Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 20 Ιουλίου 2018

Μιζούρι, USA: Τουλάχιστον 11 νεκροί από ανατροπή τουριστικής βάρκας (Duck Boat)

Παρασκευή, 20 Ιουλίου, 2018Μεταξύ των νεκρών και παιδιά

Μιζούρι: Τουλάχιστον 11 νεκροί από ανατροπή τουριστικής βάρκας
Τουλάχιστον έντεκα άνθρωποι, μεταξύ των οποίων παιδιά, έχασαν τη ζωή τους στην Πέμπτη όταν αμφίβιο όχημα, του είδους που αποκαλείται «βάρκα-πάπια», λόγω του σχήματός του και του χρώματός του, ανατράπηκε και βυθίστηκε εν μέσω ενός κύματος κακοκαιρίας σε λίμνη στο Μιζούρι, ενώ σε αυτό επέβαιναν 31 άνθρωποι.

Οι δύτες θα επαναλάβουν τις έρευνες στη Λίμνη Τέιμπλ Ροκ, κοντά στο Μπράνσον του Μισούρι, σήμερα, μία ημέρα μετά τη βύθιση του αμφίβιου οχήματος της εταιρείας «Ride the Ducks», δήλωσε ο σερίφης της Κομητείας Στόουν Νταγκ Ρέιντερ στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που δόθηκε αργά το βράδυ της Πέμπτης.Πέντε άνθρωποι εξακολουθούν να είναι αγνοούμενοι, είπε ο σερίφης.

Επτά από τους επιβαίνοντες περιλαμβανομένων δύο που είναι κρίσιμη κατάσταση διακομίστηκαν στο Ιατρικό Κέντρο Κοξ στο Μπράνσον, ανέφερε το νοσοκομείο στο Twitter.

Συνεργεία διάσωσης ανταποκρίθηκαν στο περιστατικό λίγο μετά τις 7.00 μ.μ. τοπική ώρα (03:00 της Παρασκευής ώρα Ελλάδας) όταν καταιγίδες άρχισαν να σαρώνουν την περιοχή.

«Υπήρχε ισχυρός άνεμος. Είχε προβλήματα με τον άνεμο», δήλωσε ο Ρέιντερ στους δημοσιογράφους. «Επέστρεφαν προς τη στεριά. Στην πραγματικότητα υπήρχαν δύο βάρκες. Η μία τα κατάφερε. Η δεύτερη όχι.»

Ο μετεωρολόγος της Εθνκής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας Στιβ Λίντερμπεργκ δήλωσε στην εφημερίδα Springfield News-Leader πως άνεμοι ταχύτητας 101 χλμ. την ώρα είχαν καταγραφεί στο αεροδρόμιο Μπράνσον γύρω στην ώρα του ατυχήματος.

«Είχαμε μια σειρά πολύ ισχυρών καταιγίδων που προκάλεσε ανέμους 74 χιλιομέτρων την ώρα εδώ στο Σπρίνγκφιλντ», δήλωσε στην εφημερίδα, σημειώνοντας πως οι άνεμοι ήταν πιθανόν ισχυρότεροι στη λίμνη.

Πλάνα βίντεο που γύρισε αυτόπτης μάρτυρας ο οποίος βρισκόταν στην ακτή δείχνουν ισχυρά κύματα να ρίχνουν τη μία βάρκα δίπλα στην άλλη. Το βιντεοκλίπ αναρτήθηκε στο διαδίκτυο από το KY3. Σωσίβια βρίσκονταν πάνω στο σκάφος, είπε ο Ρέιντερ.


Το Εθνικό Συμβούλιο για την Ασφάλεια των Μεταφορών στέλνει σήμερα ερευνητές στο σημείο ανέφερε η υπηρεσία στο Twitter.

«Η υπ΄αριθμόν ένα προτεραιότητά μας είναι οι οικογένειες και οι υπάλληλοί μας που επηρεάστηκαν από αυτό το τραγικό ατύχημα», δήλωσε η Σούζαν Σμάγκαλα-Ποτς, εκπρόσωπος της Ripley Entertainment, ιδιοκτήτριας της εκμετάλλευσης της Ride The Ducks στο Μπράνσον.

Δεν μπορούσε να επιβεβαιώσει πόσα μέλη πληρώματος βρίσκονταν πάνω στη βάρκα.
Παρόμοια οχήματα χρησιμοποιούνται για περιηγήσεις τουριστών σε διάφορες περιοχές του κόσμου κι έχουν εμπλακεί σε αρκετά θανατηφόρα δυστυχήματα τις τελευταίες δύο δεκαετίες.

Η εταιρεία που φτιάχνει αυτά τα οχήματα, η Ride the Ducks International LLC, δέχθηκε το 2016 να καταβάλει πρόστιμο 1 εκατομμυρίου δολαρίων μετά τη σύγκρουση ενός από τα οχήματά της με λεωφορείο στο Σιάτλ, στην οποία σκοτώθηκαν πέντε ξένοι φοιτητές. Η εταιρεία είχε παραδεχθεί πως τα οχήματά της δεν πληρούν τους κανονισμούς των ΗΠΑ για τα οχήματα που κινούνται στους δρόμους της χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου