Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 23 Αυγούστου 2018

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Πέμπτη, 23 Αυγούστου, 2018


  • Ζάκυνθος: Πυροβολισμοί κατά αστυνομικών στο Λαγανά . Πυρ κατά δύο αστυνομικών της Υπηρεσίας Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος και Αντιμετώπισης Τρομοκρατίας, άνοιξαν δύο αλλοδαποί στην περιοχή του Λαγανά, απόψε λίγο μετά τις 21.00. 
  • Παρολίγον τραγωδία στη Σκιάθο: 12χρονος κινδύνεψε από τα αέρια αεροσκάφους. Η απερισκεψία κάποιων να περιμένουν τις απογειώσεις των αεροσκαφών έξω από τα όρια του περιφραγμένου αεροδρομίου της Σκιάθου, και να παίρνουν θέσεις πίσω ακριβώς από τις αεροτουρμπίνες των γιγάντιων αεροπλάνων, παρ' ολίγον να στοιχίσει την ζωή σε ένα 12χρονο παιδί από τη Βρετανία.
  • Σε βραχυκύκλωμα αποδίδει το μπλακ αουτ στην Αττική ο ΑΔΜΗΕ. Στο χάος βυθίστηκε για αρκετή ώρα μεγάλο μέρος του λεκανοπεδίου Αττικής από τις 14.12 το μεσημέρι εξαιτίας γενικευμένου Μπλακ άουτ. 
  • Μπαχτσελί: Η Ελλάδα να μην ξεχνάει την Μικρασιατική καταστροφή. Εθνικιστικό παραλήρημα από τον ηγέτη των Γκρίζων Λύκων στην Τουρκία, Ντεβλέτ Μπαχτσελί κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε εκδήλωση στα κεντρικά γραφεία του κόμματος. 
  • Δήμαρχος Μυκόνου: Mηνύει Τόσκα και Αρχηγό ΕΛΑΣ για εγκληματικότητα στο νησί. Σε μήνυση τόσο κατά του πρώην υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα, όσο και του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ, για την υποστελέχωση του Α.Τ Μυκόνου και την εγκληματικότητα που μαστίζει το νησί, προχώρησε ο δήμαρχος Μυκόνου Κωσταντίνος Κουκάς. 

Κόσμος

  • Ο Αλ Μπαγκντάντι καλεί τους τζιχαντιστές του ISIS να επιμείνουν. Ο ηγέτης του Ισλαμικού Κράτους Άμπου Μπακρ αλ Μπαγκντάντι, στην πρώτη ομιλία του μετά από σχεδόν έναν χρόνο, κάλεσε τους υποστηρικτές του να "επιμείνουν", σύμφωνα με μια ανάρτηση στον "ειδησεογραφικό" ιστότοπο al Furqan της τζιχαντιστικής οργάνωσης. 
  • Μία γυναίκα νεκρή και αρκετοί τραυματίες από επίθεση με μαχαίρι στο Βέλγιο. Μία γυναίκα νεκρή και αρκετοί τραυματίες είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός της επίθεσης αγνώστου με μαχαίρι σε εστιατόριο στην πόλη Moresnet του Βελγίου. 
  • Δεν θα αποδεχτεί προεδρική χάρη ο πρώην δικηγόρος του Τραμπ, Μάικλ Κόεν. Ο πρώην δικηγόρος του Αμερικανού προέδρου Μάικλ Κόεν δεν πρόκειται να αποδεχτεί μια προεδρική χάρη, όπως υπογράμμισε σήμερα ο συνήγορός του, μία ημέρα αφότου ο πελάτης του δήλωσε ένοχος για οκτώ κατηγορίες και υποστήριξε ότι ενήργησε κατ' εντολή του Ντόναλντ Τραμπ. .
  • Συνθήκες Ειδομένης στα σύνορα Βενεζουέλας - Βραζιλίας . Η φυγή των κατοίκων της Βενεζουέλας προς τις γειτονικές χώρες λόγω οικονομικής κρίσης διογκώνεται. Τελευταία οι χώρες αυτές αποφάσισαν να κλείσουν τα σύνορα, όπως έγινε και στην περίπτωση της βαλκανικής οδού. 
  • Spiegel: Η λιτότητα μία από τις πιθανές αιτίες για την τραγωδία στη Γένοβα. «Σπανίως έγινε τόσο δραματική εξοικονόμηση πόρων για την ανακαίνιση δημόσιων έργων όσο τελευταία στην Ευρωζώνη – και πουθενά αλλού τόσο πολύ όσο στην Ιταλία. Και αυτό πρέπει να καταχωρηθεί στη λίστα των πιθανών αιτιών της τραγωδίας στη Γένοβα» γράφει σε άρθρο του στο «Spiegel Online» ο οικονομολόγος Τόμας Φρίσκε. 

Πολιτική

  • Συνάντηση Μητσοτάκη με την εθνική ομάδα πόλο εφήβων. Συνάντηση με τα μέλη της εθνικής ομάδα πόλο εφήβων που κέρδισε πρόσφατα το παγκόσμιο πρωτάθλημα και της εθνικής ομάδας νέων ανδρών που ξεκινάει σύντομα τις διεθνείς τις υποχρεώσεις, είχε σήμερα ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης. 
  • Λαζαρίδης: Aπό χθες είμαστε σε προεκλογική περίοδο. «Από χθες είμαστε σε προεκλογική περίοδο. Η Οδύσσεια των πολιτών θα τελειώσει με τις εκλογές. Με τις εκλογές θα έρθει μια σοβαρή κυβέρνηση που θα έχει σχέδιο και όραμα για την επόμενη μέρα». 
  • Xατζηδάκης: To τέταρτο μνημόνιο μας λέει ήδη "καλημέρα". Η κυβέρνηση λέει και πανηγυρίζει ότι αποκαθιστά τις συλλογικές συμβάσεις, που έτσι και αλλιώς υπάρχουν και αυξάνει τον κατώτατο μισθό, την ώρα που ψήφισε να αφαιρεθεί ένας ολόκληρος μισθός από τους εργαζόμενους λόγω της μείωσης του αφορολόγητου. Υπογραμμίζει ο κος Χατζηδάκης.
  • ΝΔ: Η χθεσινή εμφάνιση του πρωθυπουργού ήταν ένα ακόμη θέατρο. Ο κ. Τζαβάρας υποστήριξε πως αυτό που θα ήθελε από τον κ. Τσίπρα είναι να απολογηθεί και να λογοδοτήσει στον ελληνικό λαό για αυτό που ζήσαμε αυτά τα χρόνια. 
  • Γερμανικός Τύπος: Η Οδύσσεια του χρέους συνεχίζεται. Ο γερμανικός Τύπος βρίθει και πάλι από δημοσιεύματα για την Ελλάδα. Οι σχολιαστές αναφέρονται στο διάγγελμα του Αλέξη Τσίπρα και αντιπαρατίθενται κριτικά με το περιεχόμενό του. 

Οικονομία

  • Reuters: Οι ελληνικές επιχειρήσεις χρειάζονται εταιρική διακυβέρνηση. Η χώρα πραγματοποίησε εκκαθάριση των τραπεζών της μετά την εφαρμογή των προγραμμάτων, αλλά παραμέλησε τις επιχειρήσεις, αναφέρει το Reuters, σε άρθρο της για την ελληνική οικονομία και τις εξελίξεις μετά την έξοδο από το πρόγραμμα. 
  • ΤΑΙΠΕΔ: Σημαντική εξέλιξη η έγκριση χωροθέτησης για μαρίνες Αλίμου και Χίου. Σημειώνεται ότι τα δύο Προεδρικά Διατάγματα έγκρισης χωροθέτησης των μαρινών Αλίμου και Χίου είναι τα πρώτα που εκδίδοντα .
  • Αχτσιόγλου: Δεν είναι αναγκαίο μέτρο η περικοπή συντάξεων. Για τον κατώτατο μισθό η υπουργός Εργασίας ανέφερε ότι εντάσσεται σε ένα από τα δύο μελήματα του υπουργείου στο πλαίσιο του σχεδιασμού που υπάρχει για αύξηση του διαθέσιμου εισοδήματος των εργαζομένων. .
  • Euractiv: Σύννεφα στην ΕE κατά την επέτειο κατάρρευσης της Lehman Brothers. Καθώς πλησιάζει η 10η επέτειος της κατάρρευσης της Lehman Brothers, η Ευρώπη δεν βρίσκεται σε ατμόσφαιρα εορτασμού .
  • «Frankfurter Rundschau» για Ελλάδα: Οι δανειστές έσωσαν τους εαυτούς τους. «Η Γερμανία εισέπραξε κατά το διάστημα του "προγράμματος διάσωσης" τόκους ύψους 2,9 δισ. ευρώ από την Ελλάδα, ενώ ο γερμανικός προϋπολογισμός λειτουργεί απλώς ως εγγυητής, δεν χρειάστηκε δηλαδή να δώσει στην Ελλάδα ούτε ένα σεντ», αναφέρει η εφημερίδα.

Αθλητισμός

  • Ανακοίνωσε το deal με τον ΟΠΑΠ και τη νέα ονομασία της η ΚΑΕ Παναθηναϊκός. Την επέκταση της συνεργασίας της με τον ΟΠΑΠ, για ακόμη δύο χρόνια, ανακοίνωσε η ΚΑΕ Παναθηναϊκός. 
  • Κραβαρίτης: «Ομάδα-μοντέλο, γεμάτη υγεία, αυτή η Εθνική» . O Δημήτρης Κρακαβίτης μάλιστα κάνει ένα συγκινητικό αφιέρωμα στους δικούς του ανθρώπους, όπως χαρακτηρίζει τους συναδέλφους του πυροσβέστες, που έδωσαν μάχη στις φονικές πυρκαγιές και ελπίζει ότι αυτή η επιτυχία απάλυνε κάπως τον πόνο τον Ελλήνων από τα όσα τραγικά συνέβησαν. 
  • Ελλαδάρα, ομαδάρα: Στην κορυφή του κόσμου οι Έφηβοι στο πόλο. Μετά την Σερβία οι Έφηβοι κέρδισαν και την Ισπανία, κερδίζοντας το χρυσό στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου