Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Επειδή η Πρώτη Σελίδα εδώ που διαβάζετε δεν μπορεί να χωρέσει όλα τα άρθρα σας συμβουλεύουμε να πηγαίνετε κάτω και να πατάτε «παλαιότερες αναρτήσεις». Επίσης η ιστοσελίδα μας μεταφράζεται αυτόματα σε 98 γλώσσες! Εάν κάποιος δικός σας δεν διαβάζει στην Ελληνική πληροφορείστε τους για αυτή την δυνατότητα. Πως γίνετε αυτό; Απλούστατα εδώ αριστερά βλέπετε Translate και ακριβώς από κάτω επιλογή γλώσσας. Κάνε κλικ στο ΕΠΙΛΟΓΗ ΓΛΩΣΣΑΣ αμέσως όλα τα κείμενα/άρθρα μεταφράζονται. Δεν είναι 100 τα 100 ακριβής αλλά βγάζεις νόημα. Ευχαριστούμε για την ανάγνωση και τη συντροφιά σας.

Λαμβάνουμε πάρα πολλά μηνύματα. Όλα τα μηνύματα να τα στέλνετε στο paneliakos@aol.com

You may read this Web Page in 98 languages! You can go herein on the left that says Translate and click under where it says Επιλογή γλώσσας. Choose the language you want and click again. The entire web page will change. Notice, the translation is very close but not 100%.

Τρίτη, 24 Ιουλίου 2018

Aεροδρόμια: Ξεχάστε αυτά που ξέρατε για τα υγρά στις αποσκευές σας


Τρίτη, 24 Ιουλίου, 2018

Η τεχνολογία των αξονικών τομογράφων περνάει στον έλεγχο ασφαλείας των αεροδρομίων. Πλέον δεν θα χρειάζεται να αφαιρέσετε υγρά και laptops από τις αποσκευές σας. Ο χειριστής θα βλέπει τα πάντα.

Η τεχνολογία προχώρησε σε επίπεδα που σύντομα δεν θα χρειάζεται να βγάζουμε από τις αποσκευές μας laptop, tablet, κινητά τηλέφωνα και υγρά, προκειμένου να περάσετε στα ενδότερα (αίθουσα αναμονής και αεροπλάνο) των αεροδρομίων. Ένα νέο x-ray scanner επιτρέπει στους επιβάτες να μην ασχολούνται με το περιεχόμενο των τσαντών που έχουν μαζί τους στις πτήσεις. Την ίδια ώρα, τα αεροδρόμια μπορούν να αισθάνονται πιο σίγουρα για τον καλύτερο έλεγχο εντοπισμού κρυμμένων εκρηκτικών ή άλλων κακόβουλων ουσιών.
Έως τώρα, οι αποσκευές μας περνούσαν από τη διαδικασία σάρωσης ακτινών Χ, δύο διαστάσεων. Στο εξής θα περνούν από τρισδιάστατο ανιχνευτή που θα χρησιμοποιήσει την τεχνολογία της αξονικής τομογραφίας. Θα επιτρέπει στον χειριστή να δει την εικόνα της τσάντας μας, σε 360 μοίρες και άρα ό,τι υπάρχει στα προσωπικά μας αντικείμενα. Κατ’ αυτόν τον τρόπο, να μειωθεί εξαιρετικά και ο χρόνος που περνάμε στις ουρές προ των ελέγχων. Θα σκέφτεστε «αφού ήταν τόσο απλό, υπήρχε δηλαδή η τεχνολογία, γιατί δεν το είχαν κάνει μέχρι τώρα».
Λόγω του κόστους και της μεγαλύτερης κατανάλωσης ενέργειας. Ειδικοί εξήγησαν πως ενδεχομένως να παρουσιάσει προβλήματα, σε περιβάλλοντα σάρωσης ασφαλείας, με συμφόρηση. Από την 1η Ιουλίου η τεχνολογία αυτή τεστάρεται στο αεροδρόμιο της Γενεύης. Ακολούθησε το John F. Kennedy της Νέας Υόρκης, το Schiphol του Άμστερνταμ και σειρά θα πάρουν το Heathrow και ο διεθνής αερολιμένας του Χονγκ Κονγκ. Η διαδικασία δοκιμής θα διαρκέσει 6 με δώδεκα μήνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου