Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 4 Αυγούστου 2018

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Σάββατο, 4 Αυγούστου, 2018

  • Αντίδραση από το τουρκικό ΥΠΕΞ στην μεταφορά Κουφοντίνα . Ανακοίνωση εξέδωσε το Τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών αναφορικά με την μεταφορά του Δημήτρη Κουφοντίνα στις αγροτικές φυλακές Κασσαβέτειας, κοντά στον Βόλο. .
  • Επίθεση του Ρουβίκωνα με μπογιές στην Γενική Γραμματεία Δημοσίων Έργων. Μέλη της ομάδας Ρουβίκωνας επιτέθηκαν με μπογιές στην Γενική Γραμματεία Δημοσίων Έργων η οποία βρίσκεται στην Λεωφόρο Αλεξάνδρας. 
  • Θεαματική βελτίωση στις συνθήκες κράτησης του Κουφοντίνα στον Βόλο. Καλύτερο περιβάλλον, επαφή με περισσότερους συγκρατούμενους και άλλου επιπέδου φύλαξη είναι οι «παροχές» των φυλακών Κασσαβέτειας, στην Μαγνησία, που είναι ανοιχτού τύπου. 
  • Μήνυση για τα θύματα στο Μάτι καταθέτει τη Δευτέρα η Ζωή Κωνσταντοπούλου. Τη Δευτέρα αναμένεται να κατατεθεί μήνυση από την Πρόεδρο της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωής Κωνσταντοπούλου, για τα θύματα από την καταστροφική φωτιά στο Μάτι. 
  • Παραίτηση Ψινάκη ζητούν οι δημοτικοί σύμβουλοι Μαραθώνα από τον Σκουρλέτη. Οι δημοτικοί σύμβουλοι θα καταθέσουν ψήφισμα, ζητώντας την παραίτηση του κ. Ψινάκη, στον υπουργό Εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτη. Στη συνεδρίαση συμμετείχαν 25 από τους 33 δημοτικούς συμβούλους, ενώ απουσίαζε ο κ. Ψινάκης.

Κόσμος

  • ΟΗΕ: Περισσότεροι από 1500 πρόσφυγες έχουν χάσει τη ζωή τους στη Μεσόγειο. Περισσότεροι από 1.500 πρόσφυγες και μετανάστες έχασαν τη ζωή τους επιχειρώντας τον διάπλου της Μεσογείου προς την Ευρώπη κατά τη διάρκεια των επτά πρώτων μηνών του έτους, εκ των οποίων περισσότεροι από 850 τον Ιούνιο και τον Ιούλιο, ανακοίνωσε σήμερα η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες. 
  • Ριαμπκόφ: Δεν θα αποδώσει η αμερικανική πίεση στην Ρωσία . Ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Ριαμπκόφ σημείωσε πως οι νέες αμερικανικές κυρώσεις προς ρωσική τράπεζα δεν θα έχουν κανένα αποτέλεσμα. .
  • Ισόβια για την νεότερη καταδικασμένη τζιχαντίστρια στη Βρετανία. Η Σαφαά Μπουλάρ σχεδίαζε να επιτεθεί στο Βρετανικό Μουσείο σε περίοδο αιχμής, χρησιμοποιώντας πυροβόλα όπλα και χειροβομβίδες. 
  • Αποφυλακίστηκε ο μακροβιότερος ισοβίτης της Κύπρου . Ο Παναγιώτης Καυκαρής , ο μακροβιότερος ισοβίτης, ο οποίος είχε καταδικαστεί για φόνο εκ προ μελέτης του Παναγιώτη Μιχαήλ και των δύο ανήλικων παιδιών του και ήταν έγκλειστος για τριάντα χρόνια στις Κεντρικές Φυλακές, αποφυλακίστηκε σήμερα το απόγευμα. 
  • Νέα ένταση στα Βαλκάνια από φήμες για ανεξαρτητοποίηση περιοχών στο Κόσοβο. Έκτακτη σύγκληση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας συγκάλεσε για αύριο το πρωί ο πρόεδρος της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς εξαιτίας της έντασης που δημιουργήθηκε στο Κόσοβο. 

Πολιτική

  • Σάββατο στις 11 το πρωί η τελετή παράδοσης από Τόσκα σε Σκουρλέτη . Το πρωί του Σαββάτου θα λάβει χώρα η τελετή παράδοσης-παραλαβής του Νίκου Τόσκα στον Πάνο Σκουρλέτη στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. 
  • Το Μαξίμου αποσυνδέει την παραίτηση Τόσκα από τα σενάρια ανασχηματισμού. Την ίδια στιγμή ωστόσο, παραμένουν τα σενάρια για ανασχηματισμό μέσα στις επόμενες εβδομάδες. 
  • ΝΔ και ΚΙΝΑΛ για Τόσκα: Οι ευθύνες ανήκουν στον Αλέξη Τσίπρα. Η παραίτηση του Νίκου Τόσκα «είναι πολύ λίγη και έρχεται πολύ αργά για να ικανοποιήσει το κοινό αίσθημα», τονίζει η αξιωματική αντιπολίτευση. Παραίτηση Τσίπρα ζητά το ΚΙΝΑΛ. 
  • Παραιτήθηκε ο Νίκος Τόσκας. Τις αρμοδιότητές του αναλαμβάνει προσωρινά ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης. 
  • Θεοδωράκης: Ένας αμετανόητος εγκληματίας δεν μπορεί να απολαμβάνει προνόμια. Tην αντίθεση του στην μεταγωγή του αρχιεκτελεστή της τρομοκρατικής οργάνωσης "17 Νοέμβρη", Δημήτρη Κουφοντίνα, στις αγροτικές φυλακές Βόλου, εξέφρασε και ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης. 

Οικονομία

  • Πρώτο υπουργικό συμβούλιο για τον προϋπολογισμό στην Ιταλία . Το ιταλικό υπουργικό συμβούλιο συνεδρίασε σήμερα για να καθορίσει τις κατευθυντήριες γραμμές του επόμενου προϋπολογισμού. 
  • H οικονομία της Τουρκίας μπορεί να τεθεί «εκτός ελέγχου». «Είναι σαφές ότι στην Τουρκία παρατηρούμε ένα πρωταρχικό παράδειγμα διάβρωσης της διακυβέρνησης», δήλωσε ο Thede Ruest, επικεφαλής της διαχείρισης χρεών των αναδυόμενων αγορών στη Nordea. 
  • Προειδοποίηση της Τράπεζας της Αγγλίας για Brexit χωρίς συμφωνία. «Ο κόσμος θα έχει πράγματα να ανησυχεί σε περίπτωση ενός Brexit χωρίς συμφωνία», σημείωσε ο πρόεδρος της Τράπεζας της Αγγλίας, Μάρκ Κάρνεϊ. .
  • Μοσκοβισί: Βαρουφάκης και Ντάισελμπουν θα έρχονταν στα χέρια . Με αφορμή την επικείμενη ολοκλήρωση του τρίτου προγράμματος στήριξης στις 20 Αυγούστου, ο Πιέρ Μοσκοβισί προχωρά σε έναν εκτενή απολογισμό της ελληνικής διάσωσης. 
  • Δασμούς σε αμερικανικές εξαγωγές αξίας $60 δισεκ. ετοιμάζει η Κίνα. «Οιαδήποτε μονομερής απειλή ή εκβιασμός θα οδηγήσει μόνον σε εντατικοποίηση των αντιπαραθέσεων και θα βλάψει τα συμφέροντα όλων των πλευρών», προειδοποίησε η κινεζική κυβέρνηση. 

Αθλητισμός

  • Δώνης: Όνειρό μου να προπονήσω τον Παναθηναϊκό. Την ευτυχία του που δουλεύει στον Παναθηναϊκό, έστω και υπό δύσκολες συνθήκες, περιέγραψε ο Γιώργος Δώνης. Τι είπε για τον στόχο της ομάδας, το γήπεδο και τον επιθετικό που αναζητείται. 
  • Δεν τον ήθελε τον Αστέρα!. Κρίμα… Ο Αστέρας έχασε μεγάλες ευκαιρίες στο β’ μέρος (είχε δοκάρι στο α’) με τη Χιμπέρνιαν, παίζοντας με 10 από το 48’, δεν του δόθηκε πέναλτι και στο τέλος έμεινε εκτός Europa League με το 1-1. 
  • «Μαχαιριά» στο 95' και αποκλεισμός για τον Ατρόμητο!. Ο Ατρόμητος βρήκε το γκολ-πρόκριση με την «οβίδα» του Μανούσου στο 80’, αλλά η Ντινάμο Μπρεστ... πάγωσε το Περιστέρι στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων και με το 1-1 πέρασε εκείνη στον τρίτο γύρο! 
  • Αλαφούζος: Προσπάθεια Γιαννακόπουλου να υπονομεύσει την πώληση της ΠΑΕ. Ανακοίνωση εξέδωσε το Γραφείο του κ. Ιωάννη Αλαφούζου στην οποία σημειώνει μεταξύ άλλων πως ο κ. Γιαννακόπουλος προσπαθεί να υπονομεύσει την πώληση των μετοχών του Παναθηναϊκού και υπογραμμίζει πως η δικαιοσύνη θα επιληφθεί της υπόθεσης. 
  • Η Αυτού Μεγαλειότης ο… ΠΑΟΚ!. Ποια Βασιλεία; Βασιλιάς ήταν ένας (και) στην Ελβετία! Ο αγριεμένος ΠΑΟΚ δεν πτοήθηκε από την απουσία Βιεϊρίνια και με επίδειξη δύναμης (3-0) συνεχίζει να ονειρεύεται το σεντόνι του Champions League. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου