Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 22 Ιουλίου 2018

Πύργος: Το Λαντζόι τιμά τον Ηλία Ανδριόπουλο


Κυριακή, 22 Ιουλίου, 2018
Εκδήλωση προς τιμήν του κορυφαίου Ηλείου συνθέτη Ηλία   Ανδριόπουλου θα πραγματοποιηθεί σήμερα, Κυριακή, στις 9.00 το βράδυ στην ιδιαίτερη πατρίδα του το Λαντζόϊ.
Θα του απονεμηθεί πλακέτα για την προσφορά του στην ελληνική μουσική, από τον πρόεδρο του Δημοτικού Διαμερίσματος Επαμεινώνδα Μπαρτζάκο και  με  την παρουσία ολόκληρου του Συμβουλίου.  Το γεγονός αυτό θα λάβει χώρα στο ανοιχτό μικρό Θέατρο του Οινοποιείου Σάκη Μπριντζίκη , σε μία λιτή και σεμνή τελετή, όπου για την προσωπικότητα και το έργο του κορυφαίου συνθέτη θα μιλήσει ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ωδείου Πύργου και Γραμματέας της Στέγης Ελληνικών Χορωδιών κ. Γιώργος Γεωργόπουλος.
Τιμώντας την ξεχωριστή αυτή εκδήλωση η Μικτή Χορωδία Πύργου, υπό την διεύθυνση του μαέστρου της Θοδωρή Παναγόπουλου και με την συνοδεία της Τζένης Λάγιου στο πιάνο, θα ερμηνεύσει αγαπημένα τραγούδια του συνθέτη, από την μακρά του διαδρομή στην ελληνική
μουσική.
Παρά το γεγονός πως τα τελευταία χρόνια, καλλιτεχνικοί οργανισμοί Δήμων, δεκάδες καλές Χορωδίες, Πολιτιστικοί Σύλλογοι, Ωδεία κλπ τιμούν συνεχώς σε ολόκληρη την Ελλάδα τον Ηλία Ανδριόπουλο, η τιμή και η αγάπη που εκδηλώνει το χωριό του, αποκτά για τον ίδιο μία διαφορετική και ιδιαίτερη σημασία, γιατί έχει να κάνει με τον τόπο του.΄Εχει να κάνει με τις πιο κρυφές και πολύτιμες ευαισθησίες των παιδικών και εφηβικών του χρόνων.
«Στο Λαντζόϊ πήρε σχήμα και διαμορφώθηκε η καλλιτεχνική μου φύση…» αναφέρει στο βιβλίο του «Το Αίνιγμα μιας γενιάς». «…Με ακολουθούν αναμνήσεις, μνήμες, φιλίες, χαρούμενα καλοκαίρια, δύσκολοι και ατέλειωτοι χειμώνες, αλλά και πολύφως. Ολύμπιο φως. Έχω την αίσθηση πως η μουσική μου προσπαθεί να δώσει φωνή σε εκείνες τις μακρινές, τρυφερές
εικόνες της ζωής μου, που δεν ήταν μόνο στέρηση και παράπονο, αλλά όνειρο και ταξίδι, που το απογείωναν οι ερωτικές πνοές της εφηβείας μας».
Όλα αυτά συνθέτουν τα χρώματα μιας εποχής και μιας ηλικίας ανήσυχης και προβληματισμένης, που φύτρωσε και άνθισε σε τούτα τα χώματα , για να τον κερδίσει γρήγορα η μουσική και να τον κυριεύσουν οι αρμονίες των ΄Ηχων.
Η είσοδος για το κοινό, ελεύθερη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου