Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 5 Ιουλίου 2018

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Πέμπτη, 5 Ιουλίου, 2018

  • Συνελήφθη Κινέζος στον Άλιμο που υπεξαίρεσαι από συμπατριώτες 30 δισ. γουάν. Ο Κινέζος 41 ετών, μαζί με αλλά άτομα, είχε ιδρύσει και διηύθυνε ηλεκτρονική πλατφόρμα, μέσω της οποίας κατέθεταν χρήματα πολίτες της Κινάς με την υπόσχεση πολύ μεγαλυτέρου επιτοκίου από ότι δίνουν οι τράπεζες.
  • Στα δίχτυα της ΕΛ.ΑΣ. κύκλωμα ναρκωτικών της πλατείας Εξαρχείων. Από τους προσαχθέντες κρατήθηκαν τελικά 2 αλλοδαποί, εκ των όποιων ένας ανήλικος Αφγανός (17 ετών) και ένας 28χρονος Αλβανός, στην κατοχή των όποιων βρέθηκαν μικροποσότητες ναρκωτικών. 
  • Nέα διαμαρτυρία για τη Μακεδονία με συγκέντρωση στο Λευκό Πύργο . Οι διαδηλωτές με αυτοκινητοπομπή κατευθύνθηκαν στο Λευκό Πύργο όπου αυτή την ώρα πραγματοποιείται νέα διαμαρτυρία ενάντια στη συμφωνία των Πρεσπών. 
  • Εντοπίστηκε και εξαρθρώθηκε μεγάλο κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών . Έγινε έφοδος σε πέντε κατοικίες και ένα καφενείο στο Γαλάτσι.
  • Βίτσας: Η επαναπροώθηση μεταναστών προβλέπεται έτσι κι αλλιώς από την ΕΕ. «Η συμφωνία είναι πολύ συγκεκριμένη, είναι μία πολιτική συμφωνία για να πράξουμε αυτά που προβλέπονται έτσι κι αλλιώς από το Ενωσιακό Δίκαιο».

Κόσμος

  • Κατονομάστηκε το ζευγάρι που μάλλον δηλητηριάστηκε στη νότια Αγγλία. Το πρωί είχε κληθεί ασθενοφόρο λόγω απώλειας αισθήσεων της 44χρονης και αργότερα στην ημέρα ακολούθησε νέα κλήση για έντονη αδιαθεσία του 45χρονου. 
  • Η Λέγκα θέλει συνάντηση με Ματαρέλα για την κατάσχεση των λογαριασμών της. Πηγές της Λέγκα αναφέρουν ότι πρόκειται για πολιτική επίθεση που θέλει να πλήξει το πρώτο ιταλικό κόμμα, και ότι θεωρούν πως δεν υπάρχει ανάλογο προηγούμενο στην Ευρώπη. 
  • Έπαινοι Ζάεφ στον «μακεδονικό» στρατό.«Τιμή μας να είμαστε μέλος του ΝΑΤΟ». «Σαν στρατιώτες θα πρέπει να είστε υπερήφανοι που θα είστε η πρώτη γενιά που θα υπηρετεί τη χώρα ως μέλος του ΝΑΤΟ», σημείωσε ο πρωθυπουργός των Σκοπίων στην ορκωμοσία 125 επαγγελματιών στρατιωτών της χώρας. 
  • Ρωσία: Αυτοκίνητο παρέσυρε πεζούς στο Σότσι, ένας νεκρός (video). Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές που μίλησαν στο πρακτορείο Reuters, οι αρχικές έρευνες δείχνουν ότι ο οδηγός του οχήματος αποκοιμήθηκε στο τιμόνι. 
  • HRW: Εκατοντάδες ασυνόδευτα παιδιά εγκαταλελειμμένα στο Παρίσι. Εκατοντάδες ανήλικα παιδιά που έχουν φθάσει χωρίς τις οικογένειές τους στη Γαλλία, βρίσκονται στο Παρίσι, αφημένα στην τύχη τους, λόγω εσφαλμένων εκτιμήσεων για την ηλικία τους, σύμφωνα με έκθεση που εξέδωσε σήμερα, 4/6, το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (Human Rights Watch) η οποία εντούτοις αμφισβητείται εντόνως τόσο από τη δημαρχία του Παρισιού όσο κι από τον Ερυθρό Σταυρό. 

Πολιτική

  • Τσίπρας: Η Συμφωνία των Πρεσπών δίνει νέα προοπτική για όλη την περιοχή. Για τη Σερβία είναι πολύ σημαντικό αυτό το επίπεδο συνάντησης, δήλωσε ο Πρόεδρος της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς, τονίζοντας ότι έχει πολύ μεγάλη σημασία "για το μέλλον των χωρών μας". .
  • Καμίνης: Ο Κλεισθένης θα εκβιάσει την παρουσία του ΣΥΡΙΖΑ στην Αυτοδιοίκηση. Σχετικά με την τακτική που θα πρέπει να ακολουθήσει το Κίνημα Αλλαγής στις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές, ο δήμαρχος Αθηναίων και μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του Κινήματος, ανέφερε ότι πρέπει να επιδιώξει τη συγκρότηση ψηφοδελτίων με βάση τις ικανότητες των υποψηφίων και την ουσιαστική απήχησή τους στην κοινωνία. .
  • Μητσοτάκης:Αν δεν έχουμε δεσμεύσεις ας ξεψηφίσει ο Τσίπρας τα μέτρα 5,2 δισ. "Αν ο κ. Τσίπρας εννοεί αυτά που λέει, ό,τι δεν υπάρχουν δεσμεύσεις για την επόμενη μέρα μετά τα μνημόνια, ας ξεψηφίσει ο ίδιος τα 5,2 δισ. ευρώ νέα μέτρα τα οποία ψήφισε. Εμείς θα τον στηρίξουμε σε αυτήν την περίπτωση..." .
  • Παράπονα Μοσκοβισί: Με κατηγορήσατε ότι παίζω πολιτικό παιχνίδι. «Με κατηγορήσατε ότι παίζω πολιτικό παιχνίδι» είπε ο Π. Μοσκοβισί απευθυνόμενος στους ευρωβουλευτές της αντιπολίτευσης, προσθέτοντας ότι δεν θεωρεί «έντιμη» αυτή τη στάση, γιατί αν παίζει ένα παιχνίδι, είναι «το παιχνίδι της Ευρώπης». 
  • Μητσοτάκης: Τσίπρας . Καμμένος παρέδωσαν μακεδονική γλώσσα και εθνότητα. «Στις δύσκολες στιγμές εσείς κρατήσατε τη Λευκάδα μπλε. Αυτό σας ζητώ να κάνετε και τώρα με μεγαλύτερη ένταση. Να κάνουμε μπλε και τα υπόλοιπα Ιόνια νησιά» είπε ο κ. Μητσοτάκης από τη Λευκάδα.

Οικονομία

  • Τσακαλώτος: Μετά την ελάφρυνση οι επενδυτές μπορούν να μας εμπιστευτούν. Ενόψει συναντήσεων που θα έχει την επόμενη εβδομάδα με επενδυτές στη Νέα Υόρκη και τη Βοστόνη, ο Τσακαλώτος είπε στο Reuters ότι η συμφωνία για το χρέος προσφέρει ένα καθαρό διάδρομο στους επενδυτές, "είτε μιλάμε για ένα 10ετές ομόλογο ή για ξένες άμεσες επενδύσεις". 
  • Μίχαλος: Καμιά άλλη κυβέρνηση δεν στάθηκε τόσο στον επιμελητηριακό θεσμό. Η πρώτη εκδήλωση του ΕΒΕΑ μετά τη διαγραφή Μίχαλου από τη ΝΔ .
  • Η πρόταση του IOBE για να αυξήσει η Ελλάδα τα ετήσια έσοδα ΦΠΑ κατά 21%. Σύμφωνα με τη μελέτη του Ιδρύματος, τα ετήσια έσοδα ΦΠΑ θα ήταν κατά πολύ υψηλότερα αν η Ελλάδα έφθανε το μέσο επίπεδο χρήσης καρτών της ΕΕ. 
  • Ρέγκλινγκ: Δισεκατομμύρια κόστισε το πρώτο διάστημα διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Δισεκατομμύρια κόστισε στην Ελλάδα το α’ εξάμηνο της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ο επικεφαλής του ESM Κλάους Ρέγκλινγκ σε συνέντευξή του στη Handelsblatt ενώ επισημαίνει ότι το ελληνικό πρόγραμμα διήρκεσε 8 χρόνια διότι η Ελλάδα είχε πολύ μεγάλα προβλήματα και ασθενή δημόσια διοίκηση. 
  • Η ΕΤΕ ολοκλήρωσε την πώληση της NBG Albania. Με σχετική ανακοίνωση η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος σημειώνει πως ολοκληρώθηκε το 100% της παραχώρησης της NBG Albania στην American Bank of Investments..

Αθλητισμός

  • Κλείνει τον Γκος ο Ολυμπιακός. Η πρώτη απόκτηση παίκτη από την στιγμή που ο Ντέιβιντ Μπλατ ανέβαλε το πόστο του προπονητή του Ολυμπιακού. 
  • Τα ζευγάρια των προημιτελικών του Μουντιάλ. Δύο πολύ μεγάλα παιχνίδια και άλλα τόσα που δεν χωρούν προγνωστικά, περιλαμβάνει το παζλ των προημιτελικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2018, όπως διαμορφώθηκε μετά την πρόκριση-θρίλερ της Αγγλίας στα πέναλτι εις βάρος της Κολομβίας στο ματς που έπεσε η «αυλαία» της φάσης των «16». .
  • Αποθέωσε τον Γιάννη ο Σακίλ Ο' Νιλ. Εγκώμια για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο από τον ζωντανό θρύλο του NBA. 
  • Δεύτερο φαβορί για την κατάκτηση του Μουντιάλ η Αγγλία. Η νίκη της Αγγλίας επί της Κολομβίας δεν έφερε μόνο τους παίκτες του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ στους προημιτελικούς του Παγκοσμίου Κυπέλλου, αλλά και τους ώθησε στη δεύτερη θέση των προγνωστικών για την κατάκτηση του τροπαίου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου