Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 16 Αυγούστου 2018

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Πέμπτη, 16 Αυγούστου, 2018

  • Βόλος: Ηλικιωμένος σκότωσε τη σύζυγό του και αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει. Ένα πρωτοφανές έγκλημα απασχολεί τις τελευταίες ώρες την Αστυνομία του Βόλου. 
  • Μυτιλήνη: Πατέρας σκοτώθηκε ενώ ταξίδευε με μηχανάκι με τα δύο του παιδιά. Η οικογένεια επέστρεψε από προσκύνημα στην Αγιασό. 
  • Φωτιά στην Ιεράπετρα Κρήτης. Δεν απειλούνται σπίτια, σύμφωνα με την Πυροσβεστική. 
  • Γερμανία: Λεπτομέρειες μένουν για επαναπροωθήσεις προς Ελλάδα και Ιταλία. Με βάση τα σημερινά δεδομένα μπορούμε να υποθέσουμε ότι οι συμφωνίες για επαναπροωθήσεις προσφύγων και μεταναστών θα επιτευχθούν, μάλλον σύντομα, δήλωσε η εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εσωτερικών. 
  • Πού αποδίδει το Μαξίμου την απελευθέρωση των δύο στρατιωτικών. Κυβερνητικές πηγές επισήμαναν πως η απελευθέρωση των Μητρετώδη και Κούκλατζη έγινε σε μια περίοδο που η τουρκική οικονομία αντιμετωπίζει προβλήματα και οι αμερικανο-τουρκικές σχέσεις βρίσκονται σε κρίση, κι ενώ η Αθήνα είχε αφήσει ανοιχτούς τους διαύλους. 

Κόσμος

  • Λιβύη: Καταδικάστηκαν σε θάνατο 45 παραστρατιωτικοί. Είναι η πρώτη φορά μετά το τέλος της εξέγερσης που ανέτρεψε τον δικτάτορα Καντάφι που τόσο μεγάλος αριθμός προσώπων καταδικάστηκε σε θάνατο σε μία δίκη. 
  • Τουρκία: Προσευχές... κατά του δολαρίου. Κάθε μέσο, ακόμα και προσευχές επιστρατεύουν στην Τουρκία οι οπαδοί του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για να ανέβει η αξία της τουρκικής λίρας και να υποτιμηθεί το δολάριο. 
  • Ινδία: 67 νεκροί και πάνω από 50.000 εκτοπισμένοι από τις πλημμύρες . Στους 67 ανήλθε ο αριθμός των νεκρών από τις καταστροφικές πλημμύρες στην πολιτεία Κεράλα, στη νοτιοδυτική Ινδία, ενώ ο αριθμός των εκτοπισμένων ξεπερνά τις 50.000, όπως ανακοίνωσαν οι αρχές της χώρας. 
  • Τσαβούσογλου: Έτοιμοι να συζητήσουμε με ΗΠΑ χωρίς απειλές. H Τουρκία είναι έτοιμη να συζητήσει τις τρέχουσες εξελίξεις με τις ΗΠΑ χωρίς απειλές, διεμήνυσε σε δηλώσεις του ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας Μεβλούτ Τσαβούσογλου. 
  • ΗΠΑ: Λάθος βήμα οι τουρκικοί δασμοί, δεν θα ξεχάσουμε τον Μπράνσον. Δεν υποχωρεί η Ουάσιγκτον στην κόντρα με την Τουρκία... .

Πολιτική

  • ΣΥΡΙΖΑ: Νίκη της διπλωματίας η απελευθέρωση των δύο στρατιωτικών. «Ο αταλάντευτος αγώνας της Ελλάδας σε όλα τα επίπεδα και η διεθνής κινητοποίηση οδήγησαν στο αίσιο τέλος της περιπέτειας».
  • Παυλόπουλος: Στοιχειώδης πράξη δικαιοσύνης η απελευθέρωση των στρατιωτικών. "Εμείς οι Έλληνες γνωρίζουμε τα προβλήματα του τουρκικού λαού. Ζει κι αυτός δύσκολες ώρες και το ξέρουμε, και δεν θα βρει περισσότερη συμπαράσταση από την δική μας, αρκεί να πιστέψει στην ειλικρίνειά μας και την φιλία μας. Εμείς πιστεύουμε πρώτοι. Και θεωρούμε ότι με αυτή την πράξη ξεκινά μια καινούρια αρχή".
  • Τσίπρας: Αγώνας για την οικοδόμηση μιας πιο δίκαιης κοινωνίας . «Η αγάπη για τον άνθρωπο, η αλληλεγγύη, ο σεβασμός της ιστορίας και της παράδοσης, αποτελούν σταθερές συντεταγμένες στην πορεία και στον αγώνα μας για την οικοδόμηση μιας πιο δίκαιης κοινωνίας». 
  • Μητσοτάκης:Η απελευθέρωση των στρατιωτικών να 'ναι απαρχή θετικών εξελίξεων. «Σήμερα είναι μια σπουδαία μέρα για την Ορθοδοξία, για τον Ελληνισμό, για όλους τους Έλληνες απανταχού της γης. Μια μέρα που αντλούμε δύναμη από την εσωτερική μας πίστη για να ατενίζουμε το μέλλον με μεγαλύτερη αισιοδοξία, με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση».
  • ITAR TASS: Τέλη Σεπτέμβρη φεύγει από τη Μόσχα ο ανακληθείς έλληνας πρέσβης . «Δεν υπάρχει ακόμη συγκεκριμένη ημερομηνία για την επιστροφή του πρέσβη στην Ελλάδα» ανέφερε ελληνική διπλωματική πηγή σύμφωνα με το πρακτορείο. 

Οικονομία

  • Το Κατάρ δεσμεύτηκε για επενδύσεις 15 δισεκ. δολαρίων στην Τουρκία. Σύμφωνα με πληροφορίες του πρακτορείου Reuters οι πόροι θα διοχετευτούν στις τράπεζες και στις χρηματοπιστωτικές αγορές της Τουρκίας, καθώς η γειτονική χώρα υφίσταται μεγάλες πιέσεις στις αγορές συναλλάγματος. 
  • Προσωρινή η έξοδος από τα μνημόνια για την Ελλάδα;. Ο Ντιρκ Μίλερ ή «Mr. Dax» όπως αποκαλούν στη Γερμανία τον «γκουρού» του γερμανικού χρηματιστηρίου μίλησε στη Deutsche Welle για την επικείμενη έξοδο από τα μνημόνια και τις οικονομικές προοπτικές της Ελλάδας. 
  • Προς capitals controls η Τουρκία; «O Eρντογάν αρνείται την πραγματικότητα». Η διαμάχη Τουρκίας-ΗΠΑ οδήγησε το τουρκικό νόμισμα σε ελεύθερη πτώση που συνεχίζεται και αυτή την εβδομάδα. Η αντίδραση της Άγκυρας δεν φαίνεται να βοηθά την κατάσταση. 
  • Αντίποινα Ερντογάν: Δασμοί έως και 140% σε αμερικανικά εισαγόμενα αγαθά. Περιλαμβανομένων των αυτοκινήτων και των αλκοολούχων ποτών.
  • Αχτσιόγλου: Ξεφύγαμε από το καθοδικό σπιράλ. Εμφανή τα σημάδια ανάκαμψης . «Η Ελλάδα έχει ξεφύγει από το καθοδικό σπιράλ της κρίσης» δηλώνει η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου, σε συνέντευξή της στην ηλεκτρονική έκδοση του γερμανικού περιοδικού DER SPIEGEL 

Αθλητισμός

  • «Βασίλισσα» η Ατλέτικο κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης. Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ξεκίνησε τη σεζόν της η Ατλέτικο Μαδρίτης, που ανέτρεψε την εις βάρος της κατάσταση στον τελικό του ευρωπαϊκού Σούπερ Καπ για να φτάσει στη νίκη (4-2 στην παράταση, 2-2 στην κανονική διάρκεια) επί της συντοπίτισσας Ρεάλ και παράλληλα να κατακτήσει τη συγκεκριμένη «κούπα» για 3η φορά στην ιστορία της! 
  • Μαρτίνς: Έχουμε κίνητρο για τρεις λόγους. Ο Πέδρο Μαρτίνς ανέλυσε τους τρεις λόγους για τους οποίους ο Ολυμπιακός δεν πήγε για… τουρισμό στην Ελβετία για τη ρεβάνς με τη Λουκέρνη. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου