Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 17 Ιουλίου 2018

Δώρα Ζέμπερη : Δις ισόβια στο δολοφόνο της

Η ποινή που επέβαλε ομόφωνα το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας

Δώρα Ζέμπερη : Δις ισόβια στο δολοφόνο της
Φωτογραφία EUROKINISSI
Δύο φορές ισόβια ήταν η τιμωρία που επέβαλε ομόφωνα το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας στον 58χρονο δράστη της δολοφονίας της εφοριακού Δώρας Ζέμπερη. Το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον κατηγορούμενο όπως έχει παραπεμφθεί για ανθρωποκοτνία από πρόθεση και ληστεία. Η ποινή που του επέβαλαν ήταν μία φορά ισόβια για κάθε μία από τις κακουργηματικές πράξεις που του αποδίδονται.


Η πρόταση της εισαγγελέως

Σημειώνεται ότι νωρίτερα την ενοχή του 58χρονου κατηγορούμενου για τη δολοφονία της εφοριακού, χωρίς κανένα ελαφρυντικό ειχε ζητήσει η εισαγγελέας του Μεικτου Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας κ. Μίνα Σωτηροπούλου.

Η εισαγγελέας κλείνοντας την αγόρευσή της στηλίτευσε το γεγονός ότι χαρη στο νόμο αποφυλακίστηκε πριν να είναι έτοιμος να επαναενταχθεί . «Δεν ήταν έτοιμος να αποφυλακιστεί. Αυτό ήταν το μεγάλο έγκλημα της πολιτείας. Τρεις τέσσερις μηνες μετά έκανε έγκλημα. Την παρακολουθούσε ένα μήνα. Χάλασε τη ζωή του, τη ζωή μιας κοπέλας και της οικογένειας. Αν βρει το δρόμο για την αλήθεια ας κοιτάξει το θεό και ας την πει».

Τι είπε στην απολογία του ο δράστης

Εν τω μεταξύ ο κατηγορούμενος απολογούμενος, έδωσε την Τρίτη μία νέα εκδοχή βάζοντας στο κάδρο δικηγόρο Αθηνών ισχυριζόμενος ότι η συμφωνία ήταν να την τραυματίσει ωστε να μείνει εκτός υπηρεσίας για 3 -4 μήνες.

Περιγράφοντας τη σκηνή στο νεκροταφείο είπε:
Έβγαλα το μαχαίρι. Έβαλα δύναμη, την έκοψα στο χέρι την τραυμάτισαν και στο πρόσωπο. Τραβώντας την τσάντα στη διάρκεια της πάλης, η κοπέλα έπεσε πάνω μου. Ακούμπησε το κούτελο της, γυρνά με κοιτά σηκώνεται και φεύγει. Έφυγα κι εγώ μετά την άκουσα να φωνάζει, αστυνομία βοήθεια. Από την τσάντα πήρα το κινητό και 5ευρω.  Πέταξα το μαχαίρι και την μπλουζα και πήγα στο μαγαζί του Πακιστανού που μου είχαν υποδείξει να αφήσω το κινητό. Μου έδωσε 20 ευρώ, πήρα ηρωίνη και γύρισα σπίτι.

Πρόεδρος: Είναι πολλαπλά τα χτυπήματα

Κατηγορούμενος το άκουσα από την τηλεόραση. Ήθελαν να την καθαρίσουν και να χρεώσουν σε μένα το έγκλημα. Έφυγε από μένα περπατώντας. Δεν έκανα εγώ τη μαχαίρια στην καρδιά.

Ο κατηγορούμενος ισχυρίστηκε ότι αρχικά ομολόγηγσε τη δολοφονική πράξη οπροκειμένου να προστατέψει την κόρη του και να μην πάθει κακό. Η αποστροφή του αυτή προκάλεσε την έντοινη αντίδραση του πατέρα της Δώρας, ο οποίος φώναξε : «Εσυ ήθελες να προστατέψεις την κόρη σου, αλλά σκότωσες το δικό μου παιδί».
ΤΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου