Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Η ιστοσελίδα μας, paneliakos.com, σας εύχεται

Υγεία, Πρόοδο και Ευτυχία - Χρόνια Πολλά
Καλά Χριστούγεννα, KALA CHRISTOUGENNA (Greek)
Merry Christmas (American English, USA)

English (UK) Happy Christmas

German: Frohe Weihnachten
French: Joyeux Noël
Spanish: ¡Feliz Navidad
Italian: Buon Natale
Portuguese: Feliz Natal
Japanese: メリークリスマス
Russian: С Рождеством
Dutch: Vrolijk kerstfeest
Swedish: God jul
Czech: Veselé vánoce
Turkish:Mutlu Noeller
Albanian: Gëzuar Krishtlindjet
Estonian: Häid Jõule
Hebrew: חג מולד שמח
Chinese: 圣诞快乐
Ukrainian: З Різдвом
Serbian: Срећан Божић
Filipino: Maligayang Pasko
Georgian: შობა
Finish: hyvää joulua

Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα ΝΕΑ-ΕΙΔΗΣΕΙΣ στο τέλος της σελίδας, κάτω δεξιά που λέει “Παλαιότερες Αναρτήσεις”. Πατήστε με το “ποντικάκι” πάνω και θα βρείτε ειδήσεις και νέα σημερινά ή χθεσινά και προηγουμένων ημερών, μηνών, χρόνων.

Αγαπητέ Φίλε, Αγαπητή Φίλη,

Εάν δεν μιλάτε καλά Ελληνικά η ιστοσελίδα μας σας δίνει την ευκαιρία να διαβάσετε όλα τα άρθρα στη γλώσσα της αρεσκείας πατώντας το “ποντικάκι” εδώ αριστερά που λέει Translate, Επιλογή Γλώσσας και διαλέξτε τη γλώσσα που καταλαβαίνετε καλύτερα! Σας παρακαλούμε να το πείτε και σε άλλους. Σας ευχαριστούμε και ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ.


Dear friend

if Greek is not your primary language, now, you can read this web page: paneliakos.com in almost 100 different languages. On the left side here, you will see Translate Επιλογή Γλώσσας”, click with computer mouse on top of “Επιλογή Γλώσσας” and read our web page in the language of your preference. Now you could read paneliakos.com in almost 100 languages in a mater of a few seconds. Please tell others. Thank you.

HAPPY HOLIDAYS

Πέμπτη, 19 Ιουλίου 2018

Τα λάθη που κάνουμε όταν χρησιμοποιούμε τον κλιματισμό στο ΙΧ μας

Τι πρέπει να γνωρίζουμε


Τα λάθη που κάνουμε όταν χρησιμοποιούμε τον κλιματισμό στο ΙΧ μας Πέμπτη, 19 Ιουλίου, 2018
Ο κλιματισμός του αυτοκινήτου είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με την ασφαλή οδήγηση. Η υπερβολική ζέστη στο εσωτερικό κάνει σχεδόν ασύμφορη την ατμόσφαιρα μέσα στο αυτοκίνητο, ενώ μπορεί να προκαλέσει έντονη κόπωση στον οδηγό, ακόμη και υπνηλία.

Σύμφωνα με τις εταιρείες αυτοκινήτου, η θερμοκρασία στο εσωτερικό του αυτοκινήτου, μπορεί να φτάσει τους 60 βαθμούς, αν το αφήσεις παρκαρισμένο κάτω από τον ήλιο.


Επίσης, η ζέστη στο αυτοκίνητο μπορεί να έχει αρνητικές επιδράσεις και στα αντανακλαστικά του οδηγού. Όπως, αναφέρουν έρευνες, όταν στο εσωτερικό του αυτοκινήτου υπάρχουν θερμοκρασίες των 35 βαθμών Κελσίου, ο οδηγός έχει μειωμένα αντανακλαστικά έως και 20%, σε σχέση με μια καμπίνα που έχει 25 βαθμούς. Μάλιστα, το συγκεκριμένο αποτέλεσμα, είναι παρόμοιο με την οδήγηση με επίπεδο αλκοόλ στο αίμα περίπου 0,5 γρ/λίτρο.

Το πρώτο λάθος είναι ότι οι οδηγοί των αυτοκινήτων, ενεργοποιούν τον κλιματισμό σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες. Αυτό είναι ένα γνώριμο λάθος που κάνουν οι περισσότεροι οδηγοί. Είναι σχεδόν σίγουρο, πως όταν η εξωτερική θερμοκρασία χτυπάει 40αρια, τότε, είναι σχεδόν σίγουρο πως μπορούμε να πετύχουμε θερμοκρασίες 15 ή 16 βαθμών Κελσίου.

Το ιδανικό είναι να πατάμε την επιλογή Auto, στους 22 – 23 βαθμούς, ώστε να καταφέρει το σύστημα κλιματισμού να πιάσει τη συγκεκριμένη θερμοκρασία, και ο αέρας να ρυθμιστεί πιο ομοιόμορφα και αποτελεσματικά.

Ένα άλλο λάθος είναι να τοποθετούμε τις γρίλιες των αεραγωγών προς το πρόσωπο μας. Αυτό είναι λάθος. Το σωστό είναι οι γρίλιες να είναι στραμμένες προς τα πάνω, όχι προς τα πρόσωπα των ανθρώπων. Με αυτή την κίνηση ο αέρας ρέει γύρω από το εσωτερικό του αυτοκινήτου και φτάνει σε κάθε επιβάτη με συνέπεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου