Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 23 Ιουλίου 2018

Έρχεται το τεχνητό κρέας

Δευτέρα, 23 Ιουλίου, 2018

Έρχεται το τεχνητό κρέας (pics) - Κεντρική Εικόνα/VideoΩς ένα πολλά υποσχόμενο επενδυτικό σχέδιο εμφανίζεται το τεχνητό κρέας, δηλαδή το κρέας που παράγεται από κύτταρα του ζώου χωρίς να χρειαστεί να σκοτωθεί και προς αυτή την κατεύθυνση μεγάλοι επιχειρηματίες ξεκινούν business για να προλάβουν τις εξελίξεις οι οποίες αναμένεται ότι θα είναι καταιγιστικές μέσα στα επόμενα 30 χρόνια στον τομέα αυτό.
Ο Ρίτσαρντ Μπράνσον, ιδρυτής της εταιρείας Virgin και ο Μπιλ Γκέιτς επενδύουν σε μια start up που θα παρασκευάζει εργαστηριακά τεχνητό κρέας, το λεγόμενο in vitro meat.
Πρόκειται για την Μemphis Meats όπου επενδύουν οι δύο γνωστοί επιχειρηματίες μαζί με τον Τζακ Γουέλς, πρώην επικεφαλής της General Motors και με αυτό τον τρόπο ετοιμάζονται να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους στον τομέα της εστίασης.
Όπως αναφέρει η εταιρεία, «παράγοντας κρέας από τα κύτταρα του ζώου, μπορούμε να είμαστε σίγουροι για την υψηλή ποιότητα σε κάθε επίπεδο. Στόχος μας είναι να διατηρήσουμε τα πλεονεκτήματα του συμβατικού κρέατος δημιουργώντας προϊόντα τα οποία είναι πιο υγιεινά, πιο ασφαλή και με υψηλότερη διατροφική αξία». Η επιχείρηση θεωρεί ότι ακολουθεί βιώσιμες μεθόδους με λιγότερες εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου.
Το συνθετικό κρέας (γνωστό και ως κρέας από καλλιέργεια, καθαρό κρέας ή Ιν βίτρο κρέας) είναι κρέας που παράγεται από ιν βίτρο καλλιέργειες ζωικών κυττάρων και δεν προϋποθέτει σφαγή ζώων. Ουσιαστικά θεωρείται είδος είδος κυτταρικής αγροκαλλιέργειας.
Η έννοια του συνθετικού κρέατος κατέστη δημοφιλής από τον Jason Matheny στις αρχές του 2000 μετά από τη συμμετοχή του στη συγγραφή ενός δοκιμίο για την καλλιέργεια κρεάτων.
Το 2013, ο Mark Post, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Μάαστριχτ ήταν ο πρώτος που επικύρωσε την ορθότητα της ιδέας παρασκευάζοντας το πρώτο μπιφτέκι με εργαστηριακές μεθόδους. Έκτοτε έχουν παρουσιαστεί αρκετές ιδέες για τη σύνθεση κρέατος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου