Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 1 Ιουλίου 2018

Αντί αισχύνης, θριαμβολογία;


Κυριακή, 1η Ιουλίου, 2018

 


Ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος οι Μητροπολίτες Αγίου Φραγκίσκου Γεράσιμος, Βοστώνης Μεθόδιος, Πίτσμπουργκ Σάββας καθώς επίσης ο γενικός πρόξενος Στράτος Ευθυμίου και ο Τόμας Λέλον αντιπρόεδρος της Εφορίας, ακούνε προσεκτικά τον Ευστάθιο Βαλιώτη που ομιλεί μετά την λήψη του επίτιμου διδακτορικού στην τελετή της αποφοίτησης της Θεολογικής Σχολής. Φωτογραφία Εθνικός Κήρυκας-Θεόδωρος Καλμούκος.
Ανάλυση
Αυτό που δήλωσε με τον πλέον αποκαλυπτικό τρόπο το ανακοινωθέν που εξέδωσε η Αρχιεπισκοπή Αμερικής αργά το απόγευμα της Παρασκευής 29 Ιουνίου 2018 με τίτλο: «Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Ολοκλήρωσε τη Σύναψη Δανείου με την Alma Bank», είναι η πιο περίτρανη απόδειξη και ομολογία ότι η Εκκλησία μας στην Αμερική βρίσκεται σε πτώχευση. Έτσι τόσο απλά.
Άλλωστε το είχε αποκαλύψει ο «Εθνικός Κήρυκας» από πολύ νωρίς, συγκεκριμένα από τον Σεπτέμβριο του 2017 και στους μήνες που ακολούθησαν με όλα τα πολύ σοβαρά αποκαλυφθέντα για την τραγική οικονομική και όχι μόνο κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η Αρχιεπισκοπή Αμερικής. Επίσης και για το δάνειο από την Alma Bank είχαμε γράψει στις 5 Μαρτίου 2018. Και ιδού τώρα.
Και μία διευκρίνιση: Δεν τα υπενθυμίζω αυτά για κανέναν άλλον λόγο, παρά μόνο για να μη ξεχνά κανείς, ιδιαίτερα όσοι προσπάθησαν και εξακολουθούν να προσπαθούν να επιδίδονται στη γνωστή μέθοδο του στροβιλισμού των γεγονότων «πλανώντες και πλανώμενοι» για την αληθινή φύση των πραγμάτων. Βέβαια το πιο έντιμο θα ήταν να βγουν παλικαρίσια και να ζητήσουν συγνώμη από τον ένθεο Ομογενειακό μας λαό και να απέλθουν, αντί να προσπαθούν να παραμένουν γαντζωμένοι στους θρόνους και στις θέσεις τους.
Δε πρόκειται πια για ένα ή για δύο παροράματα ή προβλήματα, αλλά για ολοσχερή διάλυση και διασυρμό της επιφανέστερης, πολυπρόσωπης και πλουσιότερης σε χρήμα και έμψυχο υλικό Εκκλησιαστικής Επαρχίας του Οικουμενικού Θρόνου, της Αρχιεπισκοπής Αμερικής. Από πού να αρχίσει κάποιος και που να καταλήξει; Από την Αρχιεπισκοπή, η οποία έφτασε σε σημείο να μην μπορεί να καταβάλλει την μισθοδοσία του υπαλληλικού της προσωπικού, ούτε να πληρώσει τους λογαριασμούς της οι οποίοι παρέμεναν στοιβαγμένοι μέσα σε κουτιά;
Τον ναό του Αγίου Νικολάου, ο οποίος αντί να είναι το καμάρι και η περηφάνια της Αρχιεπισκοπής, έγινε η αισχύνη της, διασύροντας το περήφανο όνομα του Ελληνισμού της Αμερικής παναμερικανικά και παγκόσμια; Το Ελληνικό Κολέγιο και τη Θεολογική Σχολή του Τιμίου Σταυρού Βοστώνης, που έπρεπε το μεν Κολέγιο να είχε καταστεί το επιφανέστερο Κέντρο Ελληνικών Σπουδών στις  Ηνωμένες Πολιτείες, ενώ η Θεολογική Σχολή η πλέον κορυφαία Ορθόδοξη Θεολογική Σχολή του κόσμου; Αντ’ αυτού όμως σήμερα πνέουν τα λοίσθια όπως απεκάλυψαν οι έφοροι στην επιστολή τους. Κι όλα αυτά επειδή «ναυαγοί πάτησαν τα άγια χώματα τους με λερωμένα ποδήματα». Εξέχουσες μετριότητες που έμαθαν να επιβιώνουν με μεγαλοστομίες, μεγαλαυχίες και εξαγγελίες χωρίς αντίκρισμα. Κι έπειτα ήταν το Συνταξιοδοτικό Ταμείο των Ιερέων, το οποίο το σκέπαζε ένα πέπλο μυστηρίου και αγνωσίας όπως γράψαμε και αποδείχθηκε τελικά ότι είχε μπει χέρι και σ’ αυτό.
Κι έτσι τώρα η καθ’ ημάς Ιερά Αρχιεπισκοπή, αντί να αισχύνεται και να δακρύζει, θριαμβολογεί και χαριτολογεί ότι  «ολοκλήρωσε τη σύναψη δανείου με την Alma Bank», το οποίο μάλιστα έπρεπε να εγκρίνει το Γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα, αφού η Αρχιεπισκοπή είναι υπό επιτήρηση. Μπράβο επίτευγμα! Δείχνει πως είναι ανυποψίαστη πως ήταν μία μαύρη μέρα στην ιστορία της Εκκλησίας μας εδώ. Μάλιστα, πήρε δάνειο Αρχιεπισκοπή από την Τράπεζα Alma Bank με υποθήκη βέβαια την περιουσία των κτιρίων των γραφείων της, για τους εξής λόγους όπως αναγράφτηκαν ακριβώς στο ανακοινωθέν: «Για να αποκαταστήσει ποσά προς το ταμείο του Ελληνικού Ορθοδόξου Ναού και Εθνικού Προσκυνήματος του Αγίου Νικολάου, για να εκπληρώσει υποχρεώσεις προς κλειστούς και περιορισμένους λογαριασμούς, για το συνταξιοδοτικό ταμείο και για την χρηματοδότηση των Μητροπόλεων της Αρχιεπισκοπής». Νομίζω ότι αυτή η παράγραφος-ομολογία τα λέγει όλα για να μην τολμήσει ουδείς του λοιπού, ο Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος Γέρων Αμερικής κ. Δημήτριος, ο εντιμολογιότατος αντιπρόεδρος του Αρχιεπισκοπικού Συμβουλίου και Αρχων του Οικουμενικού Θρόνου, κ. Γεώργιος Τσαντίκος, αλλά και οι λοιποί της κουστωδίας, να αμφισβητήσουν τα όσα αποκαλύπτει ο «Ε.Κ.». Καθαρές κουβέντες.
Οσον αφορά τη γραπτή θριαμβολογική δήλωση του Επισκόπου Φασιανής κ. Αντωνίου, πρωτοσυγκέλου της δύσμοιρης Αρχιεπισκοπής, η οποία εμπεριέχεται στο Ανακοινωθέν, πως, «είμεθα ευγνώμονες στην Alma Bank για την εμπιστοσύνη της προς τις συγκεκριμένες ενέργειες στις οποίες έχει ήδη προβεί η Αρχιεπισκοπή με σκοπό την οικονομική σταθερότητα και έναν ισολογισμένο προϋπολογισμό για το παρόν και για τα επόμενα έτη», ξεπερνά πλέον τα όρια της δεισίμονος μικρόνοιας, και φανερώνει το μέγεθος του ενσυνείδητου εμπαιγμού της πλήθουσας Εκκλησίας.
Το μόνο που απομένει τώρα είναι να δοθεί λεπτομερής απολογισμός το πώς και από πόσα κατανεμήθηκε το δάνειο των $7.5 εκατομμυρίων. Βέβαια τα ερωτήματα για το πώς και το γιατί έφτασε η Εκκλησία ως εδώ θα μένουν αναπάντητα, διότι το ζητούμενο είναι τί έγιναν τα χρήματα της Εκκλησίας; Ποίος, πώς και γιατί ενέκρινε να μπαίνει χέρι «στους κλειστούς και περιορισμένους λογαριασμούς», του ναού του Αγίου Νικολάου και της Συντάξεως των ιερέων; Πού ήταν η Επαρχιακή Σύνοδος; Πού ήταν η Εκτελεστική Επιτροπή και το Αρχιεπισκοπικό Συμβούλιο; Πού ήταν οι εξωτερικοί λογιστές και οι λογιστικές εταιρείες; Πώς όλοι τώρα ποιούν τη νήσσα και ισχυρίζονται ότι δεν γνώριζαν τίποτε; Πότε θα αναλάβουν τις ευθύνες τους;
Πηγή: ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου