Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 17 Αυγούστου 2018

Παρέμβαση Ρουβίκωνα στην αυστριακή πρεσβεία για το 12ωρο



Παρασκευή, 17 Αυγούστου, 2018

Παρέμβαση στην πρεσβεία της Αυστρίας πραγματοποίησαν μέλη της αναρχικής συλλογικότητας Ρουβίκωνας με αφορμή το εργασιακό δωδεκάωρο που προώθησε η κυβέρνηση του Σεμπάστιαν Κουρτς και ενέκρινε η αυστριακή βουλή.
Τα μέλη του Ρουβίκωνα, μπήκαν στον χώρο της πρεσβείας και αφού πέταξαν τρικάκια αποχώρησαν.
Με κείμενο που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου Indymedia, γίνεται λόγογς για «νέα εποχή εργασιακών δικαιωμάτων του 21ου αιώνα που έρχεται να καταστρατηγήσει όσα με μόχθο κερδήθηκαν έως σήμερα”.
Αναλυτικά το κείμενο του Ρουβίκωνα
«ΤΟ 12ΩΡΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΝΕΙ
Ο λαός της Αυστρίας το ‘ζήτησε’, ο νεοφιλελευθερισμός το έκανε πραγματικότητα. Καλωσορίσαμε λοιπόν στη νέα εποχή εργασιακών δικαιωμάτων του 21ου αιώνα που έρχεται να καταστρατηγήσει όσα με μόχθο κερδήθηκαν έως σήμερα. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα λίγο από την αρχή.
Η Αυστρία ιστορικά αποτελούσε ανέκαθεν έναν από τους πρωταγωνιστές στις ευρωπαϊκές διαμάχες,είτε παλαιότερα ως Αυστροουγγαρία είτε στο Β’ Παγκόσμιο πόλεμο ως μία απ ‘τις δυνάμεις του Άξονα. Η ενσωμάτωση της χώρας στις δυνάμεις του τρίτου Ράιχ ήταν μάλλον αναμενόμενη αφού η ιστορία των φασιστικών κομμάτων στη χώρα κρατούσε από παλαιότερα. Μην ξεχνάμε άλλωστε πως ο αρχιτέκτων του ναζισμού Αδόλφος Χίτλερ είχε καταγωγή από την Αυστρία. Αυτό που θέλουμε να πούμε είναι πως τίποτα δεν γίνεται τυχαία. Κάθε λαός που ξεχνάει την ιστορία του, είναι καταδικασμένος να τη ξαναζήσει. Έτσι και οι Αυστριακοί επέλεξαν στις προηγούμενες εκλογές να δώσουν το χρίσμα της διακυβέρνησης στο συντηρητικό Λαϊκό Κόμμα του Σεμπάστιαν Κουρτς και στο εθνικιστικό Κόμμα των Ελευθέρων.
Με τις ευλογίες αυτών των 2 κομμάτων και τη συνεισφορά σε ψήφους από το νεοφιλελεύθερο κόμμα της αντιπολίτευσης (Νέα Αυστρία), η αυστριακή Βουλή ενέκρινε σήμερα τον αμφιλεγόμενο νόμο της κυβέρνησης για την θέσπιση δωδεκάωρου ημερήσιας εργασίας ή εξηντάωρης εβδομάδας εργασίας. Η τροπολογία αυτή φέρεται να πέρασε μάλλον αναίμακτα παρά τα εργασιακά κεκτημένα που καταπατεί. Κάτι τέτοιο μόνο εντύπωση δεν μας προκαλεί,καθώς η πολιτική της νέας κυβέρνησης είχε δείξει εξ’ αρχής τις ορέξεις της. Από την αντιμεταναστευτική πολιτική και τη ρητορική μίσους, μέχρι τους συνοριακούς φράχτες και τους ελέγχους από το στρατό, η νέα εξωτερική πολιτική της Αυστρίας είχε ξεκάθαρο πρόσημο. Έτσι φτάσαμε στο σήμερα και στην έναρξη της ισχύος της εν λόγω τροπολογίας από 1η Σεπτεμβρίου και όχι απ ‘την αρχή του επόμενους έτους όπως είχε αρχικά ανακοινωθεί. Η κυβέρνηση της Αυστρίας δεν δείχνει να επηρεάζεται ούτε από τη διεθνή κατακραυγή ούτε από τους 100.000 διαδηλωτές που έδειξαν την αντίθεση τους σε πορεία στη Βιέννη. Τις αντιμεταναστευτικές πολιτικές ακολούθησαν αντεργατικές, όπως γίνεται άλλωστε τις περισσότερες φορές. Η Αυστρία έχει κληθεί να παίξει τον ακροδεξιό ρόλο στην Ενωμένη Ευρώπη,καλύπτοντας την πολιτική υποκρισία της Γερμανίας και των άλλων χωρών. Χωρίς τους μετανάστες τα 12ωρα θα κληθούν να τα κάνουν οι ντόπιοι εργάτες, οι οποίοι μάλιστα λαμβάνουν και την επιδεικτική σιωπή των σωματείων τους. Κάτι τέτοιο φαίνεται και σε Ευρωπαϊκό επίπεδο όπου τα συνδικάτα δείχνουν όχι μόνο να μην αντιδρούν αλλά και να μένουν αμέτοχα στην αντεργατική λαίλαπα που εδραιώνεται στην Ευρώπη. Τι και αν έχουν χυθεί τόνοι αίματος για την θεμελίωση του οκταώρου και άλλων βασικών εργασιακών δικαιωμάτων; Αυτά φαίνονται να καταρρέουν σαν τραπουλόχαρτα μπροστά στις νεοφιλελεύθερες επιλογές που επιδιώκουν επιστροφή στην εποχή όπου οι μισθωτοί εργάζονταν από την ανατολή μέχρι τη δύση του ηλίου. Συνεπώς, ερχόμαστε αντιμέτωποι με τη συνταγματική δουλεία του 21ου αιώνα που αφήνει τους εργαζόμενους στις ορέξεις των αφεντικών. Τέτοιες προκλήσεις προς την εργατική τάξη, δεν θα μένουν αναπάντητες.
Για αυτούς τους λόγους αποφασίσαμε σήμερα να παρέμβουμε στη πρεσβεία της Αυστρίας στην Ελλάδα. Τα αντιλαϊκά μέτρα δεν μας αφήνουν αδιάφορους όταν απευθύνονται σε άλλους λαούς.
Οι προλετάριοι δεν έχουμε πατρίδα,έχουμε μόνο την Αλληλεγγύη.
ΟΧΙ ΣΤΑ 12ΩΡΑ- ΟΧΙ ΣΤΗ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΣΚΛΑΒΙΑ
ΑΝΑΡΧΙΚΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΑ ΡΟΥΒΙΚΩΝΑΣ”
Πηγή: NEWS247

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου