Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

ΚΤΥΠΑ ΕΔΩ ΣΤΑ ΜΠΛΕ ΓΡΑΜΜΑΤΑ. Κοίτα τι κάνει ο κορωνοϊός σε όλο το κόσμο.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ.

Μετά με το «ποντικάκι» κοιτάξτε τι γίνεται σε κάθε χώρα σε όλο τον κόσμο. Η σελίδα ανανεώνεται τακτικά οπότε κοίταζε όσες φορές θέλεις

Λόγω της κατάστασης με τον κορωνοϊό τα άρθρα που ανεβάζουμε στο panelikos.com καθημερινά είναι περισσότερα από πριν. Όλα τα άρθρα μπορείτε να τα διαβάζετε έστω και εάν δεν είναι στην αρχική σελίδα που είσαστε τώρα. Πάρτε το ποντικάκι και πηγαίνετε κάτω δεξιά και πατήστε Παλαιότερες Αναρτήσεις και θα πάτε στην προηγούμενη σελίδα και εάν κάνετε το ίδιο και στην επόμενη σελίδα-σελίδες θα διαβάζετε όλα τα άρθρα. Σας ευχόμαστε ΥΓΕΙΑ, όλα τα άλλα έρχονται μετά.

Σκότωσε τον κορωνοϊό. Και εσύ μπορείς. Πάρε τα μέτρα σου.

Τρίτη, 24 Ιουλίου 2018

Aεροδρόμια: Ξεχάστε αυτά που ξέρατε για τα υγρά στις αποσκευές σας


Τρίτη, 24 Ιουλίου, 2018

Η τεχνολογία των αξονικών τομογράφων περνάει στον έλεγχο ασφαλείας των αεροδρομίων. Πλέον δεν θα χρειάζεται να αφαιρέσετε υγρά και laptops από τις αποσκευές σας. Ο χειριστής θα βλέπει τα πάντα.

Η τεχνολογία προχώρησε σε επίπεδα που σύντομα δεν θα χρειάζεται να βγάζουμε από τις αποσκευές μας laptop, tablet, κινητά τηλέφωνα και υγρά, προκειμένου να περάσετε στα ενδότερα (αίθουσα αναμονής και αεροπλάνο) των αεροδρομίων. Ένα νέο x-ray scanner επιτρέπει στους επιβάτες να μην ασχολούνται με το περιεχόμενο των τσαντών που έχουν μαζί τους στις πτήσεις. Την ίδια ώρα, τα αεροδρόμια μπορούν να αισθάνονται πιο σίγουρα για τον καλύτερο έλεγχο εντοπισμού κρυμμένων εκρηκτικών ή άλλων κακόβουλων ουσιών.
Έως τώρα, οι αποσκευές μας περνούσαν από τη διαδικασία σάρωσης ακτινών Χ, δύο διαστάσεων. Στο εξής θα περνούν από τρισδιάστατο ανιχνευτή που θα χρησιμοποιήσει την τεχνολογία της αξονικής τομογραφίας. Θα επιτρέπει στον χειριστή να δει την εικόνα της τσάντας μας, σε 360 μοίρες και άρα ό,τι υπάρχει στα προσωπικά μας αντικείμενα. Κατ’ αυτόν τον τρόπο, να μειωθεί εξαιρετικά και ο χρόνος που περνάμε στις ουρές προ των ελέγχων. Θα σκέφτεστε «αφού ήταν τόσο απλό, υπήρχε δηλαδή η τεχνολογία, γιατί δεν το είχαν κάνει μέχρι τώρα».
Λόγω του κόστους και της μεγαλύτερης κατανάλωσης ενέργειας. Ειδικοί εξήγησαν πως ενδεχομένως να παρουσιάσει προβλήματα, σε περιβάλλοντα σάρωσης ασφαλείας, με συμφόρηση. Από την 1η Ιουλίου η τεχνολογία αυτή τεστάρεται στο αεροδρόμιο της Γενεύης. Ακολούθησε το John F. Kennedy της Νέας Υόρκης, το Schiphol του Άμστερνταμ και σειρά θα πάρουν το Heathrow και ο διεθνής αερολιμένας του Χονγκ Κονγκ. Η διαδικασία δοκιμής θα διαρκέσει 6 με δώδεκα μήνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου