Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 11 Ιουλίου 2018

Σε ελεύθερη πτώση οι διεθνείς αγορές - Κλιμάκωνεται ο εμπορικός πόλεμος

Μετά τις δηλώσεις του προέδρου Τραμπ στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ

Σε ελεύθερη πτώση οι διεθνείς αγορές - Κλιμάκωνεται ο εμπορικός πόλεμοςΤετάρτη, 11 Ιουλίου, 2018

Πτώση σημείωσαν την Τετάρτη οι μετοχές εμπορευμάτων με αυτές των μετάλλων να υποχωρούν στο χαμηλότερο επίπεδό τους εδώ και ένα χρόνο, καθώς οι απειλές των ΗΠΑ για δασμούς σε επιπλέον κινεζικά προϊόντα αξίας 200 δισεκ. δολαρίων οδήγησαν τις δύο μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου ακόμα πιο κοντά σε ένα κανονικό εμπορικό πόλεμο. 

Οι αγορές στη Σανγκάη ήταν αυτές που δέχθηκαν το μεγαλύτερο πλήγμα, με τις μετοχές να υποχωρούν σχεδόν 2% και το γιουάν να σημειώνει πτώση προς τα χαμηλότερα επίπεδα 11μήνου. 
Στην Ευρώπη, τα ήδη αδύναμα χρηματιστήρια επέκτειναν τις απώλειές τους αφού ο Τραμπ, την πρώτη ημέρα της σύνοδο του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες, κατηγόρησε τη Γερμανία ότι είναι «όμηρος» της Ρωσίας. 

«Υπάρχουν ακόμα έξι ή επτά εβδομάδες πριν (αυτοί οι δασμοί) τεθούν σε ισχύ, άρα δεν είναι ότι θα τους δούμε αύριο, αλλά σίγουρα είναι το επόμενο βήμα σε έναν εμπορικό πόλεμο», ανέφερε ο Τζέιμς Ρόσιτερ, αναλυτής της TD Securities. «Είμαι περίεργος να δω τι θα κάνει η Κίνα ως αντίποινα τις επόμενες ημέρες».

Οι ανησυχίες ήταν εμφανείς και στις αγορές συναλλάγματος. Το δολάριο Αυστραλίας υποχώρησε 0,9%, το νοτιοκορεατικό γουόν και το δολάριο Ταϊβάν υποχώρησαν περίπου 0,7%. 

Το βαρύτερο χτύπημα, ωστόσο, υπέστησαν οι τιμές των βιομηχανικών μετάλλων εν μέσω ανησυχιών ότι η διαμάχη θα πλήξει εν τέλει την Κίνα στην οποία υπάρχει μεγάλη ζήτηση για εμπορεύματα. Ο χαλκός, ο ψευδάργυρος και ο μόλυβδος υποχώρησαν νωρίτερα έως κατά 4% στο χαμηλότερο επίπεδο του τελευταίου περίπου έτους. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου