Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 17 Αυγούστου 2018

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Παρασκευή, 17 Αυγούστου, 2018

Τραμπ: Δεν θα πληρώσουμε τίποτα στην Τουρκία . Ο πρόεδρος των ΗΠΑ διεμήνυσε χθες ότι η χώρα του «δεν θα πληρώσει τίποτα» στην Τουρκία για την απελευθέρωση του κρατούμενου ευαγγελικού πάστορα Άντριου Μπράνσον, τον οποίο αποκάλεσε «μεγάλο πατριώτη όμηρο».
  • Λήξη συναγερμού στο αεροδρόμιο Χανίων - Φάρσα η «βόμβα». Κακόγουστη φάρσα ήταν ο συναγερμός για βόμβα σε αεροσκάφος της Condor, που εκτελούσε το δρομολόγιο Χουγκάρντα-Ντίσελντορφ, και το οποίο έκανε έκτακτη προσγείωση στο αεροδρόμιο των Χανίων. .
  • Τζακ ποτ σε Τζόκερ και ΛΟΤΤΟ. Τζακ ποτ στην αποψινή κλήρωση του Τζόκερ. .
  • Έκτακτη προσγείωση Boeing στα Χανιά μετά από αναφορά για βόμβα. Εκτελούσε δρομολόγιο μεταξύ Αιγύπτου και Γερμανίας. Απομακρύνονται οι επιβάτες. 
  • Ηλικιωμένος έπεσε από ταράτσα οικοδομής στη Θεσσαλονίκη. Ο 86χρονος σώθηκε καθώς έπεσε σε τέντα και κατέληξε σε μπαλκόνι. 
  • Η συγκλονιστική απαίτηση του Άγγελου Μητρετώδη στη μητέρα του. Η μητέρα του Άγγελου Μητρετώδη σεβάστηκε και τίμησε την επιθυμία του γιου της, επιμένοντας σε αυτή.

Κόσμος

  • Μεξικό: Συλλήψεις δεκάδων μελών καρτέλ ναρκωτικών. Οι μεξικανικές αρχές συνέλαβαν 48 μέλη του καρτέλ Νέα Γενιά του Χαλίσκο, μιας από τις ισχυρότερες συμμορίες του οργανωμένου εγκλήματος που διακινούν ναρκωτικά στη χώρα, σε επιχειρήσεις που διεξήγαγαν στην Τσιάπας, μια Πολιτεία στο νοτιοανατολικό τμήμα του Μεξικού, ανακοίνωσε την Πέμπτη ο πολιτειακός εισαγγελέας. .
  • Τραμπ: Δεν θα πληρώσουμε τίποτα στην Τουρκία . Ο πρόεδρος των ΗΠΑ διεμήνυσε χθες ότι η χώρα του «δεν θα πληρώσει τίποτα» στην Τουρκία για την απελευθέρωση του κρατούμενου ευαγγελικού πάστορα Άντριου Μπράνσον, τον οποίο αποκάλεσε «μεγάλο πατριώτη όμηρο». .
  • Ιταλία: Ρωγμές σε κτίρια από τα 5,1R. Σεισμική δόνηση μεγέθους 5,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ καταγράφηκε στις 20:19 (τοπική ώρα) στην Ιταλία, την Πέμπτη. .
  • Ινδία: Πάνω από 100 νεκροί από τις σαρωτικές πλημμύρες . Περισσότεροι από 100 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τις καταστροφικές πλημμύρες που πλήττουν την πολιτεία Κεράλα στην Ινδία, ενώ τουλάχιστον 150.000 είναι οι εκτοπισμένοι, ανακοίνωσαν σήμερα οι αρχές. .
  • «Κεραυνοί» κατά Τραμπ από τον πρώην διευθυντή της CIA. Ο πρώην διευθυντής της CIA Τζον Μπρέναν υποστήριξε σήμερα ότι ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανακάλεσε την άδεια πρόσβασής του σε απόρρητα έγγραφα της αμερικανικής Εθνικής Αμυνας με σκοπό να φιμώσει τους επικριτές του και να πνίξει την έρευνα για τους δεσμούς του με τη Ρωσία. .

Πολιτική

  • Πρώην υπουργός Τουρκίας: Κίνηση καλής θέλησης η απελευθέρωση των Ελλήνων. Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο πρώην υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Εγκεμέν Μπαγίς, υποστήριξε πως η απελευθέρωση των Μητρετώδη και Κούκλατζη αποδεικνύει πως η τουρκική Δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη. Προσέθεσε πως η Άγκυρα θέλει ηρεμία και ειρήνη στις διμερείς σχέσεις. .
  • Σοφιανός: Πρόλαβαν να ψηφίσουν μνημονιακούς νόμους, άλλα όχι τα αντιπυρικά. "Χρειάζεται επαγρύπνηση και οργάνωση για τη διεκδίκηση της 100% αποζημίωσης των πληγέντων" τόνισε o βουλευτής του ΚΚΕ, και χαρακτήρισε κοροϊδία τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για τους πυρόπληκτους, που προβλέπουν την 6μηνη παράταση της πληρωμής του ΕΝΦΙΑ για ένα σπίτι που κάηκε! .
  • Λεβέντης: «Πήραμε δυο αθώους στρατιωτικούς και παραδώσαμε την Θράκη». «Ο Ερντογάν πλέον βάζει το χέρι του στη Θράκη εκλέγοντας τους αρεστούς του μουφτήδες» υποστήριξε Βασίλης Λεβέντης .
  • Γερμανικός Τύπος: Οι πυρκαγιές χαλούν «τη φιέστα» του Αλέξη Τσίπρα. Ο γερμανικός Τύπος αναφέρεται στην επικείμενη έξοδο της Ελλάδας από τα μνημόνια, εκτιμώντας ότι η χώρα έχει ακόμη πολύ δρόμο να διανύσει. - SZ: «Χειρονομία καλής θέλησης» η απελευθέρωση των ελλήνων στρατιωτικών. .
  • ΣΥΡΙΖΑ: Νίκη της διπλωματίας η απελευθέρωση των δύο στρατιωτικών. «Ο αταλάντευτος αγώνας της Ελλάδας σε όλα τα επίπεδα και η διεθνής κινητοποίηση οδήγησαν στο αίσιο τέλος της περιπέτειας» .

Οικονομία

  • Έκτη στην ΕΕ η Ελλάδα στις τουριστικές κλίνες. Ποιες χώρες προηγούνται. Η Ελλάδα διέθετε περισσότερες από 1,2 εκατομμύρια κλίνες το 2016, σύμφωνα με την Eurostat. .
  • Πρόγραμμα λιτότητας χωρίς το ΔΝΤ εξήγγειλε ο γαμπρός του Ερντογάν. Μιλώντας σε επενδυτές ο υπουργός Οικονομικών Μπεράτ Αλμπαϊράκ διαβεβαίωσε ότι η Άγκυρα επεξεργάζεται σχέδιο για τον περιορισμό του πληθωρισμού και του ελλείμματος στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών, χωρίς capital controls ή προσφυγή στο ΔΝΤ. .
  • Έως 31 Αυγούστου τα εκκαθαριστικά για ΕΝΦΙΑ. Οι χαμένοι και οι κερδισμένοι . Οι μεγάλοι χαμένοι είναι κυρίως όσοι έχουν μεσαία και μεγάλη ακίνητη περιουσία άνω των 250.000€ , όμως από τις αυξήσεις δεν γλιτώνουν και λαϊκές περιοχές όπως η Καλλιθέα, το Περιστέρι ή η Κερατέα.. .
  • Τουρκία: Άνοδος 3% για την τουρκική λίρα στις αγορές μέσω… Κατάρ. Σύμφωνα με επενδυτές, η τηλεδιάσκεψη του τούρκου υπουργοί Οικονομικών θα αποτελέσει κρίσιμο τεστ για το κατά πόσο η Τουρκία μπορεί να πείσει την αγορά ότι η νομισματική της πολιτική δεν είναι όμηρος της πολιτικής επιρροής. .
  • Η ανεξαρτησία των κεντρικών τραπεζών και η στάση του Ερντογάν. Η ελεύθερη πτώση της τουρκικής λίρας ανακόπηκε προς στιγμήν. Ειδικοί συνιστούν αύξηση επιτοκίων, ωστόσο ο πρόεδρος Ερντογάν διαφωνεί. Πρέπει ή όχι οι κεντρικές τράπεζες να είναι ανεξάρτητες από την εκτελεστική εξουσία; .

Αθλητισμός

  • Τα ζευγάρια των play offs στο Europa League. Κόντρα στην αγγλική Μπέρνλι ο Ολυμπιακός. Και οι τρεις κυπριακές ομάδες πέρασαν στα play offs. .
  • Στα πλέι-οφ του Europa League ο Ολυμπιακός με θρίαμβο και στην Ελβετία. Περίπατος στην Ελβετία για τον Ολυμπιακό, που πέρασε από την έδρα της Λουκέρνης με 1-3 και σφράγισε με τον καλύτερο τρόπο το εισιτήριο για τα playoffs του Europa League. .
  • Ο Φέντερερ «ποντάρει» σε Τσιτσιπά για το μέλλον του τένις. Ο κορυφαίος ελβετός τενίστας περιέλαβε τον νεαρό Έλληνα στην λίστα με τα ανερχόμενα ταλέντα του αθλήματος. .
  • Οριστικό: Υπέγραψε στον ΠΑΟΚ ο Βέρνμπλουμ. Το μεγαλύτερο σίριαλ του φετινού καλοκαιριού έφτασε στο τέλος του, καθώς ο Πόντους Βέρνμπλουμ είναι οριστικά παίκτης του ΠΑΟΚ, υπογράφοντας τριετές συμβόλαιο συνεργασίας. .
  • «Βασίλισσα» η Ατλέτικο κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης. Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ξεκίνησε τη σεζόν της η Ατλέτικο Μαδρίτης, που ανέτρεψε την εις βάρος της κατάσταση στον τελικό του ευρωπαϊκού Σούπερ Καπ για να φτάσει στη νίκη (4-2 στην παράταση, 2-2 στην κανονική διάρκεια) επί της συντοπίτισσας Ρεάλ και παράλληλα να κατακτήσει τη συγκεκριμένη «κούπα» για 3η φορά στην ιστορία της! .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου