Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 23 Αυγούστου 2018

Τα 10 καλύτερα πανεπιστήμια στις ΗΠΑ σύμφωνα με το Forbes

Πέμπτη, 23 Αυγούστου, 2018

Αναλυτικά το κόστος φοίτησης και η δυνατότητα χρηματοδότησης σε κάθε περίπτωση

Τη λίστα με τα 10 καλύτερα πανεπιστήμια στις Ηνωμένες Πολιτείες έδωσε στη δημοσιότητα το περιοδικό Forbes, χρησιμοποιώντας ως κριτήρια τόσο το επίπεδο σπούδων, όσο και το κόστος σπουδών, αλλά και τη δυνατότητα χρηματοδότησης του προγράμματος σπουδών.
Η λίστα του Forbes ξεκινά με το Χάρβαρντ (Harvard) στην κορυφή της. Το κορυφαίο πανεπιστήμιο που εδρεύει στην πολιτεία της Μασαχουσέτης έχει κόστος σπουδών 69.600 δολάρια, με δυνατότητα χρηματοδότησης στα 48.195 δολάρια.
Στη δεύτερη θέση της λίστας αξιολογήθηκε το Γέηλ (Yale), στο Κονέκτικατ. Το κόστος φοίτησης ανέρχεται σε 71.290 δολάρια, με δυνατότητα χρηματοδότησης στα 48.126 δολάρια.
Στην τρίτη θέση βρίσκουμε το Στάνφορντ (Stamford University), στην Καλιφόρνια. Το κόστος φοίτησης είναι στα 69.109 δολάρια, με τη χρηματοδότηση να αγγίζει 47.782 δολάρια.
Στην τέταρτη θέση ακολουθεί το ΜΙΤ (Massachusetts Institute of Technology), στη Μασαχουσέτη. Το κόστος ανέρχεται στα 67.430 δολάρια, με δυνατότητα χρηματοδότησης στα 41.674 δολάρια.
Στην πέμπτη θέση βρίσκεται το Πρίνσετον, στο Νιου Τζέρσι (Princeton University, New Jersey). Το κόστος φοίτησης είναι στα 66.150 δολάρια με δυνατότητα χρηματοδότησης στα 44.128 δολάρια.
Στην έκτη θέση ακολουθεί το Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Καλοφόρνια. Το κόστος φοίτησης ανέρχεται σε 68.901 δολάρια, με δυνατότητα χρηματοδότησης στα 36.632 δολάρια.
Στην έβδομη θεση βρίσκουμε το Πανεπιστήμιο ττης Πενσυλβάνια. Το κόστος φοίτησης είναι στα 71.715 δολάρια και η δυνατότητα χρηματοδότησης αγγίζει τα 43.856 δολάρια.
Στην όγδοη θέση της λίστας είναι το Πανεπιστήμιο Μπράουν, (Brown University) στο Rhode Island. Το κόστος φοίτησης ανέρχεται στα 71.050 δολάρια και η δυνατότητα χρηματοδότησης στα 40.116 δολάρια.
Στην ένατη θέση βρίσκεται το Κολέγιο Ντάρτμουθ (Dartmouth College, New Hampshire), στο Νιου Χαμσάιρ. Το κόστος σπουδών είναι στα 71.827 δολάρια, με δυνατότητα χρηματοδότησης στα 45.867 δολάρια.
Η λίστα ολοκληρώνεται με Πανεπιστήμιο Duke, στη Βόρεια Καρολίνα. Το κόστος φοίτησης ανέρχεται σε 71.764 δολάρια και η δυνατόττα χρηματοδότησης αγγίζει τα 47.055 δολάρια.
Στα μεγάλα Πανεπιστήμια τόσο των Ηνωμένων Πολιτειών όσο και στο Ηνωμένο Βασιλείο, ο εκάστοτε φοιτητής έχει τη δυνατότητα να εξασφαλίσει δάνειο μέσω του ιδρύματος, καθώς και να προσφέρει εργασία στο ίδιο το πανεπιστήμιο, αν υπάρχει κενή θέση. Το ποσό που θα δανειστεί, θα κρατείται μετά την αποφοίτησή του από τον μισθό που θα λαμβάνει, έως ότου καλυφθεί εξ ολοκλήρου. Φυσικά, όποιος αποκτήσει τη δυνατότητα, μπορεί να καλύψει το ποσό εφάπαξ, ή ένα μέρος από αυτό, ώστε να μειώσει τις κρατήσεις από τον μισθό του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου