Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 13 Ιουλίου 2018

Interfax: «Στον αέρα» η επίσκεψη Λαβρόφ στην Αθήνα μετά τις απελάσεις

«Στον αέρα» φαίνεται ότι βρίσκεται η προγραμματισμένη για το φθινόπωρο επίσκεψη του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, στην Αθήνα, έπειτα από το ζήτημα που έχει προκύψει με τις απελάσεις των Ρώσων διπλωματών από την Ελλάδα.
Αξιωματούχος της ρωσικής διπλωματίας, δήλωσε στο πρακτορείο «Interfax», ότι η επίσκεψη του Σεργκέι Λαβρόφ στην Ελλάδα έχει προγραμματιστεί για το φθινόπωρο, αλλά οι προετοιμασίες έχουν σταματήσει.
Ο ίδιος αξιωματούχος υπογράμμισε ότι προς το παρόν δεν βλέπει πως μπορεί να πραγματοποιηθεί η επίσκεψη του Ρώσου ΥΠΕΞ ωστόσο απέφυγε να διευκρινίσει αν πρόκειται για οριστική ακύρωση.
Νωρίτερα η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ, Μαρία Ζαχάροβα, απαντώντας σε ερώτηση για το συγκεκριμένο θέμα, τόνισε ότι «σε θέματα όπως είναι οι απελάσεις διπλωματών υπάρχει η πάγια τακτική της συμμετρικής συνέπειας»,
Η Ρωσίδα αξιωματούχος εξήγησε «ότι σίγουρα μια τέτοια εξέλιξη δεν προσφέρει τίποτα θετικό στις διμερείς σχέσεις. Ωστόσο, πρέπει να έχουμε υπ´ όψιν ότι οι διμερείς σχέσεις έχουν τη δική τους αξία διότι μιλάμε όχι για εικονικές σχέσεις αλλά για την πρακτική αμοιβαίας δράσης προς όφελος των δυο λαών».
Πάντως, η επίσημη ρωσική πλευρά κρατά χαμηλούς τόνους στο θέμα, παρά το γεγονός ότι το θέμα απασσχόλησε τα ρωσικά ΜΜΕ για δεύτερη μέρα.
Πηγή: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου