Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 22 Αυγούστου 2018

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Τετάρτη, 22 Αυγούστου, 2018

Ισχυρότατος σεισμός 7,3 ρίχτερ έπληξε τη Βενεζουέλα (βίντεο). Ισχυρότατος σεισμός μεγέθους 7,3 ρίχτερ έπληξε την Τρίτη τη Βενεζουέλα, σύμφωνα με τη Γεωλογική Υπηρεσία των ΗΠΑ.
  • Τρεις συλλήψεις για εμπρησμό σε Ηλεία και Αχαΐα. Στη σύλληψη τριών ατόμων που κατηγορούνται για εμπρησμό προχώρησε τμήμα Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού. 
  • Εξαφανίστηκε τάνκερ ελληνικών συμφερόντων κοντά στη Γκαμπόν. Ένα τάνκερ ελληνικών συμφερόντων με σημαία Παναμά αγνοείται εδώ και μία εβδομάδα κοντά στη θαλάσσια περιοχή της Γκαμπόν, ανακοίνωσαν την Τρίτη στρατιωτικές πηγές στην Κεντρική Αφρική και μεταδίδει το γαλλικό πρακτορείο AFP. 
  • Ταξιδιωτικά έγγραφα στον 1ο Τούρκο αξιωματικό με αιτιολογία από... Άγκυρα. Η πολυσέλιδη απόφαση του ΣτΕ επικαλείται τη συνθήκη της Γενεύης σύμφωνα με την οποία για να υπάρχει δικαιολογημένος φόβος ότι θα διωχθεί ο αιτών άσυλο για τις πολιτικές του πεποιθήσεις δεν χρειάζεται να της εκδηλώνει εκείνος ρητά, αλλά αρκεί να του τις καταλογίζει ρητά ο φορέας της δίωξης (δηλαδή η Τουρκία).
  • Βλέπουν τα κόκκινα φανάρια πράσινα: 345 κλήσεις από την τροχαία σε 7 ημέρες. Βεβαιώθηκαν σχεδόν 1.300 κλήσεις για παραβίαση σηματοδότη και προσπέραση .
  • Υπό πλήρη έλεγχο η φωτιά στο Άνω Καστρίτσι στην Πάτρα. Η πυρκαγιά ξέσπασε σε δασική έκταση πάνω από την πανεπιστημιούπολη της Πάτρας, στη θέση "Καρκαλός". 

Κόσμος

  • Ισχυρότατος σεισμός 7,3 ρίχτερ έπληξε τη Βενεζουέλα (βίντεο). Ισχυρότατος σεισμός μεγέθους 7,3 ρίχτερ έπληξε την Τρίτη τη Βενεζουέλα, σύμφωνα με τη Γεωλογική Υπηρεσία των ΗΠΑ. 
  • Παραδόθηκε στο FBI ο πρώην δικηγόρος του Τραμπ, Μάικλ Κόεν. Ο Μάικλ Κόεν, ο πρώην προσωπικός δικηγόρος του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, παραδόθηκε απόψε στο FBI, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο CNN. .
  • Brexit: Συμφωνία Ράαμπ με Μπαρνιέ για εντατικοποίηση των διαπραγματεύσεων. Την Πέμπτη η βρετανική κυβέρνηση θα δημοσιοποιήσει μια πρώτη σειρά τεχνικών εγγράφων που αναμένεται να αναφέρονται και στις προετοιμασίες για το απευκταίο σενάριο του 'no deal'. 
  • Νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας ζήτησε ο Τζέρεμι Χαντ. Περαιτέρω κυρώσεις επί της Ρωσίας ως απάντηση στη χρήση νευροτοξικής ουσίας επί βρετανικού εδάφους ζήτησε ο Υπουργός Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου Τζέρεμι Χαντ, στην πρώτη του βαρυσήμαντη ομιλία για την εξωτερική πολιτική της χώρας του από την Ουάσιγκτον που επισκέπτεται. 
  • Εισήχθη ξανά στο νοσοκομείο ο Βρετανός που δηλητηριάστηκε από το Νόβιτσοκ. Ο Τσάρλι Ρόουλι, ο Βρετανός που είχε νοσηλευθεί στις αρχές του καλοκαιριού στο Σάλσμπερι αφού μολύνθηκε με τον νευροτοξικό παράγοντα Νόβιτσοκ, εισήχθη εκ νέου στο νοσοκομείο το περασμένο Σαββατοκύριακο με προβλήματα όρασης, ανακοίνωσε ο αδελφός του. 

Πολιτική

  • Κυβέρνηση: Από βδομάδα ανασχηματισμός . Δεν χαλάμε τις διακοπές του κόσμου . Σε σχετική ερώτηση, ανώτατη κυβερνητική πηγή εξέφρασε την εκτίμηση ότι θα υπάρξει ταξίδι του πρωθυπουργού στη Μόσχα. 
  • Συνάντηση Μητσοτάκη με κατοίκους από το Μάτι και το Νέο Βουτζά. «Οι πληγείσες περιοχές θα ξαναχτιστούν, καλύτερες από πριν, και οι πολεοδομικές παρεμβάσεις που χρειάζονται θα γίνουν» τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ στους κατοίκους.
  • Συνάντηση Πάιατ - Καμμένου για θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος. Νέα συνάντηση είχε ο αμερικανός Πρέσβης στην Αθήνα Τζέφρι Πάιατ με τον έλληνα υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Καμμένο για να συζητήσουν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος, όπως αναφέρει η ανακοίνωση που εξέδωσε η διεύθυνση ενημέρωσης του υπουργείου Εθνικής Άμυνας. 
  • Ο Βαρουφάκης σχολιάζει το διάγγελμα Τσίπρα με... Τρανσφόρμερς και Νίντζα. Η περιβόητη Έξοδος από τα Μνημόνια είναι ο μεγαλύτερος σύγχρονος μύθος σχολιάζει σε ανακοίνωσή του που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα του ΜέΡΑ 25 ο Γιάνης Βαρουφάκης, με αφορμή το διάγγελμα Τσίπρα από την Ιθάκη. 
  • Γεννηματά:O Τσίπρας δεν είναι σύχρονος Οδυσσέας αλλά μνηστήρας της εξουσίας. Όπως ανέφερε σε ανακοίνωση της η κα Γεννηματά, ο Πρωθυπουργός μπορεί να μίλησε σήμερα για «ημέρα λύτρωσης», αλλά είναι ο Ελληνικός λαός πληρώνει τα δυσβάσταχτα λύτρα. 

Οικονομία

  • Δεν βρήκε την Ιθάκη του το ΧΑ μετά το διάγγελμα Τσίπρα . Φόβοι για παροχές. Το ΧΑ δεν «βρήκε την Ιθάκη του», καθόσον ο Γενικός Δείκτης Τιμών στην εγχώρια κεφαλαιαγορά γνωρίζει πτώση -1,04% στις 705,20 μονάδες.
  • Γερμανική βοήθεια στην Τουρκία;. Η γερμανική κυβέρνηση δεν αποκλείει οικονομική στήριξη προς την Άγκυρα το προσεχές διάστημα. Η Γερμανία ενδιαφέρεται «επί της αρχής για μια σταθερή Τουρκία». 
  • Πιτσιλής στη Bild: Πρέπει να βρούμε λύσεις στο θέμα της υπερφορολόγησης. Ο διοικητής της ΑΑΔΕ, παραδέχεται ότι πολλοί Έλληνες έχουν χάσει πολλά στην κρίση και σήμερα αντιμετωπίζουν σοβαρές δυσκολίες να αποπληρώσουν παρελθόντα χρέη. .
  • Γ. Σταρκ: Δεν είμαι βέβαιος αν η Ελλάδα θα ξαναβρεί την ισορροπία της. Τη συνεπή και συνεχή υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων θεωρεί ο γερμανός οικονομολόγος Γ. Σταρκ ως εκ των ων ουκ άνευ για τη σταθερή μεταμνημονιακή πορεία της Ελλάδας. «Ίσως θα έπρεπε να την αφήναμε τότε εκτός ευρώ» δηλώνει. 
  • Τουρκία: Ενισχύεται οριακά η τουρκική λίρα. Σε συνέντευξή του στο Reuters τη Δευτέρα, ο Τραμπ δήλωσε ότι δεν ανησυχεί μήπως η σκληρή του στάση πλήξει τις οικονομίες της Ευρώπης και των αναδυόμενων αγορών.

Αθλητισμός

  • Ανακοίνωσε το deal με τον ΟΠΑΠ και τη νέα ονομασία της η ΚΑΕ Παναθηναϊκός. Την επέκταση της συνεργασίας της με τον ΟΠΑΠ, για ακόμη δύο χρόνια, ανακοίνωσε η ΚΑΕ Παναθηναϊκός. 
  • Κανένας όρος για Ολυμπιακό, ούτε αποζημίωση στο διαζύγιο με Χαραλαμπόπουλο. Ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος αποχωρεί από τον Παναθηναϊκό χωρίς αποζημίωση, μήτε με όρο που να του απαγορεύει να πάει στον Ολυμπιακό. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου