Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 1 Αυγούστου 2018

Γιορτή-πρόκρισης με… τριάρα (3-0) για ΠΑΟΚ στην Βασιλεία

Τετάρτη, 1η Αυγούστου, 2018



(Georgios Kefalas/Keystone via AP)
Ενας ΠΑΟΚ βγαλμένος από τα πιο… τρελά όνειρα των οπαδών του, διέλυσε το βράδυ της Τετάρτης τη Βασιλεία με σκορ 3-0 στην Ελβετία και προκρίθηκε πανηγυρικά στον τρίτο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ!
Ο τραυματισμός του αρχηγού Βιεϊρίνια λίγο πριν τη σέντρα, όχι απλά δεν πτόησε το «Δικέφαλο», αλλά του βγήκε σε δύναμη και αποφασιστικότητα.
Με τον κόσμο τους στο πλευρό τους λοιπόν οι Θεσσαλονικείς, πήγαν το ματς εκεί που ήθελαν και δεν χρειάστηκαν το 2-1 της Τούμπας. Επικράτησαν πολύ άνετα με σκορ 3-0 των γηπεδούχων και τους άφησαν εκτός συνέχειας.
Πλέον, οι «ασπρόμαυροι» αντιμετωπίζουν εντός έδρας τη Σπαρτάκ Μόσχας, με στόχο να κάνουν ένα ακόμα βήμα, για να βρεθούν πιο κοντά στους ομίλους της διοργάνωσης.
Πιο ιδανικό ξεκίνημα δεν είχε φανταστεί κανένας στον ΠΑΟΚ! Στην πρώτη άξια αναφοράς στιγμή στο ματς, ο «Δικέφαλος» μπήκε σε θέση οδηγού και έβαλε τις βάσεις για την πρόκριση. Ο Πέλκας στο 7′ εκτέλεσε ένα κόρνερ από δεξιά, η μπάλα στρώθηκε στο πόδι του Βαρέλα, ο οποίος με πλασέ στην κίνηση την έστειλε στα δίχτυα και έκανε το 1-0. Το γκολ αυτό, έδωσε ξεκάθαρα ψυχολογία στην ελληνική ομάδα. Οι Ελβετοί προσπάθησαν να απαντήσουν και η πρώτη αντίδραση ήρθε στο 11′. Ο Τσούφι προσπάθησε έξω από την περιοχή να απαντήσει, όμως η μπάλα πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι.
Τρία λεπτά αργότερα, ο Αγιέτι έκανε προβολή από κοντά, όμως ο Πασχαλάκης έδιωξε με το ένα χέρι. Με εξαίρεση αυτές τις δύο περιπτώσεις πάντως, οι Θεσσαλονικείς δεν απειλήθηκαν ιδιαίτερα στο πρώτο μισάωρο. Είχαν βρει το γκολ και κρατούσαν σχετικά εύκολα το προβάδισμα. Στο 35′ ο Πασχαλάκης μπλόκαρε ένα σουτ του Μπουά από αριστερά, ενώ στο 37′ ο Τσούφι με το αριστερό έξω από την περιοχή, ανάγκασε τον Πασχαλάκη να τιναχτεί και να διώξει σε κόρνερ.
Στο 42′ ο ΠΑΟΚ έφτασε κοντά και σε δεύτερο γκολ. Ο Λημνιός έκανε από δεξιά εξαιρετική ενέργεια, πέρασε τον Μπαλάντα, έβγαλε τη σέντρα, ο Μαουρίσιο πήρε την, η μπάλα όμως έφυγε πάνω από το δοκάρι. Ενα λεπτό αργότερα, ήταν η σειρά του Μπουά να απειλήσει για τους γηπεδούχους, όμως το επικίνδυνο σουτ του μέσα από την περιοχή, βρήκε πάνω στον Χατσερίντι και η μπάλα εν συνεχεία απομακρύνθηκε. Ετσι, το 1-0 έμεινε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του ημιχρόνου.
Η Βασιλεία χρειαζόταν γκολ και γι’ αυτό μπήκε δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο, με τον Αγιέτι να πετάγετε ανάμεσα σε Βαρέλα και Κρέσπο, όμως η κεφαλιά του έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Ο ΠΑΟΚ ωστόσο, στάθηκε τυχερός και στο 52′ ουσιαστικά «κλείδωσε» την πρόκριση. Ο Πασχαλάκης έκανε ένα… έξυπνο βολέ, η μπάλα έφτασε στον Πρίγιοβιτς, ο οποίος από το ημικύκλιο της περιοχής «κρέμασε» τον Ομλιν και σκόραρε για το 2-0 μέσα σε έξαλλα πανηγύρια. Πλέον οι Ελβετοί είχαν να ανέβουν ένα… βουνό.
Χρειάζονταν τέσσερα γκολ και να μην δεχτούν κανένα, για να περάσουν στην επόμενη φάση. Σαν να μην έφτανε αυτό, με τη συμπλήρωσε μιας ώρας αγώνα, ο «Δικέφαλος» τους έβαλε… ταφόπλακα. Ο Πέλκας στο 60ο λεπτό προσΠάθησε να σουτάρει, κλείστηκε, μοίρασε στον Ελ Καντουρί και αυτός με σουτ έξω από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής, έστειλε τη μπάλα στο δεξί δοκάρι και στα δίχτυα για το 3-0. Ουσιαστικα κάπου εκεί τελείωσε και το παιχνίδι.
Τα εναπομείναντα τριάντα λεπτά είχαν εντελώς διαδικαστικό χαρακτήρα. Οι Θεσσαλονικείς στο 64′ πάντως έχασαν τεράστια ευκαιρία να δώσουν στο σκορ ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις, όταν από πάσα του Ελ Καντουρί, ο Λημνιός σούταρε, η μπάλα βρήκε ελάχιστα σε αμυντικό και εφυγε κόρνερ. Στο 69′ η κεφαλιά του Αγιέτι έφυγε άουτ, ενώ τρία λεπτά αργότερα ο Πασχαλάκης είπε «όχι» σε σουτ του Τσούφι. Ο γκολκίπερ της ελληνικής ομάδας έκανε σπουδαία επέμβαση στο 83′, όταν σε εκτέλεση φάουλ με γέμισμα, έβγαλε τη μπάλα… μέσα από τα δίχτυα σε κεφαλιά του Φαν Βολκσβίνκελ στο δεύτερο δοκάρι.
Στις καθυστερήσεις ο ΠΑΟΚ έχασε νέα σπουδαία ευκαιρία να πετύχει τέταρτο τέρμα, όταν σε φάση διαρκείας, ο Πρίγιοβιτς έκανε το τελικό σουτ, αλλά από κοντά η μπάλα κόντραρε. Σε κάθε περίπτωση όμως, τίποτα δεν άλλαξε μέχρι τέλους, με τους «απρόμαυρους» να κρατάνε άνετα το 3-0 και να παίρνουν πανηγυρική πρόκριση στον τρίτο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ.
ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Χατσερίντι, Μαουρίσιο, Κάνιας (82′ Σάκχοφ), Λημνιός, Ελ Καντουρί (74′ Ζαμπά), Πέλκας (85′ Ουαρντά), Πρίγιοβιτς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου