Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 9 Ιουλίου 2018

Που πάμε, θα γίνει πόλεμος; Μακάρι να μη γίνει.

 Δευτέρα, 9 Ιουλίου, 2018

Τα μηνύματα που παίρνουμε τον τελευταίο καιρό είναι πολλά. Μηνύματα για το ανοσιούργημα με το όνομα “Άνω Μακεδονία”.  Μηνύματα που θέλουν την Τουρκία να “ξύνει τα νύχια της” ή μάλλον ο Ερντογάν να ξύνει τα νύχια του για πόλεμο στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου όπου η Ελλάδα είναι μέσα στο στόχαστρο.
Μπορούμε να λάβουμε υπ' όψη μας πολλές αιτίες και αφορμές για να κάνει ο “Σουλτάνος” τα δικά του. Εξοπλιστικά συστήματα και αεροσκάφη από Ανατολή και Δύση που στοιχίζουν δις δολάρια. Τι τα θέλει άραγε η Τουρκία; Σίγουρο είναι ότι δεν κάνει συλλογή αλλά θα τα χρησιμοποιήσει.
Αιτίες και αφορμές όπως η υφαλοκρηπίδα με τον υπόγειο πλούτο της, τα πετρέλαια, περιοχές που θέλει να διεκδικήσει η Τουρκία και για συνθήκες πολλών δεκαετιών που αμφισβητεί. Σε αυτά μπορούν να προστεθούν πολλά άλλα, όπως παραβιάσεις του εναέριου χώρου, λαθρο-μεταναστευτικό, αντιμετώπιση θρησκευτικών ομάδων...
Γεγονός είναι ότι η Τουρκία ψάχνει για “σύμμαχο” εντός ή εκτός ΝΑΤΟ. Η επιρροή που έχει μέσα στη Βουλγαρία είναι πολύ μεγάλη ενώ κάνει το ίδιο και σε χώρες των δυτικών Βαλκανίων όπως Αλβανία, Σκόπια, Βοσνία... λόγο του ότι σε αυτές τις χώρες υπάρχει μεγάλος Μωαμεθανικός πληθυσμός που η Τουρκία λέει ότι είναι Τούρκοι. Ας μη μας διαφεύγει το γεγονός ότι θεωρεί “χωράφι” της Τουρκίας τη Δυτική Θράκη και νησιά του Αιγαίου και την Κύπρο.
Απέναντι από το μπαμπούλα της Τουρκίας υπάρχει μία Ελλάδα που έχει οικονομικά προβλήματα και όχι μόνο. Μία Ελλάδα που οι υπουργοί και αρχηγοί των κομμάτων έχουν καθημερινή προστριβή. Σαν να μην έφταναν όλα αυτά ο κ. Τσίπρας με τον κ. Κοτζιά παρέδωσαν κυριολεκτικά το όνομα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ γράφοντας στα παλαιότερα των υποδημάτων τους τους Αγώνες, την Ιστορία. Ένα πρόβλημα που μπορεί και θα γίνει πολύ μεγαλύτερο σε βάθος χρόνου.
Λένε οι της κυβέρνησης Τσίπρα και οι συνεργάτες τους ότι “καλά μωρέ αυτοί δεν έχουν αεροπορία, στρατό, πολεμική μηχανή”. Και η απάντηση είναι ότι “μπορεί να μην έχουν σήμερα αλλά όταν μπουν στο ΝΑΤΟ θα έχουν. Όταν μπουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση θα έχουν. Να θυμίσω ότι και άλλα κράτη δεν είχαν και απέκτησαν. Το Ισραήλ δεν είχε τίποτα από αυτά και δεν ήταν κράτος το 1940, αλλά σήμερα!
Μάντης δεν είμαι, μπορώ όμως να κάνω μία πρόγνωση. Θα ήταν βολικό για κάποιους να δημιουργηθεί μία “ανακατωσούρα” από την Τουρκία και να γίνει κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας στην Ελλάδα. Μήπως όμως τότε είναι αργά;
Για δεκάδες χρόνια φωνάζαμε για το όνομα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, η οποία είναι μία και αυτή είναι Ελληνική,   Ήρθαν λοιπόν  “επιπόλαια” να λύσουν το θέμα με μία υπογραφή, με μία γραβάτα;   
Κι εμείς, οι εθελοντές και “ακρίτες” του Ελληνισμού; Οι υποστηρικτές της Ελλάδας, της Ελληνικής Γλώσσας και του κάθε τι που είναι Ελληνικό; Δεν μας σκέφτηκαν!
Είσαστε αδέρφια μας, λένε. Είσαστε οι καλύτεροι Έλληνες. Τι έκαναν για εμάς τα αδέρφια τους, τους καλύτερους Έλληνες; Τίποτα.
Γίναμε γραφικοί, για την Ελλάδα. Και θα είμαστε πάντα, για την Ελλάδα, Έλληνες. Δεν είμαστε προδότες εμείς, σεβόμαστε τα πάντα που είναι η Ελλάδα και ζούμε στην ξενιτειά Έλληνες, αυτό το λαμβάνουν υπ' όψη τους;

Βασίλης Καυκάς, Βοστώνη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου