Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 8 Ιουλίου 2018

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Κυριακή, 8 Ιουλίου, 2018

Άρχισε η επιχείρηση διάσωσης των 12 αγοριών στην Ταϊλάνδη. Το σχέδιο προβλέπει κάθε αγόρι να συνοδεύεται από δύο δύτες κατά το ταξίδι της επιστροφής, που περιλαμβάνει μεγάλες πλημμυρισμένες εκτάσεις στο σπήλαιο.

  • Σοβαρά προβλήματα από την έντονη βροχόπτωση στον Βόλο . Ζημιές, πλημμυρικά φαινόμενα, πτώσεις δέντρων και κλείσιμο δρόμων με εγκλωβισμένα χιλιάδες αυτοκίνητα προκάλεσε στον Βόλο, μία καταιγίδα ημίωρης διάρκειας, που άρχισε στις 7.30 περίπου το απόγευμα και έπληττε σταδιακά και το δυτικό Πήλιο. 
  • Συνάντηση με τον Τσίπρα για την διαμεσολάβηση ζητούν οι δικηγόροι . Η συντονιστική επιτροπή των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, που συνεδρίασε σήμερα στην Κοζάνη, αποφάσισε να ζητήσει την άμεση συνάντηση με τον πρωθυπουργό για το ζήτημα της υποχρεωτικής διαμεσολάβησης. .
  • Χωρίς ασφαλιστική κάλυψη σπίτια και επιχειρήσεις στη Μάνδρα . Οι ασφαλιστικές εταιρείες φαίνεται πως πλέον μετά και τα τελευταία γεγονότα με τις νέες πλημμύρες στην Μάνδρα δεν ασφαλίζουν επιχειρήσεις αλλά ούτε και οικείες στην ευρύτερη περιοχή. 
  • Τραγωδία στην Θεσσαλονίκη. Οδηγός απανθρακώθηκε στο όχημά του. Tραγικό τέλος είχε ένας οδηγός αυτοκινήτου στη Θεσσαλονίκη, όταν το όχημά του τυλίχθηκε στις φλόγες. 
  • 41 πρόσφυγες διασώθηκαν στα ανοιχτά της Χίου . Στον εντοπισμό και τη διάσωση σαράντα ενός αλλοδαπών προέβησαν, τις πρωινές ώρες χθες, πλωτό σκάφος της δύναμης FRONTEX. 

Κόσμος

  • Άρχισε η επιχείρηση διάσωσης των 12 αγοριών στην Ταϊλάνδη. .
  • Λονδίνο: Πυρκαγιά σε εργοτάξιο κοντά στο Χίθροου (βίντεο). Στο σημείο επιχειρούν 15 οχήματα και 97 πυροσβέστες. 
  • Στο «μικροσκόπιο» οι ΜΚΟ για το προσφυγικό . Φύλακας-άγγελος των μεταναστών ή συνεργάτης των διακινητών οι ΜΚΟ; 
  • Αμερικανός στρατιώτης νεκρός από επίθεση στο Αφγανιστάν . Όπως ανακοίνωσε η αντιπροσωπεία του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν ένας Αμερικανός στρατιώτης έπεσε νεκρός από επίθεση που έλαβε χώρα στα νότια του Αφγανιστάν και ακόμη δύο τραυματίστηκαν σοβαρά. 
  • New York Times: Η Ευρώπη μπορεί να διαλυθεί από το ζήτημα των συνόρων. «Σήμερα που οι Ευρωπαίοι αγωνίζονται με τις κοινωνικές και πολιτικές συγκρούσεις που προκαλούνται από τη μετανάστευση. από τα φτωχά και ρημαγμένα από τον πόλεμο κράτη, ορισμένοι φωνάζουν για να διατηρήσουν αυτό που αισθάνονται ότι ποτέ δεν συμφώνησαν να παραδώσουν, το δικαίωμα στο εθνικό κράτος» γράφουν οι New York Times . 

Πολιτική

  • Σπυράκη: Αρκετά πληρώσαμε τους ερασιτεχνισμούς. Εκλογές η μόνη διέξοδος . «Το δίδυμο Τσίπρα – Καμμένου έχει ξεπεράσει τα όρια της θεσμικής ανισορροπίας και έχει φτάσει στον πολιτικό εξευτελισμό», ανέφερε στη συνέντευξή της στη «ΒτΚ», η εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ. Μαρία Σπυράκη. 
  • Κουρουμπλής για Συμφωνία Πρεσπών: Τόσα χρόνια κυβερνούσαν ας το είχαν λύσει. «Η Ελλάδα δεν πρόκειται να παραχωρήσει σε κανέναν ούτε σπιθαμή γης» δήλωσε από την Κέρκυρα ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτης Κουρουμπλής, ενώ αναφέρθηκε στη συμφωνία με την ΠΓΔΜ και σχολίασε και τις τελευταίες δηλώσεις του πρωθυπουργού της Ζόραν Ζάεφ.
  • Πόλεμος δηλώσεων για τις συντάξεις μετά τις κόντρες στην Βουλή. «Ο κύριος Τσίπρας κόβει πάνω από 2,5 εκατομμύρια συντάξεις ανερυθρίαστα», δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο βουλευτής και τομεάρχης της ΝΔ Βασίλης Κικίλιας. 
  • Νέα επίθεση Ιβανόφ κατά Ζάεφ: Χειραγωγεί «μακεδονικό» και ελληνικό κοινό. Ανακοίνωση με την οποία επιτίθεται στον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ, για τα όσα δήλωσε στη συνέντευξη που έδωσε στην ΕΡΤ, εξέδωσε ο Πρόεδρος της χώρας, Γκιόργκι Ιβανόφ. 
  • Ο νέος εκλογικός χάρτης: Υποψήφιοι σε τρεις περιφέρειες πλέον οι αρχηγοί. Στον Β1 τομέα της Β’ Αθηνών θα ανήκουν οι Δήμοι: Χαλάνδρι Μαρούσι, Κηφισιά, Νέα Ιωνία, Αγία Παρασκευή, Νέο Ηράκλειο, Παπάγου - Xολαργός, Πεντέλη, Λυκόβρυση - Πεύκη, Βριλήσσια, Μεταμόρφωση, Φιλοθέη – Ψυχικό, Φιλαδέλφεια - Χαλκηδόνα και Γαλάτσι. 

Οικονομία

  • Φόρους χωρίς τέλος θα πληρώνουν τους επόμενους έξι μήνες οι Έλληνες. Έξι φόρους σε περιουσία και εισόδημα αντιμετωπίζουν έως το τέλος του έτους οι φορολογούμενοι, με την «λυπητερή» να υπερβαίνει αθροιστικά τα 10 δισεκατομμύρια ευρώ. 
  • ΑΑΔΕ: Έρχονται τα τέλη κυκλοφορίας ανά μήνα για το 2018. Δίνεται η δυνατότητα, εξαιρετικά για το 2018, καταβολής αναλογικών τελών κυκλοφορίας για τους μήνες που υπολείπονται έως το τέλος του έτους.
  • Mετωπική σύγκρουση ΗΠΑ με Κίνα: Το Πεκίνο ανακοίνωσε αντίποινα . «Μετά την επιβολή από τις ΗΠΑ των δασμών εισαγωγής (25%) σε βάρος της Κίνας, τα κινεζικά μέτρα τέθηκαν άμεσα σε ισχύ».
  • BMW και Μερσεντές «τρέμουν» πιθανούς δασμούς των ΗΠΑ . Οι γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες παρακολουθούν με αγωνία τη σοβαρή κλιμάκωση της εμπορικής διαμάχης μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας. Η επαπειλούμενη επιβολή δασμών στα ευρωπαϊκά αυτοκίνητα θα τις έπληττε σοβαρά. 
  • Eξαγορά του όμιλου Υγεία από το fund CVC έναντι 204,4 εκατ. ευρώ . Την υπογραφή συμφωνίας με τη CVC για την απόκτηση του ομίλου Υγεία ανακοίνωσε η διοίκηση της MIG.

Αθλητισμός

  • Κροατία... ψυχάρα όπως παλιά και στα ημιτελικά του Μουντιάλ. Βρέθηκε να χάνει και ισοφαρίστηκε λίγο πριν το τέλος της παράτασης. Κι όμως η Κροατία του Μόντριτς και του Βίντα «εκτέλεσε» στα πέναλτι τη Ρωσία και μετά από θρίλερ προκρίθηκε στα ημιτελικά όπως το '98. 
  • It’s… heading home!. Κάνοντας τα απαραίτητα, επικράτησε 2-0 της Σουηδίας με δύο κεφαλιές και προκρίθηκε στους «4» του Παγκοσμίου Κυπέλλου έπειτα από 28 χρόνια. 
  • Σοκ: Νεκρός ο Χάνεϊκατ, μεταδίδουν στις ΗΠΑ!. Είδηση που προκαλεί σοκ και ταυτόχρονα θλίψη έρχεται από τις ΗΠΑ. Από νωρίς το πρωί είχε μεταδοθεί η είδηση πως ο Τάιλερ Χάνεϊκατ είχε κλειδαμπαρωθεί σε ένα σπίτι στην Καλιφόρνια, αφότου πρώτα είχε ανοίξει πυρ κατά αστυνομικών. 
  • Διάβολοι στον Παράδεισο, Βραζιλία στην κόλαση!. Το Βέλγιο προχωρά, η Βραζιλία πάει σπίτι! Οι «κόκκινοι διάβολοι» πήραν μεγάλη πρόκριση στην τετράδα του Μουντιάλ, επικρατώντας της σελεσάο με 2-1. Μεγάλες χαμένες ευκαιρίες στο νήμα από τους Λατίνους. 
  • Βαράν και... Μουσλέρα έστειλαν στα ημιτελικά τη Γαλλία!. Με τον Βαράν να ανοίγει το σκορ και τον Γκριεζμάν να ολοκληρώνει τη… δουλειά, εκμεταλλευόμενος την γκέλα του Μουσλέρα, η Γαλλία επικράτησε της Ουρουγουάης με 2-0 και έκλεισε θέση στα ημιτελικά. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου