Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

ΚΤΥΠΑ ΕΔΩ ΣΤΑ ΜΠΛΕ ΓΡΑΜΜΑΤΑ. Κοίτα τι κάνει ο κορωνοϊός σε όλο το κόσμο.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ.

Μετά με το «ποντικάκι» κοιτάξτε τι γίνεται σε κάθε χώρα σε όλο τον κόσμο. Η σελίδα ανανεώνεται τακτικά οπότε κοίταζε όσες φορές θέλεις

Λόγω της κατάστασης με τον κορωνοϊό τα άρθρα που ανεβάζουμε στο panelikos.com καθημερινά είναι περισσότερα από πριν. Όλα τα άρθρα μπορείτε να τα διαβάζετε έστω και εάν δεν είναι στην αρχική σελίδα που είσαστε τώρα. Πάρτε το ποντικάκι και πηγαίνετε κάτω δεξιά και πατήστε Παλαιότερες Αναρτήσεις και θα πάτε στην προηγούμενη σελίδα και εάν κάνετε το ίδιο και στην επόμενη σελίδα-σελίδες θα διαβάζετε όλα τα άρθρα. Σας ευχόμαστε ΥΓΕΙΑ, όλα τα άλλα έρχονται μετά.

Σκότωσε τον κορωνοϊό. Και εσύ μπορείς. Πάρε τα μέτρα σου.

Κυριακή, 22 Ιουλίου 2018

Αυγερινοπούλου: Ανοιχτή Επιστολή του Συλλόγου Πελοποννησίων Θεσσαλονίκης «Ο Κολοκοτρώνης» για το Σκοπιανό


Κυριακή, 22 Ιουλίου, 2018
Με την Δρ. Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, τ. Βουλευτή Ν. Ηλείας, Ν.Δ., συναντήθηκε ο κ. Αντώνης Γυφτόπουλος, Πρόεδρος του Συλλόγου Πελοποννησίων Θεσσαλονίκης «Ο Κολοκοτρώνης» και τ. Αντιδημάρχος Θεσ/νίκης και της παρέδωσε την Ανοιχτή Επιστολή των συμπατριωτών μας οι οποίοι ζουν στην συμπρωτεύουσα και βιώνουν από πρώτο χέρι την καθημερινότητα που δημιούργησε η υπογραφείσα από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ στην Μακεδονία.
Προβάλλοντας νομικά και ιστορικά επιχειρήματα το ψήφισμα καταρρίπτει τη Συμφωνία Τσίπρα-Ζάεφ και ζητά να ερωτηθεί ο Ελληνικός Λαός – μέσω εκλογών ή δημοψηφίσματος – για την τελική κύρωση ή μη της Συμφωνίας.
Τόσο η Δρ. Αυγερινοπούλου όσο ο κ. Γυφτόπουλος, οι οποίοι έχουν επισταμένως ασχοληθεί με το ζήτημα της ονομασίας του κράτους των Σκοπίων και τις σχέσεις του με την Χώρα μας τόσο από τις πολιτικές θέσεις που κατέχουν όσο και ως νομικοί, εκφράζουν δε και οι δύο την επιφύλαξή τους για την επικινδυνότητα την οποία ενέχει η εν λόγω Συμφωνία για τις μέλλουσες γενεές των Ελλήνων λόγω πιθανών μελλοντικών διεκδικήσεων τις οποίες ενδέχεται να έχουν οι Σκοπιανοί κατά των Ελλήνων.
Ακολουθεί το κείμενο της Ανοιχτής Επιστολής:
************************************************************************
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΙΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
«Ο ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ»
Πελοποννήσιοι συμπατριώτες, μην ξεχνάτε τη Μακεδονία!
Εμείς οι καταγόμενοι από την Πελοπόννησο Θεσσαλονικείς, με όλα όσα συμβαίνουν σήμερα στο θέμα των Σκοπίων, οφείλουμε να πάρουμε θέση.
Με τη «Συμφωνία των Πρεσπών» αναγνωρίστηκε μακεδονική εθνότητα που κατοικεί στην περιοχή της Βόρειας Μακεδονίας.
Όπως τώρα, θρασύτατα, ισχυρίζονται οι βόρειοι γείτονες, έδωσαν ένα όνομα «έναντι όλων» και πήραν μια εθνική ταυτότητα «έναντι όλων».
Η ελληνική κυβέρνηση με τη μυστική της διπλωματία ακύρωσε τα βασικά διαπραγματευτικά επιχειρήματα του Ελληνισμού (ήδη, δρομολογήθηκε η είσοδος των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ και στην Ευρωπαϊκή Ένωση). Η κυβέρνηση έδωσε μία εσφαλμένη λύση σε ένα παλιό πρόβλημα για το οποίο πολλοί Πελοποννήσιοι πολέμησαν κι έδωσαν και τη ζωή τους.
Ήταν χιλιάδες οι συμπατριώτες μας Πελοποννήσιοι που πολέμησαν για την απελευθέρωση της Μακεδονίας. Ακόμα και από την Αμερική γύρισαν οι παππούδες μας για να πολεμήσουν. Το σύνθημα «Αν τρέξουμε να σώσουμε τη Μακεδονία, η Μακεδονία θα μας σώσει» (Ίων Δραγούμης), συνεπήρε τις καρδιές και κινητοποίησε το λαό μας.
Σήμερα, το σύνθημα αυτό είναι πιο επίκαιρο από ποτέ. Τότε, με την απελευθέρωση (1912-13), διασφαλίστηκε ο χώρος της Μακεδονίας και εξασφαλίστηκε η ζωή και η ελευθερία των Ελλήνων στη Βόρειο Ελλάδα.
Σήμερα, δυστυχώς με την αναγνώριση της μακεδονικής εθνότητας ανοίγει μία νέα «κερκόπορτα» για τον Ελληνισμό. Εκ νέου ανακύπτει αμφισβήτηση της ελληνικότητας όχι μόνο κατά το απώτερο ιστορικό παρελθόν αλλά και για τα ερχόμενα χρόνια. Είναι σίγουρο ότι σύντομα θα εμφανιστούν κάποιοι δήθεν «Μακεδόνες» που θα διεκδικούν «αποκατάσταση» και «αναγνώριση», απωθώντας τον Ελληνισμό από τις πατρογονικές του εστίες.
Τα διεθνή συμφέροντα είναι τεράστια και οι αντιστάσεις των κυβερνώντων ελάχιστες. Το ζήτημα δυστυχώς δεν κλείνει, αλλά αντιθέτως ανοίγει και θα απασχολήσει τις επερχόμενες γενιές σε μια Ευρώπη που κλυδωνίζεται. Χρειάζεται άμεση ενέργεια και μόνη διέξοδος τώρα είναι η προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία.
Ο ποιητικός λόγος του Κ. Παλαμά απελευθερώνει το νου και δραματοποιεί τον λόγο. «Χρωστάμε σε όσους ήρθαν, πέρασαν, θα ΄ρθουν, θα περάσουν, κριτές θα μας δικάσουν, οι αγέννητοι, οι νεκροί».
Αυτοί που υπέγραψαν τη συμφωνία στις Πρέσπες θα σταθούν μπροστά στους αδέκαστους κριτές. Αλλά μαζί τους θα σταθούμε και όλοι οι σημερινοί Έλληνες για ό,τι πράξαμε και για ό,τι δεν πράξαμε.
Ο ιστορικός μας Σύλλογος, κάνει το αυτονόητο, κάνει αυτό που οφείλει να κάνει. Από τη Θεσσαλονίκη καλούμε όλους τους Πελοποννήσιους, όλους τους Έλληνες πατριώτες να μην ξεχνούν τη Μακεδονία. Είμαστε όλοι πρώτα και πάνω από όλα Έλληνες και οφείλουμε να «σώσουμε τη Μακεδονία».
Θεσσαλονίκη, 12/7/2018
Ο Πρόεδρος:
Αντώνης Γυφτόπουλος
O Γενικός Γραμματέας
Παναγιώτης Γεωργόπουλος
Σύλλογος Πελοποννησίων «Ο Κολοκοτρώνης», Πλατεία Αριστοτέλους 5, 54624 Θεσσαλονίκη, Τηλ. 6973742464, kolokotronis.thessaloniki@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου