Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 13 Ιουλίου 2018

Ρωσική οβίδα: Η Ουάσιγκτον πίσω από τις απελάσεις που έκαναν οι Ελληνες

Πλήγμα στις διμερείς σχέσεις

Το πορτοφόλι μας με την Ουάσιγκτον και η ιδεολογία με τη Μόσχα. Τελικά κοντεύουμε να γίνουμε σάκκος το μποξ
Ρωσική οβίδα: Η Ουάσιγκτον πίσω από τις απελάσεις που έκαναν οι ΕλληνεςΣτο ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών κλήθηκε την Παρασκευή ο Ελληνας πρεσβευτής, Φρυγάνας Ανδρέας, στη Μόσχα. Οπως μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο Τass,ο Έλληνας αξιωματούχος κλήθηκε για να συζητήσουν το θέμα της απέλασης των Ρώσων διπλωματών από την Ελλάδα και να ενημερωθεί για τις επόμενες κινήσεις της Μόσχας.
Σύμφωνα με το Τass, το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών χαρακτηρίζει αβάσιμες τις απελάσεις των ρώσων διπλωματών και ενέχει ο κίνδυνος να πληγούν σοβαρά οι διμερείς σχέσεις. Επίσης το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών επισημαίνει ότι πίσω από την κίνηση της Ελλάδας βρίσκονται οι ΗΠΑ.
«Θεωρούμε ότι αυτή η ενέργεια είναι απολύτως παράλογη και δεν επιβεβαιώνεται από γεγονότα από την ελληνική πλευρά. Έρχεται δε, σε αντίθεση με τη φύση των διμερών σχέσεών μας και είναι ικανή να προκαλέσει σοβαρές ζημιές» αναφέρει το υπουργείο σε σχόλιό του.
Την ίδια ώρα, σύμφωνα με το Reuters, το ρωσικό ΥΠΕΞ κάλεσε για εξηγήσεις τον έλληνα πρέσβη στη Μόσχα, Ανδρέα Φρυγανά, ο οποίος είχε ολιγόλεπτη συνάντηση με τον διευθυντή της 4ης Ευρωπαϊκής Διεύθυνσης του υπουργείου.
Ανάμεσα στις κατηγορίες που απευθύνει η Αθήνα προς τους διπλωμάτες είναι οι απόπειρες αλίευσης και διακίνησης πληροφοριών, αλλά και χρηματισμού κρατικών λειτουργών. Η συγκεκριμένη υπόθεση φέρνει στην επιφάνεια μια «υπόγεια» ένταση που φαίνεται να υπάρχει ανάμεσα σε Αθήνα και Μόσχα, τα τελευταία δύο χρόνια, για λόγους οι οποίοι συνδέονται και με το γενικότερο περιβάλλον ασφαλείας στην ευρύτερη περιοχή.

Διπλωματικός πόλεμος ΗΠΑ – Ρωσίας

Με ανάρτησή της στο Τwitter η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Heather Nauert, στήριξε την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης για την απέλαση των δύο ρώσων διπλωματών.
«Η Ελλάδα απέλασε δυο ρώσους διπλωμάτες και απαγόρευσε την είσοδο στη χώρα σε ακόμη δύο, οι οποίοι προσπάθησαν να παρέμβουν στην πολιτική ζωή της χώρας. Στηρίζουμε την Ελλάδα που υπερασπίζεται την κυριαρχία της» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Παράλληλα, με ανακοίνωσή του, την Πέμπτη, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ χαρακτήρισε απαράδεκτες τις προσπάθειες ανάμειξης στις δημοκρατικές διαδικασίες άλλων χωρών και τόνισε ότι στηρίζει την Ελλάδα στην υπεράσπιση της κυριαρχίας της. «Εχουμε παρατηρήσει με μεγάλο προβληματισμός πιθανές απόπειρες υπονόμευσης της συμφωνίας Αθήνας – Σκοπίων» ανέφεραν πηγές της Ουάσινγκτον.
Οι ΗΠΑ εμφανίζονται έτοιμες να παρέμβουν ώστε να προχωρήσει η διαδικασία που προβλέπει η συμφωνία των Πρεσπών και για το λόγο αυτό έχουν βάλει στο στόχαστρό τους τη Μόσχα που δεν επιθυμεί μια τέτοια εξέλιξη. Ενδεικτική της στάσης της Μόσχας ήταν και η χθεσινή ανακοίνωση στην οποία έκανε λόγο για «απορρόφηση της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ με το ζόρι».

Στον «αέρα» το ταξίδι Λαβρόφ

Οι τελευταίες εξελίξεις και η επιδείνωση των σχέσεων Ελλάδας – Ρωσίας φαίνεται πως τινάζουν στον αέρα και το ταξίδι Λαβρόφ που ήταν προγραμματισμένο για τον Σεπτέμβριο.
«Δεν γίνεται προετοιμασία του ταξιδιού. Λαμβάνοντας υπ’ όψη την τρέχουσα κατάσταση, δεν κατανοούμε πώς θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί η επίσκεψη» ανέφερε χθες το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.
TA NEA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου