Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

ΚΤΥΠΑ ΕΔΩ ΣΤΑ ΜΠΛΕ ΓΡΑΜΜΑΤΑ. Κοίτα τι κάνει ο κορωνοϊός σε όλο το κόσμο.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ.

Μετά με το «ποντικάκι» κοιτάξτε τι γίνεται σε κάθε χώρα σε όλο τον κόσμο. Η σελίδα ανανεώνεται τακτικά οπότε κοίταζε όσες φορές θέλεις

Λόγω της κατάστασης με τον κορωνοϊό τα άρθρα που ανεβάζουμε στο panelikos.com καθημερινά είναι περισσότερα από πριν. Όλα τα άρθρα μπορείτε να τα διαβάζετε έστω και εάν δεν είναι στην αρχική σελίδα που είσαστε τώρα. Πάρτε το ποντικάκι και πηγαίνετε κάτω δεξιά και πατήστε Παλαιότερες Αναρτήσεις και θα πάτε στην προηγούμενη σελίδα και εάν κάνετε το ίδιο και στην επόμενη σελίδα-σελίδες θα διαβάζετε όλα τα άρθρα. Σας ευχόμαστε ΥΓΕΙΑ, όλα τα άλλα έρχονται μετά.

Σκότωσε τον κορωνοϊό. Και εσύ μπορείς. Πάρε τα μέτρα σου.

Τετάρτη, 15 Αυγούστου 2018

Πλήθος κόσμου στο 25ο Taste of the Danforth στήριξε την ελληνική κοινότητα (βίντεο & φωτογραφίες)


Τετάρτη, 15 Αυγούστου, 2018«Παρών» στο Taste of Danforth ο πρωθυπουργός του Καναδά, Τζάστιν Τριντό (Justin Trudeau), ο οποίος «μύησε» τον γιο του, Xavier σε στοιχεία της ελληνικής κουλτούρας ως προς την διασκέδαση. Μεταξύ αυτών, το σπάσιμο πιάτων, παρέα με τον δήμαρχο του Τορόντο, Τζον Τόρι (John Tory). Φωτογραφία: Christopher Katsarov/The Canadian Press via AP.
ΤΟΡΟΝΤΟ. Η αλληλεγγύη προς την ελληνική κοινότητα του Τορόντο για το τραγικό περιστατικό πυροβολισμών που είχε ως συνέπεια δύο άνθρωποι να χάσουν την ζωή τους -η 10χρονη ομογενής Julianna Kozis (Τζουλιάνα Κόζη) και η 18χρονη Reese Fallon- ενώ 13 ακόμη να τραυματιστούν, ήταν πολύ μεγάλη όλο το προηγούμενο διάστημα και κορυφώθηκε κατά το τριήμερο φεστιβάλ Taste of the Danforth, 10-12 Αυγούστου.
Το ετήσιο Taste of the Danforth, που είναι το μεγαλύτερο ελληνικό φεστιβάλ στον Καναδά, γιόρτασε φέτος τα 25 του χρόνια, καλωσορίζοντας, σύμφωνα με εκτιμήσεις περί τα 1,6 εκατ. ανθρώπους.
Το «παρών» έδωσε και ο πρωθυπουργός του Καναδά, Τζάστιν Τριντό (Justin Trudeau), ο οποίος «μύησε» τον γιο του Xavier σε στοιχεία της ελληνικής κουλτούρας ως προς την διασκέδαση. Μεταξύ αυτών, το σπάσιμο πιάτων, παρέα με τον δήμαρχο του Τορόντο, Τζον Τόρι (John Tory).
Ο κ. Τριντό επισκέφτηκε τα περίπτερα, συνομίλησε με πολύ κόσμο και έβγαλε ουκ ολίγες φωτογραφίες.
Κατά την ομιλία του την Παρασκευή, 10 Αυγούστου, θέλησε να περάσει το μήνυμα της μνήμης, της ενότητας και της αλληλεγγύης, αλλά και της ασφάλειας, καθώς το τελευταίο διάστημα όλο και περισσότερα περιστατικά πυροβολισμών καταγράφονται στον Καναδα.

(Christopher Katsarov/The Canadian Press via AP)

Η Chatham Daily News ανέφερε:
«Απόψε θυμόμαστε επίσης δύο εξαιρετικές νέες, την Reese και την Julianna, οι οποίες είχαν βγει για ένα παγωτό…και τις πήραν από κοντά μας», είπε ο κ. Τριντό. «Ηταν μία τρομερή τραγωδία που μας επηρέασε βαθιά, όλοι αγκαλιάσαμε τους αγαπημένους μας λίγο πιο κοντά εκείνη τη νύχτα και τις επόμενες που ακολούθησαν».
Ο Russell και η Lilly Marshall ζούσαν στο Τορόντο, αλλά έχουν μετακομίσει στην πόλη Port Dover του Οντάριο. Κάλυψαν τις δύο ώρες οδήγησης για να βρεθούν στο φεστιβάλ. «Αυτή είναι η πόλη μας και δεν πρόκειται να μας διώξουν. Θα ερχόμασταν, αλλά ήρθαμε κυρίως με σκοπό να υποβάλουμε τα σέβη μας», δήλωσε ο Russell Marshall.
Βέβαια αυστηρά μέτρα ασφάλειας ήταν σε ισχύ. Ειδικά νωρίς την ημέρα, πριν εμφανιστεί ο πολύς κόσμος, ήταν δύσκολο να αγνοήσει κανείς την μεγάλη αστυνομική παρουσία λόγω της κλιμάκωσης της ένοπλης βίας στον Καναδά.
Αλλά, επεσήμανε η Chatham Daily News, το τριήμερο 10-12 Αυγούστου, ειδικά την Κυριακή, ήταν σαν τίποτε να μην είχε αλλάξει στην Greektown καθώς ήταν σε εξέλιξη στο φεστιβάλ.
Οι οικογένειες με τα παιδιά τους έκαναν βόλτες στο Taste of the Danforth με τον ήλιο του Αυγούστου να λάμπει ευχάριστα και ουρές ανθρώπων να περιμένουν να φάνε σουβλάκια και λουκουμάδες.
Αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως το τραγικό γεγονός στην Greetown ξεχάστηκε…
Το αντίθετο, υπήρχαν παντού πινακίδες με μηνύματα  «#DanforthStrong» και σημεία πώλησης με μπλούζες και άλλα είδη για να συγκεντρωθούν πόροι για τα θύματα και τις οικογένειές τους. Επίσης πραγματοποιήθηκε συναυλία, και άλλα δρώμενα για τον ίδιο σκοπό.
Πηγή: ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου