Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com


Σάββατο, 14 Ιουλίου 2018

Ταϊλάνδη Σπήλαιο : Ο μικρός ήρωας και η σύζυγος του αδικοχαμένου διασώστη

Σάββατο, 14 Ιουλίου, 2018

Ταϊλάνδη : Συγκινητικές ιστορίες από μια περιπέτεια που είχε πολύ καλή κατάληξη

Ταϊλάνδη Σπήλαιο : Ο μικρός ήρωας και η σύζυγος του αδικοχαμένου διασώστηH Ταϊλάνδη και η περιπέτεια στη σπηλιά για τους νεαρούς ποδοσφαιριστές και τον προπονητή τους, θα μείνει για πολλά χρόνια χαραγμένη στη μνήμη όλων.
Το αίσιο τέλος αυτής της περιπέτειας αφήνει χώρο για να βγουν στο φως συγκινητικές ιστορίες.
Όπως αυτή του Αντούλ Σαμ-ον. Ολοι πλέον τον έχουν ανακηρύξει σε ήρωας της διάσωσης της ομάδας του και του προπονητή του καθώς ήταν ο μόνος που μιλούσε αγγλικά. Ο Αντούλ, μιλάει άπταιστα αγγλικά, ταϊλανδικά, βιρμανικά και δύο διαλέκτους της κινεζικής γλώσσας, μια από την οποία είναι τα μανδαρινικά.
Ηταν ο μοναδικός με τον οποίο μπορούσαν να μιλήσουν οι Βρετανοί διασώστες όταν τους ανακάλυψαν μετά από 9 μέρες εγκλωβισμού.
Ο Αντούλ, ενημέρωσε τους δύτες για το πόσοι ήταν, τι χρειαζόντουσαν και το πόσες μέρες είχαν αποκλειστεί στο σκοτάδι. "Είμαι ο Αντούλ και η υγεία μου είναι καλή", δήλωσε ο μικρός επιζών σε βίντεο που δημοσιεύτηκε κάποιες ώρες μετά την εύρεση των αγοριών στο σπήλαιο, γεμάτος χαμόγελο και ελπίδα.
" Είναι ένα ευγενέστατο αγόρι που πάντα χαιρετάει τους δασκάλους του", δήλωσε ένας εκπαιδευτής από το σχολείο του.
Στον μικρό δόθηκαν μάλιστα συγχαρητήρια για την ικανότητά του, αφού μιλάει αγγλικά σε μια χώρα που λιγότερο από το 1/3 του πληθυσμού την καταλαβαίνει.
Μια άλλή ιστορία που έρχεται στο φως είναι αυτή της συζύγου του μοναδικού θύματος αυτής της περιπέτειας, του Ταϊλανδού πρώην δύτη που πέθανε κατά τη διάρκεια της επιχείρηση διάσωσης των 12 παιδιών και του προπονητή τους.
Ο 38χρονος Σαμάν Κουνάν, ένα πρώην μέλος της επίλεκτης ομάδας SEAL του Πολεμικού Ναυτικού της Ταϊλάνδης, ήταν το μοναδικό θύμα της διεθνούς επιχείρησης διάσωσης.
«Σ’ αγαπώ τόσο πολύ», είναι τα λόγια της χήρας του, της Βαλεεποάν Κουνάν, που εμφανίζονται σε λεζάντα κάτω από μια μαυρόασπρη φωτογραφία του συζύγου της, την οποία ανήρτησε στον λογαριασμό της στο Instagram.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου