Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 2 Ιουλίου 2018

Συμφωνία Μέρκελ - Ζεεχόφερ με «ζώνες τράνζιτ» στα σύνορα

Δευτέρα, 2 Ιουλίου, 2018Παραμένει υπουργός Eσωτερικών

Συμφωνία Μέρκελ - Ζεεχόφερ με «ζώνες τράνζιτ» στα σύνορα
Εδωσαν... τα χέρια Μέρκελ - Ζεεχόφερ για το μεταναστευτικό, σώζοντας και τον κυβερνητικό συνασπισμό.
Συμφωνία μεταξύ της καγκελαρίου Ανγκελα Μέρκελ και του υπουργού Εσωτερικών και αρχηγό της Χριστιανοκοινωνικής Ενωσης (CSU) επετεύχθη πριν από λίγο. 
«Συμφωνήσαμε», δήλωσε ο κ. Ζεεχόφερ και έκανε λόγο για «πάρα πολύ βιώσιμη λύση», αναφερόμενος στη δημιουργία κλειστών κέντρων ασύλου κοντά στα γερμανικά σύνορα. 
Ο κ. Ζεεχόφερ επιβεβαίωσε ακόμη ότι θα παραμείνει υπουργός Εσωτερικών.
«Πιστεύω ότι έπειτα από σκληρή πάλη και δύσκολες μέρες βρήκαμε καλό συμβιβασμό», δήλωσε από την πλευρά της η καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ, ανακοινώνοντας τη συμφωνία με τον κυβερνητικό της εταίρο, τη Χριστιανοκοινωνική Ενωση (CSU). 
«Θα εγκαταστήσουμε στη Γερμανία κέντρα τράνζιτ. Ετσι διατηρείται ακριβώς το πνεύμα της εταιρικότητας στην Ευρωπαϊκή Ενωση και ταυτόχρονα γίνεται αποφασιστικό βήμα για την αποκατάσταση της τάξης στη δευτερογενή μετανάστευση», πρόσθεσε.

Τους... πρόλαβε η Bild
Νωρίτερα, η εφημερίδα Bild, επικαλούμενη στοιχεία και από την Augsburger Zeitung, είχε μεταδώσει ότι Μέρκελ και Ζεεχόφερ φερόταν να βρίσκονται κοντά σε συμβιβασμό.
Οι δύο πλευρές φέρονται να συμφωνούν στη δημιουργία κλειστών κέντρων ασύλου στα γερμανικά σύνορα, όπου θα εξετάζονται με ταχείες διαδικασίες οι αιτήσεις ασύλου και, σε περίπτωση απόρριψης, θα γίνονται άμεσα οι επαναπροωθήσεις. Ο συμβιβασμός, σύμφωνα με την εφημερίδα, προβλέπει και παραμονή του κ. Ζεεχόφερ στο υπουργείο. 
Οπως αναφέρεται στην ηλεκτρονική σελίδα της γερμανικής εφημερίδας, αυτό που συζητείται αφορά τη δημιουργία «ζωνών τράνζιτ» στη Βαυαρία, όπου θα εγκαθίστανται προσωρινά οι αιτούντες άσυλο. 

Η πρόταση είχε συζητηθεί και το 2015
Εκεί θα ακολουθείται γρήγορη διαδικασία εξέτασης των αιτήσεων, αλλά οι πρόσφυγες δεν θα έχουν δικαίωμα να εγκαταλείψουν τα κέντρα και εάν το αίτημά τους απορρίπτεται, θα γίνεται άμεσα η επαναπροώθησή τους. 
Η συγκεκριμένη πρόταση είχε συζητηθεί ήδη το 2015, αλλά τότε είχε απορριφθεί από τους Σοσιαλδημοκράτες (SPD). Σύμφωνα με πληροφορίες της Bild από το SPD, τέτοια λύση πλέον «δεν αποκλείεται». 
Με τέτοια συμφωνία, συνεχίζει η εφημερίδα, ο κ. Ζεεχόφερ θα μπορούσε να παραμείνει στο υπουργείο Εσωτερικών, καθώς η καγκελάριος φαίνεται ότι θα το δεχόταν. 
Η ίδια πάντως φέρεται να έχει αμφιβολίες σχετικά με το εάν η επαναπροώθηση από τέτοια κέντρα θα είναι εφικτή, π.χ. προς την Ιταλία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου