Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 15 Αυγούστου 2018

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Τετάρτη, 15 Αυγούστου, 2018

  • Στο 424 Στρατιωτικό Νομοσοκομείο για ιατρικές εξετάσεις οι δύο στρατιωτικοί. Αμέσως μετά την άφιξή τους και την υποδοχή τους στο αεροδρόμιο Μακεδονία, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, η στρατιωτική ηγεσία και οι δύο στρατιωτικοί μετέβησαν στη Λέσχη Αξιωματικών Θεσσαλονίκης για λίγη ώρα. .
  • Στην πατρίδα οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί. Με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος έφτασαν στη Θεσσαλονίκη στις 03:20 τα ξημερώματα της Τετάρτης, οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί, Άγγελος Μητρετώδης και Δημήτρης Κούκλατζης που αφέθηκαν ελεύθεροι από τις τουρκικές φυλακές της Αδριανούπολης, βάζοντας τέλος στον απίστευτο Γολγοθά που έζησαν από τις 2 Μάρτιου. .
  • Νεκρός άνδρας από πυροβολισμό στην Κυψέλη. Δολοφονημένος βρέθηκε μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα, ένας άνδρας αγνώστων μέχρι στιγμής στοιχείων, στην οδό Μάκρης στην Κυψέλη. .
  • Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος: Είμαστε τόσο ευτυχισμένοι που τα παιδιά μας απελευθερώθηκαν. «Απόψε, ευχαριστούμε την Παναγία μας. Σήμερα, όλος ο Ελληνισμός είμαστε τόσο ευτυχισμένοι, που τα παιδιά μας, τα δικά μας παιδιά απελευθερώθησαν». .
  • Πνιγμός ηλικιωμένου στις Αλυκές Κίτρους Πιερίας. Χωρίς τις αισθήσεις του, ανασύρθηκε το απόγευμα της Τρίτης ένας 76χρονος, από τη θαλάσσια περιοχή''ΑΛΥΚΕΣ'' Κίτρους Πιερίας. 

Κόσμος

  • Κολομβία: Διπλασιασμός θυμάτων από νάρκες κατά προσωπικού. Ο αριθμός των θυμάτων των ναρκών κατά προσωπικού έχει μέχρι τώρα σχεδόν διπλασιαστεί στην Κολομβία το 2018 εν συγκρίσει με το 2017, γνωστοποίησε την Τρίτη η Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού (ΔΕΕΣ). 
  • Επαφές Μπόλτον με αξιωματούχους της Ρωσίας στη Γενεύη την επόμενη εβδομάδα. Στο πλαίσιο μιας περιοδείας του στο εξωτερικό, ο Μπόλτον θα επισκεφθεί επίσης το Ισραήλ και την Ουκρανία, όπου θα έχει επαφές με κυβερνητικούς αξιωματούχους των δύο κρατών, ανέφερε η εκπρόσωπος της αμερικανικής προεδρίας Σάρα Χάκαμπι Σάντερς. 
  • Βενεζουέλα: 2,3 εκατομμύρια πολίτες έχουν εγκαταλείψει τη χώρα. Ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών ανακοίνωσε την Τρίτη ότι υπολογίζει πως 2,3 εκατομμύρια πολίτες της Βενεζουέλας έχουν εγκαταλείψει τη χώρα κι έχουν προσφύγει κατά κύριο λόγο στην Κολομβία, στον Ισημερινό, στο Περού και στη Βραζιλία. 
  • Τα γερμανικά ΜΜΕ για την απελευθέρωση των 2 Ελλήνων στρατιωτικών. H είδηση της αποφυλάκισης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, οι οποίοι κρατούνταν στις φυλακές της Αδριανούπολης, δημοσιεύεται ήδη στα ηλεκτρονικά ΜΜΕ της Γερμανίας. 
  • Γιούνκερ: Ευτυχής για την απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών. Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, μέσω Twitter, και στην ελληνική γλώσσα, χαιρετίζει την απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών. 

Πολιτική

  • Αμανατίδης: Χαρούμενοι για την απελευθέρωση των στρατιωτικών ανήμερα της Παναγίας. Με μεγάλη χαρά, ικανοποίηση και υπερηφάνεια είμαστε χαρούμενοι για την απελευθέρωση των δύο στρατιωτικών ανήμερα της Παναγίας» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης μετά την υποδοχή των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στην πατρίδα. 
  • Με τον Τούρκο ομόλογό του επικοινώνησε τηλεφωνικά ο Καμμένος. Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Υπουργό Άμυνας της Τουρκίας Χουλουσί Ακάρ. 
  • Με τους γονείς των δύο στρατιωτικών μίλησε ο Τσίπρας. Ο Αλέξης Τσίπρας επικοινώνησε τηλεφωνικά με τους γονείς των δύο στρατιωτικών, προκειμένου να μοιραστεί μαζί τους τη χαρά της απελευθέρωσής τους. 
  • Παυλόπουλος: Στοιχειώδης πράξη δικαιοσύνης η απελευθέρωση των στρατιωτικών. Για στοιχειώδη πράξη δικαιοσύνης εκ μέρους της Τουρκίας αλλά και για σημαντικό βήμα προς την αποκατάσταση του κλίματος φιλίας με την χώρα μας, κάνει λόγο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Ακης Παυλόπουλος, σπεύδοντας να συγχαρεί τις δύο εικογένειες για την ευχάριστη έκβαση. 
  • Θεοδωράκης: «Η απελευθέρωση συμβάλλει θετικά στη βελτίωση των σχέσεών μας». «Η παράνομη κράτηση των δύο στρατιωτικών επιτέλους τερματίστηκε ύστερα από 168 μέρες. Η κίνηση αυτή της Τουρκίας συμβάλλει θετικά στη βελτίωση των σχέσεών μας» σημειώνει σε ανάρτησή του στο Twitter ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης.

Οικονομία

  • Αχτσιόγλου: Ξεφύγαμε από το καθοδικό σπιράλ. Εμφανή τα σημάδια ανάκαμψης . «Η Ελλάδα έχει ξεφύγει από το καθοδικό σπιράλ της κρίσης» δηλώνει η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου, σε συνέντευξή της στην ηλεκτρονική έκδοση του γερμανικού περιοδικού DER SPIEGEL.
  • Τσακαλώτος: Τα προβλήματα της Τουρκίας δεν επηρεάζουν την καθαρή έξοδο. Ο κ. Τσακαλώτος δήλωσε πως «η ελληνική κυβέρνηση, όπως και όλες οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, παρακολουθεί με προσοχή τις εξελίξεις στην τουρκική οικονομία.
  • Προυπολογισμός: Πρωτογενές πλεόνασμα 2,087 δισ. ευρώ στο επτάμηνο . Πρωτογενές πλεόνασμα ύψους 2,087 δισ. ευρώ παρουσίασε ο προυπολογισμός στο επτάμηνο Ιανουάριος - Ιούλιος 2018 έναντι 3,024 δισ. ευρώ στο αντίστοιχο επτάμηνο του 2017.
  • Βιομήχανοι προς Ερντογάν: Χρειαζόμαστε αυστηρότερη δημοσιονομική πολιτική. Σε μια πρωτοφανή κίνηση αμφισβήτησης της έως τώρα ακολουθούμενης δημοσιονομικής πολιτικής του τούρκου προέδρου, οι βιομήχανοι τονίζουν σε ανακοίνωσή τους ότι απαιτείται αυστηρότερη νομισματική πολιτική για τη σταθεροποίηση της λίρας.
  • Συνεχής κατήφορος για την τουρκική λίρα έναντι του δολαρίου. Η τουρκική λίρα, η οποία έκλεισε με ισοτιμία 6,9 λίρες έναντι του δολαρίου τη Δευτέρα, έχει απολέσει το 45% της αξίας της σε τρεις μήνες.

Αθλητισμός

  • Ηττήθηκε από τον Γκοφέν ο Τσιτσιπάς. Ο Στέφανος Τσιτσιπάς δεν μπόρεσε να ξεπεράσει το εμπόδιο του Νταβίντ Γκοφέν στο τουρνουά του Σινσινάτι. 
  • Στα πλέι οφ του Champions League προκρίθηκε η ΑΕΚ. ΑΕΚ-Σέλτικ 2-1! Έτσι η Ένωση, σε συνδυασμό με το 1-1 της Σκωτίας, προκρίθηκε στα play off του Champions League.
  • «Τσάρος» στη Μόσχα ο ΠΑΟΚ!. Αυτός ο ΠΑΟΚ τα μπορεί όλα! Οι εξαιρετικοί Θεσσαλονικείς εκμεταλλευόμενοι και το γεγονός ότι η Σπάρτακ έπαιζε με 10 από το 33', πήραν το 0-0 στη Μόσχα και προκρίθηκαν στα play-off του Champions League.
  • Αποχωρεί από την Formula 1 ο Φερνάντο Αλόνσο. Έπειτα αρκετούς μήνες που το συγκεκριμένο σενάριο «έπαιζε» στα media ως πιθανότητα, με σημερινή του ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, ο Ισπανός πιλότος ανακοίνωσε ότι όντως στο τέλος της φετινής σεζόν αποσύρεται από τη δράση. 
  • Παπαχρήστου: Αφιερώνω το μετάλλιό μου στα θύματα των φονικών πυρκαγιών . Η πρωταθλήτρια Ευρώπης στο τριπλούν ευχαρίστησε και όλους όσοι τη στήριξαν στην πορεία της προς το χρυσό μετάλλιο. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου