Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 2 Ιουλίου 2018

Προτροπή του Μητροπολίτη Γέροντος Δέρκων Αποστόλου για την Κληρικολαϊκή


Δευτέρα, 2 Ιουλίου, 2018

 


Οι εκπρόσωποι του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου, οι Μητροπολίτες Γέρων Δέρκων κ. Απόστολος και Σηλυβρίας κ. Μάξιμος. Φωτογραφία Εθνικός Κήρυκας- Θεόδωρος Καλμούκος
ΒΟΣΤΩΝΗ.-Ο εκπρόσωπος του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου, Μητροπολίτης Γέρων Δέρκων κ. Απόστολος, εξέφρασε την ευχή και προτροπή κατά το συνοδικό συλλείτουργο στον Καθεδρικό Ναό Βοστώνης όπως «επικρατήσει η αγάπη και η ομόνοια κατά τας συνεδρίας» της 44ης Κληρικολαϊκής Συνελεύσεως.
Της Συνοδικής Θείας Λειτουργίας προέστη ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Δημήτριος συμπαριστάμενος από τα μέλη της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου πλην του Μητροπολίτη Ντένβερ κ. Ησαΐα, ο οποίος αναμενόταν να αφιχθεί το απόγευμα της Κυριακής όπως ανακοίνωσε ο Αρχιεπίσκοπος κ. Δημήτριος. Τους ύμνους έψαλλε πολυμελής χορωδία με συμμετοχή μελών από χορωδίες από διάφορα μέρη των Ηνωμένων Πολιτειών υπό τη διεύθυνση του κ. Κωνσταντίνου Λυμπεράκη, ενώ του ύμνους του Ορθρου έψαλε ο π. Αντώνιος Παπαθανασίου, διευθυντής της φοιτητικής ζωής του Ελληνικού Κολεγίου και της Θεολογικής Σχολής του Τιμίου Σταυρού.


Ο γενικός πρόξενος της Ελλάδος στη Βοστώνη κ. Στράτος Ευθυμίου συνομιλεί με τον Μητροπολίτη Γέροντα Δέρκων κ. Απόστολο. Διακρίνεται ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Δημήτριος.
Φωτογραφία Εθνικός Κήρυκας -Θεόδωρος Καλμούκος

Την Ελλάδα εκπροσώπησε ο γενικός πρόξενος στη Βοστώνη κ. Στράτος Ευθυμίου.
Στο τέλος της Λειτουργίας ο Αρχιεπίσκοπος κ. Δημήτριος κάλεσε τον Μητροπολίτη Δέρκων κ. Απόστολο να απευθύνει μήνυμα προς το εκκλησίασμα και ο οποίος είπε τα εξής: «Αινούντες και ευλογούντες τον Πανάγαθο Θεό ετελέσαμε τη Θεία Ευχαριστία σήμερα, προεξάρχοντος της Αυτού Σεβασμιότητος του Αρχιεπισκόπου Γέροντος Αμερικής κ. Δημητρίου και των εκλεκτών ιεραρχών και ευχαριστούμε τον Θεό που μας εχάρισε αυτή την ευλογία. Ευλογία Θεού το να είμαστε επί τω αυτώ όλοι μαζί κλήρος και λαός και να ευχαριστούμε τον Θεό επί τη ενάρξει της 44ης Κληρικολαϊκής Συνελεύσεως της Αγιωτάτης Αρχιεπισκοπής Αμερικής».
Είπε ακόμα πως «εδώ εις την Βοστώνη, εις μίαν πόλιν εκπαιδευτικήν και πολύ καλλιεργημένη, η ελαχιστότης μου μαζί με τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Σηλυβρίας κ. Μάξιμο εκπροσωπούμε την Αυτού Θειοτάτη Παναγιότητα τον Οικουμενικόν μας Πατριάρχην κ. κ. Βαρθολομαίο και την Αγίαν και Ιεράν Σύνοδον. Είμαστε ιδιαιτέρως ευχαριστημένοι με την χαρά την ευλογίαν την οποίαν έχομεν από τον Πατριάρχη μας να παρευρεθούμε στις εργασίες αυτές τις οποίες ευχόμεθα να στεφθούν από τον Πανάγαθο Θεό με επιτυχία. Να επικρατήσει η αγάπη και η ομόνοια κατά τας συνεδρίας όπως μας είπε και η Αυτού Σεβασμιότης, ο Αγιος Αμερικής κ. Δημήτριος».

Η πολυμελής χορωδία υπό τη διεύθυνση του κ. Κωνσταντίνου Λυμπεράκη. Διακρίνεται ο κ. Δημήτρης Παπασλής μέλος του Καθεδρικού ναού επί μακρά σειρά ετών.
Φωτογραφία Εθνικός Κήρυκας – Θεόδωρος Καλμούκος

Σε άλλο σημείο ανέφερε πως «όπως ηκούσαμε και στο Αποστολικό Ανάγνωσμα αυτή η αγάπη που μετέφερε εις την προς Κορινθίους Επιστολήν του ο Απόστολος Παύλος, να επικρατήσει μεταξύ όλων των συνέδρων δια να είναι επωφελής διά την περαιτέρω εξέλιξη της Ιεράς Αρχιεπισκοπής μας. Να είναι επ’ ωφελεία της Ομογενείας, η οποία εδώ επί έτη πολλά αντιπροσωπεύει το Ελληνικό Γένος πάντοτε προοδεύον και πιστεύον εις αυτή την μεγάλη χώρα της Αμερικής. Δεν θα ήθελα να μακρηγορήσω περισσότερο, να σας πάρω τον πολύτιμον σας χρόνον αλλά θα ήθελα να σας μεταφέρω και να σας μεταδώσω τας ευχάς και ευλογίας της Αυτού Θειοτάτης Παναγιότητος, του Οικουμενικού μας Πατριάρχου προς όλους εσάς, πρωτίστως στον Αρχιεπίσκοπο και αγαπητό εν Χριστώ αδελφό μας κ. Δημήτριο, στην σεβασμία ιεραρχία εδώ της Αμερικής, εις το ευλαβές πρεσβυτέριον εις τους Αρχοντας Οφικιαλίους της Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας και εις όλο το πλήρωμα. Να έχομε πάντοτε την ευχή και την ευλογία του Παναγάθου Θεού, της Αυτού Θειοτάτης Παναγιότητος εις εσάς προσωπικώς, εις τους οικείους σας και εις όλους τους συγγενείς σας. Καλή επιτυχία εις τας εργασίας της 44ης Κληρικολαϊκής Συνελεύσεως».


Ο Αρχων κ. Στέφανος Τσερπέλης, ευεργέτης της Ελληνικής Παιδείας, λαμβάνει αντίδωρο από τον Πατριαρχικό εκπρόσωπο Μητροπολίτη Γέροντα Δέρκων κ. Απόστολο. Διακρίνεται ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Δημήτριος.
Φωτογραφία Εθνικός Κήρυκας-Θεόδωρος Καλμούκος

Στη συνέχεια ο Αρχιεπίσκοπος κ. Δημήτριος προσκάλεσε τον Μητροπολίτη Σηλυβρίας κ. Μάξιμο, να απευθύνει χαιρετισμό στην αγγλική γλώσσα. Ο Μητροπολίτης Μάξιμος είπε πως «είναι ευλογία να βρίσκομαι εδώ σήμερα μαζί σας και να μοιραζόμαστε την κοινή μας πίστη. Να μοιραζόμαστε το μήνυμα της Κληρικολαϊκής μας Συνέλευσης πως «πάντα δυνατά τω πιστεύοντι». Αυτή είναι η ουσία της διακονίας μας στο Οικουμενικό Πατριαρχείο και χαίρομαι επίσης που βλέπω ότι αυτό συμβαίνει στην Αρχιεπισκοπή μας».


Η Ιερά Επαρχιακή Σύνοδος της Αρχιεπισκοπής Αμερικής πλαισιώνει τον Πρόεδρο της Αρχιεπίσκοπο κ. Δημήτριο και τους δύο εκπροσώπους του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου, Μητροπολίτες Γέροντα Δέρκων κ. Απόστολο και Σηλυβρίας κ. Μάξιμο. Διακρίνονται: Σικάγου κ. Ναθαναήλ, Αγίου Φραγκίσκου κ. Γεράσιμος, Ντητρόιτ κ. Νικόλαος, Βοστώνης κ. Μεθόδιος, Ατλάντας κ. Αλέξιος, Πίτσμπουργκ κ. Σάββας και Νέας Ιερσέης κ. Ευάγγελος.
Φωτογραφία Εθνικός Κήρυκας-Θεόδωρος Καλμούκος

Ο Αρχιεπίσκοπος κ. Δημήτριος στο κήρυγμα του ανέφερε ότι «είναι σημαντικό ότι σήμερα ακούσαμε στο Αποστολικό Ανάγνωσμα ένα εξαιρετικό τμήμα από την Πρώτη Επιστολή του Αποστόλου Παύλου προς Κορινθίους. Είναι το κομμάτι εκείνο στο οποίο ο Απόστολος λέγει τρία πολύ σημαντικά πράγματα. Αρχίζει με τη φράση «αδελφοί υμείς έστε Σώμα Χριστού και μέλη εκ μέρους». Αυτή είναι μία εξαιρετικά σπουδαία διακήρυξη και προχωρεί στο δεύτερο σημείο που ήθελε να τονίσει ότι ως μέλη έχομε πολλές ειδικότητες και πολλές διακονίες. Εχομε τους αποστόλους, τους προφήτας, διδασκάλους, δυνάμεις, διοικήσεις, γλωσσολογίες, προφητείες, έχομε πάρα πολλές ειδικότητες σε τύπου διακονιών. Και μετά από αυτό ο Απόστολος Παύλος προχωρεί στο περίφημο 13ο Κεφάλαιο που ακούσαμε της Πρώτης προς Κορινθίους στο οποίο εμφανίζει αυτό το οποίο είναι γνωστό ως ο ύμνος της αγάπης».


Μέρος του εκκλησιάσματος στον Καθεδρικό ναό Βοστώνης κατά Συνοδική Θεία Λειτουργία της 44ης Κληρικολαϊκής Συνέλευσης.
Φωτογραφία Εθνικός Κήρυκας-Θεόδωρος Καλμούκος

Μετά τη Λειτουργία ακολούθησε δεξίωση στην κοινοτική αίθουσα του Καθεδρικού. Το απόγευμα ο Αρχιεπίσκοπος κ. Δημήτριος τέλεσε τα εγκαίνια του εκθεσιακού χώρου στο ξενοδοχείο Marriott όπου γίνεται η Κληρικολαϊκή. Επίσης έγιναν συνεδριάσεις της Εθνικής Φιλοπτώχου, του Συνδέσμου Μουσικών και των Πρεσβυτερών.
Πηγή: ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου