Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 20 Αυγούστου 2018

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Δευτέρα, 20 Αυγούστου, 2018

  • Αγωγή κατά του Δημοσίου από τους γονείς αξιωματικού που χάθηκε στην Κίναρο. Η συντριβή του ελικοπτέρου του Ναυτικού στοίχισε την ζωή σε τρία μέλη των ένοπλων δυνάμεων. 
  • Καμπανάκι ειδικών για τις γέφυρες στην Ελλάδα υπό την σκιά της Γένοβας. Φορείς, μηχανικοί αλλά και καθηγητές στο Πολυτεχνείο έχουν τονίσει πως είναι επιτακτική ανάγκη η σύσταση εθνικού προγράμματος επιθεώρησης και συντήρησης έργων. 
  • Φωτιά με πολύ καπνό σε μονάδα ανακύκλωσης στην Θεσσαλονίκη. Η φωτιά καίει ανακυκλώσιμα υλικά και κοντέινερ στην αυλή εταιρείας ανακύκλωσης. .
  • Υπό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά στην Κερατέα. Η φωτιά βρισκόταν κοντά σε διάσπαρτα σπίτια, αλλά δεν κινδύνευσε κάποιο. 
  • Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς και τη Δευτέρα 20 Αυγούστου. Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) προβλέπεται για αύριο για τις περιοχές Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (Λέσβος, Χίος, Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (Φθιώτιδα, Βοιωτία, Εύβοια, Σκύρος), Περιφέρεια Αττικής και Περιφέρεια Πελοποννήσου (Αργολίδα, Κορινθία, Λακωνία), σύμφωνα με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας. 

Κόσμος

  • Τσαβούσογλου: Ο Τραμπ συντηρεί την κόντρα με Τουρκία για εκλογικό κέρδος. «Φαίνεται πως οι ΗΠΑ δεν θέλουν να λυθούν αυτά τα προβλήματα. Θέλουν να χρησιμοποιήσουν αυτά τα θέματα στις εκλογές», δήλωσε ο τούρκος ΥΠΕΞ, ενόψει των καλπών για το Κογκρέσο στις 6 Νοεμβρίου. 
  • Ο Σαλβίνι απειλεί να στείλει πλοίο με μετανάστες στην Λιβύη. Η ΕΕ δεν θεωρεί την Λιβύη ασφαλές λιμάνι και συνεπώς οι απειλές Σαλβίνι για τους 180 πρόσφυγες και μετανάστες που παραμένουν εγκλωβισμένοι εδώ και τρεις ημέρες στα ανοικτά της νήσου Λαμπεντούζα μπορεί να οδηγήσουν σε νέα κόντρα με τις Βρυξέλλες. 
  • Ο Τραμπ κατηγορεί το Πεκίνο για ανάμειξη στις αμερικανικές εκλογές. «Όλοι αυτοί οι ηλίθιοι που επικεντρώνονται στη Ρωσία θα πρέπει να αρχίσουν να κοιτάνε προς μια άλλη κατεύθυνση, την Κίνα» τιτίβισε ο αμερικανός πρόεδρος. .
  • Ινδία: Τους 370 έφτασαν οι νεκροί από τις πλημμύρες, 720.000 εκτοπισμένοι. Χιλιάδες είναι και οι κάτοικοι των περιοχών που έχουν αποκοπεί λόγω των πλημμυρών, με τα σώματα ασφαλείας να δίνουν μάχη με τον χρόνο για την διάσωσή τους. 
  • Υπό όρους εκεχειρία με τους Ταλιμπάν πρότεινε ο πρόεδρος του Αφγανιστάν. Έως τώρα δεν υπάρχει απάντηση από τους ισλαμιστές αντάρτες. 

Πολιτική

  • Σταϊκούρας: Η κυβέρνηση ζυγίστηκε με τα προβλήματα και βγήκε λίγη. Ο τομεάρχης Οικονομικών της Νέας Δημοκρατίας εκτίμησε πως το κλίμα δεν θα αλλάξει με ανασχηματισμό. Η κυβέρνηση «ζυγίστηκε με τα προβλήματα της χώρας και βρέθηκε ελλιποβαρής», είπε. 
  • Δούρου: «Δεν είμαι εξαφανισμένη στα άσχημα και παρούσα στις κορδέλες». Τη στάση που κράτησε και τις ενέργειες που έκανε κατά τη διάρκεια της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι υπερασπίστικε η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, σε συνέντευξη που έδωσε στην εφημερίδα «Νέα Σελίδα».
  • Γιώργος Τσίπρας: Αύξηση των εξαγωγών στο 50% του ΑΕΠ έως το 2025. Τους τομείς στους οποίους καταγράφεται ενδιαφέρον για επενδύσεις, αναδεικνύει με συνέντευξή του ο διευθυντής του Οικονομικού Γραφείου του πρωθυπουργού, Γιώργος Τσίπρας. 
  • Κουβέλης για Μάτι: Στρατηγικού χαρακτήρα λάθη εκτιμώ ότι δεν υπήρξαν. Η απελευθέρωση των δύο στρατιωτικών ήταν αποτέλεσμα των συστηματικών ενεργειών της κυβέρνησης και ιδιαίτερα του Αλέξη Τσίπρα, δηλώνει ο Φώτης Κουβέλης.
  • Βορίδης: «Η τραγωδία που ζούμε αυτά τα τέσσερα χρόνια τελειώνει σύντομα». Ως το μεγαλύτερο πολιτικό ψεύτη της ελληνικής ιστορίας χαρακτηρίζει τον Αλέξη Τσίπρα ο Μάκης Βορίδης στη συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Οικονομία

  • Βρετανικός Τύπος: Τέλος των μνημονίων, συνέχεια του πόνου. Ανεργία, κομμένες συντάξεις, «κόκκινα» δάνεια, χαμένη ανάπτυξη, όλα αποτελούν μέρος του μετα-Μνημονιακού ψηφιδωτού που φτιάχνουν οι βρετανικές εφημερίδες. 
  • Σολτς: Αξιοσέβαστες οι προσπάθειες των Ελλήνων. Επιτυχία χαρακτηρίζει ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας την ολοκλήρωση του τρίτου προγράμματος στήριξης. Πιο σκεπτικοί εμφανίζονται οικονομολόγοι. 
  • Γερμανοί αναλυτές: Το 1/3 των Ελλήνων απειλείται από την φτώχια. Ο Σβεν-Κρίστιαν Κίντλερ, ο οικονομικός εμπειρογνώμονας των Πρασίνων δήλωσε στο MDR το ένα τρίτο των Ελλήνων απειλείται από την φτώχια και οι μισοί νέοι είναι άνεργοι. Η Ελλάδα χρειάζεται τώρα αέρα για να αναπνεύσει και το πλαίσιο για επενδύσεις». 
  • Βαρουφάκης στον ΣΚΑΪ: Τα περί δραχμής και το λάθος μου με Τσίπρα (ΒΙΝΤΕΟ). Ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας είναι ένας αμαρτωλός μηχανισμός δήθεν σταθερότητας, αλλά ουσιαστικά αποσταθεροποίησης της οικονομίας", επισήμανε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης.
  • To «μνημονιακό ημερολόγιο»: Από την κρίση του 2009 στην έξοδο του 2018. Στο διάστημα αυτό, η Ελλάδα άλλαξε πέντε πρωθυπουργούς, απασχόλησε τα πρωτοσέλιδα εφημερίδων από όλον τον κόσμο, έγινε η αφορμή να πέσουν ευρωπαϊκες κυβερνήσεις, πρωταγωνίστησε σε εκατοντάδες συνεδριάσεις Eurogroup και Συνόδους Κορυφή.

Αθλητισμός

  • Ελλαδάρα, ομαδάρα: Στην κορυφή του κόσμου οι Έφηβοι στο πόλο. Μετά την Σερβία οι Έφηβοι κέρδισαν και την Ισπανία, κερδίζοντας το χρυσό στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. 
  • Οι οργανωμένοι της Λάτσιο απαγορεύουν τις… γυναίκες. Κίνηση που θα συζητηθεί αποφάσισαν οι οργανωμένοι οπαδοί της Λάτσιο. Απαγόρευσαν την παρουσία γυναικών στις μπροστινές θέσεις του πετάλου και προέτρεψαν όποιον θέλει μια ρομαντική μέρα να… πάει αλλού. 
  • Αφεντικό στο Λονδίνο η Τσέλσι. Μεγάλο παιχνίδι στο Λονδίνο ανάμεσα σε Τσέλσι και Άρσεναλ με θριαμβεύτρια την πρώτη! Χάρη στους Ισπανούς της, η ομάδα του Σάρι έριξε στο καναβάτσο την παρέα του Σωκράτη με το «χορταστικό» 3-2. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου