Επιλογή Γλώσσας”, click with computer mouse on top of “Επιλογή Γλώσσας” and read our web page in the language of your preference. Now you could read paneliakos.com in almost 100 languages in a mater of a few seconds. Please tell others. Thank you.

HAPPY HOLIDAYS

Σάββατο, 11 Αυγούστου 2018

Το 43% των παιδιών στην Ευρώπη γεννιούνται εκτός γάμου – Τι συμβαίνει στην Ελλάδα


Σάββατο, 11 Αυγούστου, 2018

Νέα χιλιετία – νέα ήθη. Η εποχή που ένα στα δύο παιδιά που γεννιούνται στην Ευρώπη θα είναι εξώγαμο δεν απέχει και πολύ εάν συνεχισθεί η τάση που καταγράφει η Eurostat. Σύμφωνα με έκθεση της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας που είδε το φως της δημοσιότητας σήμερα το ποσοστό των γεννήσεων ζώντων που σημειώθηκε εκτός γάμου στην Ευρωπαϊκή Ένωση ανήλθε σε 43% το 2016.
Το παραπάνω ποσοστό είναι λίγο πάνω από 15 ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με το 2000. Από το γύρισμα της χιλιετίας το ποσοστό των γεννήσεων εκτός γάμου αυξάνει κατά μία εκατοστιαία μονάδα κάθε χρόνο.

Το 43% των παιδιών στην Ευρώπη γεννιούνται εκτός γάμου - Τι συμβαίνει στην Ελλάδα

Στην Ελλάδα οι λιγότερες γεννήσεις εκτός γάμου

Όπως φαίνεται και από τον παρακάτω πίνακα η χώρα μας είναι η πλέον παραδοσιακή σε αυτό το θέμα καθώς είναι η μόνη στην Ευρωπαϊκή Ένωση με μονοψήφιο ποσοστό εξώγαμων γεννήσεων. Συγκεκριμένα το 2016, που είναι και η τελευταία χρονιά που υπάρχουν στοιχεία αυτές ανήλθαν στο 9,4% των συνολικών γεννήσεων, στοιχείο που την κατατάσσει στην τελευταία θέση στις εκτός γάμου γεννήσεις.

Το 43% των παιδιών στην Ευρώπη γεννιούνται εκτός γάμου - Τι συμβαίνει στην Ελλάδα

Και στην Ελλάδα η τάση όμως αντίστοιχη με αυτή στην υπόλοιπη Ευρώπη. Είναι χαρακτηριστικό ότι πριν από μία δεκαετία, το 2007 οι γεννήσεις εκτός γάμου ήταν μόλις στο 5,8%, για να αυξηθούν στο 7,3% το 2010 και να αγγίζουν το 10% σήμερα.
Αξίζει να σημειώθει ότι και πέρα από την Ευρωπαϊκή Ένωση το ποσοστό είναι ιδιαίτερα χαμηλό με την μόνη χώρα που παρουσίαζει μικρότερα ποσοστά το 2016 να είναι στην Γηραιά ήπειρο η γειτονική Τουρκία (2,9%).

Το 43% των παιδιών στην Ευρώπη γεννιούνται εκτός γάμου - Τι συμβαίνει στην Ελλάδα

Άλλες χώρες με μικρά ποσοστό γεννήσεων εκτός γάμου είναι η Κροατία (18,9%) σ.σ. διπλάσιο σε σχέση με την Ελλάδα, η Κύπρος (19,1) και η Πολωνία (25%). Στον αντίποδα τα μεγαλύτερα ποσοστά γεννήσεων εκτός γάμου στην Ευρωπαϊκή Ένωση καταγράφονται στην Γαλλία (59,7%), την Βουλγαρία (58,6%) και την Σλοβενία (58,6%), ενώ πρωταθλητές Ευρώπης είναι οι Ισλανδοί με ποσοστό 69,6%.
ΠΗΓΗ: news247

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου