Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 12 Ιουλίου 2018

Μηνύματα προς πάντας


Πέμπτη, 12 Ιουλίου, 2018



Από την εκλογή του νέου Μητροπολίτη Ελβετίας κ. Μαξίμου στον ιερό ναό της Αγίας Τριάδοςτης Θεολογικής Σχολής Χάλκης. Διακρίνονται οι αρχιερείς Ρόδου κ. Κύριλλος, Αμερικής κ. Δημήτριος, Κορέας κ. Αμβρόσιος, Αυστρίας κ. Αρσένιος, Σμύρνης κ. Βαρθολομαίος και κληρικοί της Πατριαρχικής Αυλής. Φωτογραφία Οικουμενικό Πατριαρχείο -Νίκος Μαγγίνας
Μηνύματα πολλά, ισχυρά και ηχηρά προκάλεσε η ξαφνική κίνηση του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου στη συνεδρίαση της Συνόδου της Τρίτης 10 Ιουλίου στη Σχολή της Χάλκης. Αναφέρομαι στην διά εκλογής μετάθεση του Μητροπολίτη Ελβετίας Ιερεμία στη Μητρόπολη Αγκύρας και του βοηθού του, Επισκόπου Λαμσάκου Μακαρίου, στη Μητρόπολη Ανέων.
Μήνυμα επίσης ήταν και η προαγγελία του Πατριάρχη πως και στην επόμενη Σύνοδο του μηνός Αυγούστου θα υπάρξουν αλλαγές. Αυτή τη φορά υπολογίζω προς την Ευρώπη μεριά. Μ’ άλλα λόγια πιο απλά ο Πατριάρχης άρχισε την ανανέωση των Επαρχιών του Θρόνου με νέους και ικανούς ιεράρχες, διότι όπως πληροφορούμαι αμφότερες οι εκλογές του Μητροπολίτη Νέας Ζηλανδίας Μύρωνος και του Ελβετίας Μαξίμου είναι επιτυχημένες.
Φαντάζομαι ότι θα συνεχίσει ο ειρμός της ανανέωσης και αλλού, απλά υπομονή χρειάζεται κι όλα θα γίνουν στην ώρα τους κι οι καμπάνες θα σημάνουν χαρμόσυνα και δοξαστικά την ανάσταση. Δεν μπορεί παρά τούτη η νύχτα κάπου θα βγάλει δεν μπορεί το σκοτάδι της πτώχευσης, της ανικανότητας, της υποκρισίας και του ενσυνείδητου στροβιλισμού των γεγονότων να συνεχιστεί.
Το ωραίο είναι ότι η αναδόμηση –αξέχαστε Ανδρέα λεξιπλάστη του ΧΑΣΟΚ – γίνεται ανά δύο. Βέβαια υπάρχουν περιπτώσεις που θα μπορούσε να γίνει και ανά τρεις ή πλείονας τούτων, για να ξεπαστρέψει η Εκκλησία του Χριστού και να ανακουφιστεί ο ένθεος και φιλότιμος λαός. Νομίζω πως με αυτά «καταλαβαινόμαστε τώρα δεν χρειάζονται περισσότερα» που θα έλεγε κι ο ποιητής.
Πηγή: ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου