Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com


Σάββατο, 14 Ιουλίου 2018

Εμπορικό πλεόνασμα-ρεκόρ της Κίνας έναντι των ΗΠΑ

Σάββατο, 14 Ιουλίου, 2018

Οι Κινέζοι επέσπευσαν τις εξαγωγές τους για να προλάβουν τη δασμολόγηση του Τραμπ
Εμπορικό πλεόνασμα-ρεκόρ της Κίνας έναντι των ΗΠΑ
Στο επίπεδο-ρεκόρ των 28,97 δισ. δολαρίων εκτινάχθηκε τον Ιούνιο το εμπορικό πλεόνασμα της Κίνας έναντι των Ηνωμένων Πολιτειών (από 24,58 δισ. δολ. που ήταν το Μάιο), καθώς φαίνεται πως οι Κινέζοι εξαγωγείς επέσπευσαν τις αποστολές προϊόντων τους προς τις ΗΠΑ για να αποφύγουν την υψηλότερη δασμολόγησή τους από τις 6 Ιουλίου που επέβαλε ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ.

Τα στοιχεία που βασίζονται σε δεδομένα για τις σινοαμερικανικές εμπορικές σχέσεις που κρατά το Reuters από το 2008, ανακοινώθηκαν λίγες ημέρες μετά την προαναγγελία του Τραμπ την περασμένη Τρίτη ότι θα επιβάλει πρόσθετους δασμούς 10% σε εισαγόμενα από την Κίνα προϊόντα συνολικής αξίας 200 δισ. δολαρίων.

Μέχρι στιγμής Ουάσιγκτον και Πεκίνο έχουν «ανταλλάξει» εκατέρωθεν δασμούς ύψους 34 δισ. δολαρίων σε προϊόντα τους. Πέρα από την πρόσφατη απειλή για τη δασμολόγηση κινεζικών εισαγωγών αξίας 200 δισ. δολαρίων, ο Τραμπ έχει κάνει λόγο για δασμολόγηση προϊόντων αξίας άνω των 500 δισ. δολαρίων από την Κίνα. Πρόκειται ουσιαστικά για την επιβάρυνση όλων των κινεζικών εισαγωγών, αφού μισό τρισ. δολάρια ήταν περίπου η αξία των κινεζικών προϊόντων που εισήχθησαν το 2017 στις ΗΠΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου