Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα, λίγο μετά την κατάληξη της πορείας για τη Μακεδονία επικράτησε ένταση όταν κουκουλοφόροι οι οποίοι συμμετείχαν στην πορεία, πέταξαν αντικείμενα στις δυνάμεις των ΜΑΤ, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ένας αστυνομικός στο πρόσωπο.
Ο αστυνομικός διακομίστηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, ενώ το επεισόδιο έληξε χωρίς να πάρει διαστάσεις.

«Πολιορκία» στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ

Εκατοντάδες διαδηλωτές βρέθηκαν νωρίτερα έξω από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλονίκη, διαμαρτυρόμενοι για τη συμφωνία για τη «Βόρεια Μακεδονία».
Εκεί, φώναξαν συνθήματα εναντίον της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ, διατρανώνοντας για ακόμη μια φορά την αντίθεσή τους κι εκφράζοντας την οργή τους για τη συμφωνία με την γείτονα.

Πορεία στους δρόμους της πόλης – Φραγμοί από την αστυνομία

Νωρίτερα, οι διαδηλωτές κρατώντας ελληνικές σημαίες και πανό υπέρ της ελληνικότητας της Μακεδονίας πραγματοποίησαν πορεία σε κεντρικούς δρόμους της πόλης.
H πορεία κινήθηκε στην οδό Παύλου Μελά , στη συνέχεια στις οδούς Τσιμισκή, Αριστοτέλους, Εγνατία, Ίωνος Δραγούμη και μέσω της λεωφόρου Νίκης θα καταλήξει εκεί από όπου ξεκίνησε, στη πλατεία Λευκού Πύργου.
Ένταση επικράτησε στην πορεία όταν οι διαδηλωτές έφτασαν έξω από το προξενείο των Σκοπίων όπου άρχισαν οι αποδοκιμασίες, ενώ κάποιοι θερμόαιμοι εκτόξευσαν αντικείμενα. Δυνάμεις των ΜΑΤ βρίσκονταν, ωστόσο, δεξιά κι αριστερά του δρόμου συνοδεύοντας τους διαδηλωτές προκειμένου να μην επεκταθούν τα επεισόδια.
Νωρίς το απόγευμα, οι πολίτες συγκεντρώθηκαν στον τερματικό σταθμό του ΟΑΣΘ στο ΙΚΕΑ. Στην προσπάθειά τους να προσεγγίσουν το ξενοδοχείο όπου διεξαγόταν η τετραμερής σύνοδος, ζήτησαν να περάσουν από το μπλόκο της αστυνομίας η οποία τους εμπόδισε.
Φωνάζοντας συνθήματα, όπως «την υπογραφή τη βάζει ο λαός και όχι ο προδότης ο πρωθυπουργός» και «Η Μακεδονία είναι ελληνική, Τσίπρα προδότη κομιτατζή», παρέμειναν ως τις επτά το απόγευμα στο σημείο και στη συνέχεια επέστρεψαν στα αυτοκίνητά τους για να κινηθούν με αυτοκινητοπομπή μέχρι το κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Ένταση στην κατάληψη «Σχολείο»

Ένταση προκλήθηκε μεταξύ αντιεξουσιαστών και διαδηλωτών που συμμετείχαν στην κινητοποίηση κατά της συμφωνίας για το «Μακεδονικό».
Συγκεκριμένα, αντιεξουσιαστές που βρίσκονταν στον αύλειο χώρο του Ελεύθερου Κοινωνικού Χώρου Σχολείου στην οδό Βασ. Γεωργίου ενεπλάκησαν σε φραστικό επεισόδιο με διαδηλωτές που περνούσαν με τα αυτοκίνητά τους κατευθυνόμενοι στον Λευκό Πύργο όπου είναι προγραμματισμένο το νέο συλλαλητήριο κατά της συμφωνίας των Πρεσπών.
Οι διαδηλωτές και οι αντιεξουσιαστές αντάλλαξαν ύβρεις ενώ υπήρξε και ρίψη αντικειμένων.
Πηγή: in.gr