Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 9 Ιουλίου 2018

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Δευτέρα, 9 Ιουλίου, 2018

  • Σεισμική δόνηση 4,2R δυτικά της Κρήτης. Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε το βράδυ της Κυριακλης, στις 10.32 μ.μ. σε θαλάσσιο χώρο δυτικά της Κρήτης, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών. 
  • Αποκαταστάθηκαν τα προβλήματα από τη νεροποντή στους δρόμους της Αθήνας. Αποκαταστάθηκε αργά το βράδυ της Κυριακής η κυκλοφορία στην Πύλη Ε2 του Λιμένα Πειραιώς, όπου νωρίτερα είχε σημειωθεί συσσώρευση υδάτων από την έντονη νεροποντή. 
  • Σεισμός 3,9R ανοιχτά της Ρόδου. Σεισμική δόνηση μεγέθους 3,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε το βράδυ της Κυριακής (10.43 μ.μ.) σε θαλάσσιο χώρο ανατολικά - νοτιοανατολικά της Ρόδου, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών. 
  • Σοβαρά προβλήματα από την έντονη βροχόπτωση στα Φάρσαλα . Σοβαρά πλημμυρικά φαινόμενα σημειώθηκαν σήμερα στην επαρχία των Φαρσάλων και ειδικά στην περιοχή Βαμβακού, και στο χωριό Ρεματιά λόγω της έντονης βροχόπτωσης. 
  • Ταλαιπωρία για περισσότερους από 80 επιβάτες στις Σπέτσες . Ταλαιπωρία για περισσότερους από 80 επιβάτες που επρόκειτο να ταξιδέψουν στις δυο και μισή το μεσημέρι από Σπέτσες για Αθήνα. 

Κόσμος

  • Ιαπωνία: Αυξάνεται ο επίσημος απολογισμός των θυμάτων από τα ακραία καιρικά φαινόμενα. Τη ζωή σε τουλάχιστον 75 ανθρώπους έχουν στοιχίσει οι πολύ σφοδρές βροχοπτώσεις που πλήττουν εδώ και πολλές ημέρες τη δυτική Ιαπωνία. .
  • Σαλβίνι : Θα κλείσουμε τα ιταλικά λιμάνια και στα πλοία που συμμετέχουν στις αποστολές διάσωσης. Τα ξένα πλοία που συμμετέχουν στις «διεθνείς αποστολές» στη Μεσόγειο πρέπει να εμποδίζονται να μεταφέρουν μετανάστες και πρόσφυγες στα λιμάνια της Ιταλίας, τόνισε χθες ο υπουργός Εσωτερικών και αντιπρόεδρος της ιταλικής κυβέρνησης, ο Ματέο Σαλβίνι. 
  • Σαουδική Αραβία: Επίθεση σε σημείο ελέγχου της αστυνομίας με 4 νεκρούς. Ένα στέλεχος των υπηρεσιών επιβολής της τάξης της Σαουδικής Αραβίας, ένας υπήκοος του Μπανγκλαντές και δύο ένοπλοι σκοτώθηκαν χθες στο κεντρικό τμήμα της χώρας κατά τη διάρκεια ανταλλαγής πυρών σε σημείο ελέγχου, γνωστοποίησε το υπουργείο Εσωτερικών. 
  • Βρετανία: Παραιτήθηκε ο αρμόδιος υπουργός για το Brexit. Την παραίτησή του υπέβαλε επίσης ο Στιβ Μπέικερ, ο υφυπουργός αρμόδιος για το Μπρέξιτ, ανέφερε κυβερνητική πηγή. 
  • Ορκίζεται πρόεδρος ο Ερντογάν παρουσία 22 αρχηγών κρατών. Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν που επανεξελέγη στις 24 Ιουνίου, ορκίζεται σήμερα, Δευτέρα, εγκαινιάζοντας ένα νέο συνταγματικό σύστημα που του δίνει ευρέως ενισχυμένες εξουσίες. 

Πολιτική

  • Στις ΗΠΑ Ευκλείδης Τσακαλώτος και Γιώργος Χουλιαράκης. Στις ΗΠΑ έχουν μεταβεί ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης, όπου θα έχουν επαφές με εκπροσώπους επενδυτικών οίκων. 
  • Διχασμένοι οι Έλληνες για τα Μνημόνια ενόψει της ολοκλήρωσης του τρίτου. 
  • Γεωργιάδης: Ο Τσίπρας εμπαίζει τους συνταξιούχους με τη βοήθεια Μοσκοβισί. Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ είπε στον ΣΚΑΪ πως ο πρωθυπουργός δεν βρήκε τίποτα να πει για τις προτάσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης για τις συντάξεις στην Βουλή αλλά βρήκε κάλυψη πίσω από τις δηλώσεις Μοσκοβισί. 
  • Σπυράκη: Αρκετά πληρώσαμε τους ερασιτεχνισμούς. Εκλογές η μόνη διέξοδος. «Το δίδυμο Τσίπρα – Καμμένου έχει ξεπεράσει τα όρια της θεσμικής ανισορροπίας και έχει φτάσει στον πολιτικό εξευτελισμό», ανέφερε στη συνέντευξή της στη «ΒτΚ», η εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ. Μαρία Σπυράκη. .
  • Κουρουμπλής για Συμφωνία Πρεσπών: Τόσα χρόνια κυβερνούσαν ας το είχαν λύσει. «Η Ελλάδα δεν πρόκειται να παραχωρήσει σε κανέναν ούτε σπιθαμή γης» δήλωσε από την Κέρκυρα ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτης Κουρουμπλής, ενώ αναφέρθηκε στη συμφωνία με την ΠΓΔΜ και σχολίασε και τις τελευταίες δηλώσεις του πρωθυπουργού της Ζόραν Ζάεφ. 

Οικονομία

  • Τα υψηλά πλεονάσματα πνίγουν την ανάπτυξη στην Ελλάδα, προειδοποιεί το ΔΝΤ. Ο επικεφαλής της αποστολής του ΔΝΤ στην Ελλάδα, Πίτερ Ντόλμαν, σημείωσε στην «Καθημερινή» πως οι δεσμεύσεις της Αθήνας για υψηλούς δημοσιονομικούς στόχους έως το 2060 περιορίζουν τις δυνατότητες της κυβέρνησης να στηρίξει την ανάκαμψη. 
  • Φόρους χωρίς τέλος θα πληρώνουν τους επόμενους έξι μήνες οι Έλληνες. Έξι φόρους σε περιουσία και εισόδημα αντιμετωπίζουν έως το τέλος του έτους οι φορολογούμενοι, με την «λυπητερή» να υπερβαίνει αθροιστικά τα 10 δισεκατομμύρια ευρώ. 
  • ΑΑΔΕ: Έρχονται τα τέλη κυκλοφορίας ανά μήνα για το 2018. Δίνεται η δυνατότητα, εξαιρετικά για το 2018, καταβολής αναλογικών τελών κυκλοφορίας για τους μήνες που υπολείπονται έως το τέλος του έτους.
  • Mετωπική σύγκρουση ΗΠΑ με Κίνα: Το Πεκίνο ανακοίνωσε αντίποινα . «Μετά την επιβολή από τις ΗΠΑ των δασμών εισαγωγής (25%) σε βάρος της Κίνας, τα κινεζικά μέτρα τέθηκαν άμεσα σε ισχύ».
  • BMW και Μερσεντές «τρέμουν» πιθανούς δασμούς των ΗΠΑ . Οι γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες παρακολουθούν με αγωνία τη σοβαρή κλιμάκωση της εμπορικής διαμάχης μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας. Η επαπειλούμενη επιβολή δασμών στα ευρωπαϊκά αυτοκίνητα θα τις έπληττε σοβαρά. 

Αθλητισμός

  • Μπάσκετ: Τέλος από Ολυμπιακό ο Παπαπέτρου. Τίτλοι τέλους ανάμεσα στον Ιωάννη Παπαπέτρου και τον Ολυμπιακό! 
  • Ο Φέτελ νικητής του Βρετανικού Grand Prix. Ο Γερμανός οδηγός της Ferrari τερμάτισε στην πρώτη θέση με τον Λιούς Χάμιλτον να τερματίζει τελικώς δεύτερος μετά από μία επεισοδιακή επιστροφή, στην 3η θέση ο Κίμι Ραικόνεν δίνοντας πολύτιμους βαθμούς στην Σκουντερία. 
  • Κροατία... ψυχάρα όπως παλιά και στα ημιτελικά του Μουντιάλ. Βρέθηκε να χάνει και ισοφαρίστηκε λίγο πριν το τέλος της παράτασης. Κι όμως η Κροατία του Μόντριτς και του Βίντα «εκτέλεσε» στα πέναλτι τη Ρωσία και μετά από θρίλερ προκρίθηκε στα ημιτελικά όπως το '98. 
  • It’s… heading home!. Κάνοντας τα απαραίτητα, επικράτησε 2-0 της Σουηδίας με δύο κεφαλιές και προκρίθηκε στους «4» του Παγκοσμίου Κυπέλλου έπειτα από 28 χρόνια. 
  • Σοκ: Νεκρός ο Χάνεϊκατ, μεταδίδουν στις ΗΠΑ!. Είδηση που προκαλεί σοκ και ταυτόχρονα θλίψη έρχεται από τις ΗΠΑ. Από νωρίς το πρωί είχε μεταδοθεί η είδηση πως ο Τάιλερ Χάνεϊκατ είχε κλειδαμπαρωθεί σε ένα σπίτι στην Καλιφόρνια, αφότου πρώτα είχε ανοίξει πυρ κατά αστυνομικών. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου