Πρόστιμο 25.000 στον Πολάκη για αναρτήσεις του στο Facebook | tanea.gr
Αποζημίωση 20.000 ευρώ προς τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), Μιχάλη Γιαννάκο, και στην Ομοσπονδία 5.000 ευρώ θα κληθεί να καταβάλλει ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης.
Το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών εξέδωσε σχετική απόφαση (αριθμός 2447/2018) υπέρ της αγωγής που είχε καταθέσει η ΠΟΕΔΗΝ ζητώντας χρηματική αποζημίωση για ηθική βλάβη (συκοφαντική δυσφήμιση).
Υπενθυμίζεται ότι ο Παύλος Πολάκης είχε αναρτήσει στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook σχόλιο κατά του Μιχάλη Γιαννακού και της ΠΟΕΔΗΝ με αφορμή δηλώσεις του προέδρου της Ομοσπονδίας στη βρετανική εφημερίδα The Guardian για την αύξηση των ενδονοσοκομειακών λοιμώξεων στα ελληνικά νοσοκομεία σε ποσοστό τριπλάσιο από τις άλλες χώρες της Ευρώπης, εξαιτίας των οποίων χάνουν πολλοί ασθενείς τη ζωή τους.
Το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών έκρινε ως υβριστικές τις αναφορές του αναπληρωτή υπουργού Υγείας προς το πρόσωπο του κ. Γιαννάκου αλλά και την ΠΟΕΔΗΝ και επιδίκασε το ποσό των 20.000 ευρώ στον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ για ηθική βλάβη και 5.000 ευρώ στην ΠΟΕΔΗΝ για προσβολή της φήμης της, με τους νόμιμους τόκους.
Επίσης ο κ. Πολάκης υποχρεούται να αναρτήσει περίληψη της εν λόγω απόφασης στον προσωπικό του λογαριασμό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (Facebook) και καταβολή μέρος των δικαστικών εξόδων.
Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, το ποσό της αποζημίωσης θα διατεθεί ως εξής: 12.500 ευρώ στα Νοσοκομεία για αγορά ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού και 12.500 ευρώ στις οικογένειες των θυμάτων των φονικών πυρκαγιών.