Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 10 Αυγούστου 2018

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Παρασκευή, 10 Αυγούστου, 2018

  • Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στην δυτική Αχαΐα . Σωτήρια ήταν η άμεση επέμβαση των ανδρών της Πυροσβεστικής οι οποίοι κατόρθωσαν να θέσουν άμεσα υπό έλεγχο τη φωτιά που εκδηλώθηκε το βράδυ της Πέμπτης στην περιοχή της Άρλας στην Αχαΐα. .
  • Πυρκαγιά στη δυτική Αχαΐα. Φωτιά ξέσπασε σε αγροτοδασική έκταση, στην περιοχή Άρλας, στη δυτική Αχαΐα, αργά το βράδυ της Πέμπτης. 
  • Θολό τοπίο και ερωτήματα για το χρονοδιάγραμμα των κατεδαφίσεων. Στόχος του υπουργείου Εσωτερικών είναι να κινητοποιήσει τις μπουλντόζες την επόμενη εβδομάδα όμως αυτό παραμένει στον αέρα. 
  • Ολοκληρώθηκε η τελετή παράδοσης-παραλαβής της Πυροσβεστικής. Σε ιδιαίτερα φορτισμένο κλίμα ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η τελετή παράδοσης- παραλαβής στην Πυροσβεστική. 
  • Ρωσική νότα στην Ελλάδα για μη έκδοση βίζας σε κληρικούς. «Οιαδήποτε διάκριση στην έκδοση βίζα, είτε λόγω εθνικότητας είτε λόγω επαγγέλματος, είναι απαράδεκτη», δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, σημειώνοντας πως η Μόσχα έχει ζητήσει να ξεκαθαριστεί το ζήτημα. 

Κόσμος

  • Ιστορικό ρεκόρ ανθρωποκτονιών το 2017 στη Βραζιλία. Η βία έχει μετατραπεί σε κεντρικό ζήτημα της προεκλογικής μάχης στη Βραζιλία. 
  • Ουάσινγκτον: Σε επιφυλακή οι αρχές λόγω συγκέντρωσης της άκρας δεξιάς. Μια οργάνωση της άκρας δεξιάς έλαβε άδεια να οργανώσει πορεία και συγκέντρωση στην Ουάσινγκτον την Κυριακή, παρότι η δημοτική αρχή εξέφρασε την απόλυτη αντίθεσή της στον ρατσισμό και στους υπέρμαχους της «ανωτερότητας» της λευκής φυλής. 
  • Γκουτέρες: Άμεση έρευνα για την αεροπορική επιδρομή στην Υεμένη. Ο Γκουτέρες «καταδικάζει» την επιδρομή στη Σαάντα και «καλεί (να διενεργηθεί) μια άμεση και ανεξάρτητη έρευνα», ενώ προτρέπει όλα τα μέρη στη σύρραξη να φροντίζουν να μην πλήττονται «άμαχοι κατά τη διεξαγωγή στρατιωτικών επιχειρήσεων», ανέφερε σε ανακοίνωση την οποία έδωσε στη δημοσιότητα ο Φαρχάν Χακ, ένας εκπρόσωπος του ΟΗΕ. 
  • Συρία: Η τσεχική διπλωματία εξασφάλισε την απελευθέρωση δύο εργαζομένων σε γερμανική ΜΚΟ. Η τσεχική διπλωματία εξασφάλισε την απελευθέρωση δύο εργαζομένων μιας γερμανικής μη κυβερνητικής οργάνωσης οι οποίοι κρατούνταν στη Συρία. 
  • Υεμένη: Ανεξάρτητη έρευνα για το μακελειό με θύματα μικρά παιδιά ζητά ο ΟΗΕ. Τουλάχιστον 50 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους από τον βομβαρδισμό, ανάμεσά τους δεκάδες παιδιά που επέβαιναν σε λεωφορείο και είχαν φύγει από κατασκήνωση. 

Πολιτική

  • ΝΔ: Ο Πρωθυπουργός υιοθέτησε την αυτονόητη ανάγκη για αξιοκρατία . Τι απαντά η ΝΔ στις εξαγγελίες του Αλέξη Τσίπρα για αλλαγές στο πλαίοσ της πολιτικής προστασίας .
  • Η θλίψη της Ελένης Αυλωνίτου για τις ύβρεις προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Μετανιωμένη για τις δηλώσεις, κατά του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, Κυριάκου Μητσοτάκη, στις οποίες προέβη νωρίτερα το πρωί, καλεσμένη σε εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού Αnt1, φαίνεται η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ελένη Αυλωνίτου. 
  • Τσίπρας: Όχι κάλπες στα αποκαΐδια. Το νέο πλαίσιο πολιτικής προστασίας . Ο Αλέξης Τσίπρας από το Υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε το τέλος της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και την παράλληλη σύσταση νέου ενιαίου φορέα υπό το υπουργείο Εσωτερικών. 
  • Σβίγκου: Ο ΣΥΡΙΖΑ αποδοκιμάζει την προσβλητική δήλωση της Αυλωνίτου . Μέσω twitter η Ράνια Σβίγκου, εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ καταδίκασε την σημερινή ανεπίτρεπτη τοποθέτηση της Ελένης Αυλωνίτου. 
  • ΝΔ: Δεν θα ακολουθήσουμε την κυβέρνηση στον κατήφορο της χυδαιότητας . Ανακοίνωση εξέδωσε η Νέα Δημοκρατία απαντώντας στις ανεπίτρεπτες εκφράσεις που χρησιμοποίησε σήμερα η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ελένη Αυλωνίτου. 

Οικονομία

  • FT: Το πελατειακό κράτος δεν έφυγε επί Τσίπρα, 30.000 διορισμοί στο Δημόσιο. Τα Μνημόνια τελειώνουν, κάποιες δομικές αδυναμίες παραμένουν. 
  • Η Ελβετία προτρέπει τις επιχειρήσεις της να επιδιώκουν σχέσεις με το Ιράν. «Οι αμερικανικές αποφάσεις για τις κυρώσεις δεν επηρεάζουν τη νομική κατάσταση στην Ελβετία σε ό,τι αφορά το Ιράν», δήλωσε ο Φαμπιάν Μάιενφις, από την Κρατική Γραμματεία Οικονομικών Υποθέσεων (SECO). 
  • Νέο ναδίρ για την τουρκική λίρα. Υποχώρησε μέχρι και τις 5,567 λίρες ανά δολάριο. .
  • Η Τουρκία ανακοινώνει «νέο οικονομικό μοντέλο» αλλά δεν πείθει τις αγορές. Τα σχέδια για την «νέα οικονομία» θα παρουσιαστούν από τον γαμπρό του προέδρου Ερντογάν και υπουργό Οικονομικών, Μπεράτ Αλμπαϊράκ, και στοχεύουν σε ανάπτυξη 3-4% το επόμενο έτος, σαφώς χαμηλότερα από προηγούμενες εκτιμήσεις. 
  • Οι 17 νομοί που εισηγείται πλαφόν στις τιμές αμόλυβδης βενζίνης η ΡΑΕ. Σύμφωνα με τη γνωμοδότηση της ΡΑΕ, το πλαφόν στις τιμές θα ισχύει ως και την επόμενη Κυριακή και η ανώτατη τιμή θα επαναϋπολογίζεται κάθε Παρασκευή με βάση συγκεκριμένο μαθηματικό τύπο που αναφέρεται στη γνωμοδότησή της και θα ισχύει από την αμέσως επόμενη Δευτέρα .

Αθλητισμός

  • Ένας Ολυμπιακός «τρέλα» σάρωσε την Λουκέρνη. Έκανε... check-in! Με τον Λάζαρο να σκοράρει δις στο ντεμπούτο του (τρελαίνοντας την εξέδρα), όπως και ο Γκερέρο, ο Ολυμπιακός καθάρισε 4-0 τη Λουκέρνη, «αγκαλιάζοντας» τα play off του Europa League. .
  • Στην κορυφή της Ευρώπης Στεφανίδη και Κυριακοπούλου στο επί κοντώ. Κυρίαρχες στους αιθέρες οι ελληνίδες πρωταθλήτριες στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στο Βερολίνο. .
  • Ευρωπαϊκό Κολύμβηση: Ασημένιο μετάλλιο ο Γκολομέεβ στα 50μ. ελεύθερο. Ο Ελληνας αθλητής τερμάτισε δεύτερος στον τελικό με 21.44, κάνοντας νέο πανελλήνιο ρεκόρ, πίσω μόνο από τον Βρετανό Μπεν Πράουντ (21.34). .
  • Η πρεμιέρα της Σούπερ Λίγκας. Με εντός έδρας αναμετρήσεις θα ξεκινήσουν το πρωτάθλημα οι διεκδικητές του τίτλου. Δύσκολη έξοδος στην πρεμιέρα για τον Παναθηναϊκό. Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα της Σούπερ Λίγκας. .
  • Μίλτος Τεντόγλου: Από το παρκούρ στα Γρεβενά στην κορυφή της Ευρώπης. Ο πρωταθλητής Ευρώπης μέχρι την ηλικία των 15 ετών ήταν παθιασμένος με το παρκούρ. Η μητέρα του θυμάται ότι με τους φίλους του «όργωναν» κυριολεκτικά την πλατεία και το αθλητικό στάδιο της πόλης, όπου έκαναν άλματα, δημιουργούσαν βιντεάκια και τα ανέβαζαν στη συνέχεια στο διαδίκτυο .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου