Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 22 Αυγούστου 2018

Η «ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΒΡΗ Μορεος” έλαμψε για δυο μερες 18 και 19 Αυγουστου….


 Τετάρτη, 22 Αυγούστου, 2018

Το «ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΒΡΗΣ” και οι απανταχού Διβριωτες αλλα και οι φιλοι της Διβρης, χάρηκαν (και συγχαρηκαν) «χαραν μεγαλην” το ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ κορύφωμα μιας 40χρονης πορειας…., που σφραγίστηκε:

Πρώτον,  στις 18 Αυγουστου στο ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΒΡΗΣ , με την ανεπανάληπτη ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΑΝΔΑΙΣΙΑ οπου πρωταγωνιςτες ηταν ο Μπαμπης Βελισσάριος, η Ευαγγελια Μαυριδου και ο Παναγιωτης Κολοκοτρώνης, στην ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ (ομιλητές ο Καθηγητής Ιστορίας Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Νικος Αναστασοπουλος και ο Σωτηρης Σωτηροπουλος), και ακολουθησε το καθιερωμένο «διβριωτικο φίλεμα”….. Με την παρουσια των 300 συμπατριωτων και φιλων της Διβρης μας που γοητεύτηκαν…
Δευτερον, στις 19 Αυγουστου, με την πρωτόγνωρη «ΔΕΙΠΝΟΣΟΦΙΣΤΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ” στα Εγκαινια του θαυμάσιου «Τοπου ΑΝΑΨΥΧΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗΣ – Πανω Γαβροβικος Λοζισσος”, με το πετρινο ΘΕΑΤΡΑΚΙ, οπου πρωταγωνιστες ησαν εκεινοι οι απλοί άνθρωποι του λαου Μητσος Πατσης και μαστρο-Θανασης Μανος που συνέβαλαν στο εργο και τιμηθηκαν με την αποκαλυψη της εγχάρακτης στο βραχο επιγραφής «ΘΕΑΤΡΟ ΛΟΖΙΣΟΣ-ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ ΤΟΠΟΣ- ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΒΡΗΣ”, επισης  το Χορευτικό συγκρότημα του Δημου Πατρέων, η ιστοριση του εμβληματικου τόπου  απο τον Σωτηρη Σωτηροπουλου του «Λοζισσου”, οι απαγγελίες ποιημάτων και πεζογραφημάτων με ύμνους και ωδές για την πανεμορφη νύμφη της Ορεινης Ηλειας Διβρη, απο Αγγελικη Μανιαδακη, Νικο Αναστασόπουλο, Μαρια Αρβανιτη, Σωτηρη Σωτηροπουλο….
Με την παρουσια 200 σπουδαιων ακροατών «δειπνοσοφιστών” που ανέβηκαν σε υψομετρο 1000 μετρων στο αισθητικό δασος εκ γαβρων του βουνού Αγ. Κωνσταντινος (παρ´ αρχαίοις Φολοη) που ενθουσιάστηκαν με το χορευτικό του Δήμου Πατρέων, με την εκπληκτικη θεα απο το πετρινο Θεατράκι και απόλαυσαν τους τρεις οβελίες με αφθονο εκλεκτο κρασί και ντοπιο ρακί επι τρεις ωρες …..
Πηγή: ΠΑΤΡΙΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου