Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 7 Ιουλίου 2018

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Σάββατο, 7/7/18

Ταϊλάνδη: Δεν θα ξεκινήσει απόψε η επιχείρηση απεγκλωβισμού των 12 παιδιών . Δεν υπάρχει απόφαση για να ξεκινήσει απόψε η διάσωση των 12 παιδιών που βρίσκονται παγιδευμένα στη σπηλιά Ταμ Λουάνγκ της Ταϊλάνδης, ανέφερε σε συνέντευξη Τύπου ο κυβερνήτης της επαρχίας Τσιάνγκ Ράι.
  • Ολοκληρώθηκε η επιχείρηση αποκόλλησης του πλοίου "Κωνσταντής". Ολοκληρώθηκε η επιχείρηση αποκόλλησης του πλοίου "Κωνσταντής" το οποίο και προσάραξε σε αβαθή νερά, εκτελώντας το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη - Αγία Τριάδα – Περαία από τα αβαθή νερά, στον Θερμαϊκό Κόλπο της Θεσσαλονίκης, ανοιχτά του Μικρού Εμβόλου. 
  • Στην δημοσιότητα τα στοιχεία του 31χρονου που λήστευε πεζούς και κατοικίες. Στην δημοσιότητα δόθηκαν τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες 31χρονου ημεδαπού, ο οποίος και συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Χαλανδρίου για ληστείες σε βάρος πεζών και κλοπές από οικείες σε διάφορες περιοχές της Αθήνας, κατόπιν σχετικής διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών. 
  • Επιχείρηση μεταφοράς 11χρονου αγοριού που έπεσε σε μονοπάτι του Ολύμπου. Επιχείρηση μεταφοράς 11χρονου αγοριού από τη Ρουμανία, το οποίο τραυματίστηκε στο κεφάλι μετά από πτώση σε περιπατητικό μονοπάτι, σε υψόμετρο περίπου 2100 μέτρων, κοντά στο καταφύγιο Ζολώτα στον Όλυμπο, βρίσκεται σε εξέλιξη. 
  • Προφυλακιστέα 46χρονη που υποδυόταν τη μεγαλοδικηγόρο. Προφυλακιστέα κρίθηκε μετά την απολογία της η 46χρονη δήθεν δικηγόρος, που φέρεται να εξαπάτησε δεκάδες ανθρώπους από το 2013 έως σήμερα, αποκομίζοντας κατά το κατηγορητήριο τουλάχιστον 2.250.000 ευρώ. 
  • Απειλή για την Ελλάδα η συμφωνία στο προσφυγικό. Η γερμανική κυβέρνηση στοχεύει με δύο συμφωνίες τόσο στην επαναπροώθηση προσφύγων από τα σύνορα όσο και προσφύγων εντός της Γερμανίας. Οι ρυθμίσεις θα ανάγκαζαν την Ελλάδα να δέχεται χιλιάδες άτομα ετησίως. 

Κόσμος

  • Συρία: Δεν χρησιμοποιήθηκε νευροπαραλυτικό αέριο στην επίθεση στην Ντούμα. Δεν βρέθηκαν αποδείξεις για χρήση νευροπαραλυτικού αερίου κατά την επίθεση που σημειώθηκε τον Απρίλιο στην πόλη Ντούμα της Συρίας, όμως εντοπίστηκαν ίχνη που υποδηλώνουν πως πιθανώς χρησιμοποιήθηκε χλώριο, σύμφωνα με τον Οργανισμό για την Απαγόρευση των Χημικών Οπλων. .
  • Ανεξέλεγκτη πυρκαγιά μαίνεται από χθες στην Καλιφόρνια. Ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του, πολλά κτίρια έχουν καταστραφεί και εκατοντάδες κάτοικοι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις κοινότητές τους, λόγω της μεγάλης πυρκαγιάς που μαίνεται ανεξέλεγκτη στην Καλιφόρνια, στα σύνορα με το Όρεγκον. .
  • Ταϊλάνδη: Δεν θα ξεκινήσει απόψε η επιχείρηση απεγκλωβισμού των 12 παιδιών . Δεν υπάρχει απόφαση για να ξεκινήσει απόψε η διάσωση των 12 παιδιών που βρίσκονται παγιδευμένα στη σπηλιά Ταμ Λουάνγκ της Ταϊλάνδης, ανέφερε σε συνέντευξη Τύπου ο κυβερνήτης της επαρχίας.
  • Φρένο στην αγορά μαχητικών F-35 βάζει η Ιταλία. Η Ιταλία δεν σκοπεύει να αγοράσει κανένα άλλο μαχητικό F-35 και εξετάζει την πιθανότητα ακόμη και να περικόψει την παραγγελία που έχει ήδη κάνει στην αμερικανική εταιρεία Lockheed Martin Corp, δήλωσε σήμερα η υπουργός Άμυνας Ελ
  • Απόψε ξεκινά η επιχείρηση απεγκλωβισμού των 12 παιδιών στην Ταϊλάνδη . «Δίνεται μάχη με τον χρόνο επειδή την Κυριακή θα έχουμε ισχυρές βροχοπτώσεις, αλλά παραμένουμε θετικοί», δήλωσε ο δύτης Ben Reymenants στην εφημερίδα HLN. 

Πολιτική

  • Νέα επίθεση Ιβανόφ κατά Ζάεφ: Χειραγωγεί «μακεδονικό» και ελληνικό κοινό. Ανακοίνωση με την οποία επιτίθεται στον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ, για τα όσα δήλωσε στη συνέντευξη που έδωσε στην ΕΡΤ, εξέδωσε ο Πρόεδρος της χώρας, Γκιόργκι Ιβανόφ. 
  • Ο νέος εκλογικός χάρτης: Υποψήφιοι σε τρεις περιφέρειες πλέον οι αρχηγοί. Στον Β1 τομέα της Β’ Αθηνών θα ανήκουν οι Δήμοι: Χαλάνδρι Μαρούσι, Κηφισιά, Νέα Ιωνία, Αγία Παρασκευή, Νέο Ηράκλειο, Παπάγου - Xολαργός, Πεντέλη, Λυκόβρυση - Πεύκη, Βριλήσσια, Μεταμόρφωση, Φιλοθέη – Ψυχικό, Φιλαδέλφεια - Χαλκηδόνα και Γαλάτσι. 
  • Κουμουτσάκος: Γιατί δεν απαντά η κυβέρνηση για τους οχτώ Τούρκους;. "Οι ισχυρισμοί της τουρκικής πλευράς δεν μπορούν να μένουν αναπάντητοι. Είναι θέμα αξιοπιστίας και αξιοπρέπειας της χώρας".
  • Επίθεση φιλίας; Τσίπρας βλέπει Ερντογάν . Άγκυρα: Μάς υποσχέθηκαν τους 8. «Η κυβέρνηση είχε υποσχεθεί να παραδώσει τους οχτώ τούρκους αξιωματικούς, ο Νίκος Κοτζιάς το είχε πει σε εμένα» δήλωσε εκ νέου ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου.
  • Δ. Καμμένος για ΑΝΕΛ: Πουλήθηκε το Σκοπιανό . Δεν εννοεί ό,τι λέει ο Πάνος. «Στους ΑΝΕΛ έχουν γίνει όλοι Συριζαίοι δεν μπορούν να διαφωνήσουν… Πρόκειται για το σύνδρομο της πολιτικής Στοκχόλμης».

Οικονομία

  • ΑΑΔΕ: Έρχονται τα τέλη κυκλοφορίας ανά μήνα για το 2018. Δίνεται η δυνατότητα, εξαιρετικά για το 2018, καταβολής αναλογικών τελών κυκλοφορίας για τους μήνες που υπολείπονται έως το τέλος του έτους.
  • Mετωπική σύγκρουση ΗΠΑ με Κίνα: Το Πεκίνο ανακοίνωσε αντίποινα . «Μετά την επιβολή από τις ΗΠΑ των δασμών εισαγωγής (25%) σε βάρος της Κίνας, τα κινεζικά μέτρα τέθηκαν άμεσα σε ισχύ» .
  • BMW και Μερσεντές «τρέμουν» πιθανούς δασμούς των ΗΠΑ . Οι γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες παρακολουθούν με αγωνία τη σοβαρή κλιμάκωση της εμπορικής διαμάχης μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας. Η επαπειλούμενη επιβολή δασμών στα ευρωπαϊκά αυτοκίνητα θα τις έπληττε σοβαρά. .
  • Eξαγορά του όμιλου Υγεία από το fund CVC έναντι 204,4 εκατ. ευρώ . Την υπογραφή συμφωνίας με τη CVC για την απόκτηση του ομίλου Υγεία ανακοίνωσε η διοίκηση της MIG .
  • ΗΠΑ: Σε εφαρμογή οι δασμοί ύψους 29 δισ. ευρώ σε κινεζικά προϊόντα . Οι επιπλέον δασμοί που αποφάσισε ο Ντόναλντ Τραμπ σηματοδοτούν μια σημαντική κλιμάκωση της εμπορικής διαμάχης μεταξύ των δύο μεγαλύτερων οικονομιών του κόσμου .

Αθλητισμός

  • Διάβολοι στον Παράδεισο, Βραζιλία στην κόλαση!. Το Βέλγιο προχωρά, η Βραζιλία πάει σπίτι! Οι «κόκκινοι διάβολοι» πήραν μεγάλη πρόκριση στην τετράδα του Μουντιάλ, επικρατώντας της σελεσάο με 2-1. Μεγάλες χαμένες ευκαιρίες στο νήμα από τους Λατίνους. 
  • Βαράν και... Μουσλέρα έστειλαν στα ημιτελικά τη Γαλλία!. Με τον Βαράν να ανοίγει το σκορ και τον Γκριεζμάν να ολοκληρώνει τη… δουλειά, εκμεταλλευόμενος την γκέλα του Μουσλέρα, η Γαλλία επικράτησε της Ουρουγουάης με 2-0 και έκλεισε θέση στα ημιτελικά. 
  • Μουντιάλ: Η σκιά της διαφθοράς στην Εθνική Κροατίας. H Κροατία θεωρείται κρυφό φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου στο Μουντιάλ. Ωστόσο για πολλούς η ταύτιση με την ομάδα είναι μια δύσκολη υπόθεση μια και παίκτες της ενέχονται σε σκάνδαλα διαφθοράς. 
  • Καλύπτει με 20 εκατ ευρώ την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ο Γιάννης Αλαφούζος. Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Γιάννης Αλαφούζος, ξεκαθαρίζει πως θα στηρίξει με όλες τις δυνάμεις του τη μετάβαση στη νέα εποχή και τονίζει πως έχει δαπανήσει πάνω από 50 εκατ. ευρώ από την προσωπική του περιουσία για τον Παναθηναϊκό.
  • Ο Στέφανος Τσιτσιπάς για πρώτη φορά στον 3ο γύρο ενός Grand Slam. Την σπουδαία διαδρομή που ξεκίνησε στο παγκόσμιο τένις ο Στέφανος Τσιτσιπάς, την επεκτείνει κι άλλο στο Γουίμπλεντον. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου