Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 3 Ιουλίου 2018

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Τρίτη. 3 Ιουλίου, 2018

  • Επιχείρηση διάσωσης γυναίκας πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας στο νησί της Νάξου. 
  • Θεσσαλονίκη: 30χρονος ασέλγησε σε βάρος 15χρονης. Για ασελγείς πράξεις σε βάρος 15χρονης συνελήφθη ένας 30χρονος στη Θεσσαλονίκη, μετά από καταγγελία της ανήλικης κοπέλας. 
  • Έφεση κατά της αθώωσης ηγετικού στελέχους του Ρουβίκωνα άσκησε η Εισαγγελία. Διαφώνησε η Εισαγγελία με την απόφαση αθώωσης ηγετικού στελέχους της συλλογικότητας Ρουβίκωνας που δικάστηκε προ ημερών για τις απειλές που εκτοξεύθηκαν μέσω των κοινωνικών δικτύων για κάψιμο του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ και του ραδιοφώνου. 
  • Μεγάλο αφιέρωμα του Der Spiegel στη Μακρόνησο. Ένα μεγάλο αφιέρωμα για τη Μακρόνησο και την ιστορία της δημοσιεύει το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel στην ηλεκτρονική του έκδοση. 
  • Δήμαρχοι ΒΑ Αιγαίου: Δεν θα δεχτούμε νέες δομές σε αντάλλαγμα για το ΦΠΑ. «Δηλώνουμε ότι θα αντιδράσουμε και δεν θα αποδεχθούμε τη δημιουργία νέων δομών στα νησιά μας για τον εγκλωβισμό μεταναστών και προσφύγων. Θεωρούμε απαράδεκτη την πρακτική -από όπου και αν προέρχεται- να ερμηνεύεται η αναστολή κατάργησης των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά μας, ως αντάλλαγμα για τη δημιουργία νέων δομών». 

Κόσμος

  • Λιβύη: Νέο ναυάγιο με 63 αγνοούμενους. Εξήντα τρεις μετανάστες αγνοούνται μετά το ναυάγιο φουσκωτής βάρκας στα ανοικτά της Λιβύης, σύμφωνα με εκπρόσωπο του λιβυκού Πολεμικού Ναυτικού, που επικαλείται μαρτυρίες ανθρώπων που διασώθηκαν. 
  • Λευκός Οίκος: Δεν αναγνωρίζουμε την προσάρτηση της Κριμαίας από τη Ρωσία. Ο Λευκός Οίκος επανέλαβε τη μη αναγνώριση της προσάρτησης της Κριμαίας από τη Ρωσία, μετά τις αμφιλεγόμενες δηλώσεις του προέδρου Τραμπ σχετικά με τη στάση των ΗΠΑ. 
  • ΗΠΑ: Η αστυνομία κατέσχεσε χάπια έκσταση στο σχήμα του κεφαλιού του Τραμπ. Μια αεροπορική εταιρεία, ουρανοξύστες, γραβάτες, κρασιά, φιλέτα, έχουν χρησιμοποιήσει την εμπορική ονομασία «Τραμπ» για την προώθηση εμπορικών αγαθών κάθε είδους, μορφής και γεύσης. 
  • ΗΠΑ: Υπέκυψε στα τραύματά της η τρίχρονη που είχε τραυματιστεί στην επίθεση σε παιδικό πάρτι. Ένα κοριτσάκι τριών ετών που είχε τραυματιστεί βαριά κατά τη διάρκεια επίθεσης με μαχαίρι στην Πολιτεία Αϊντάχο, στο βορειοδυτικό τμήμα των ΗΠΑ, υπέκυψε τη Δευτέρα, γνωστοποίησε η αστυνομία, διευκρινίζοντας πως άλλα επτά θύματα συνεχίζουν να νοσηλεύονται.
  • Κοντά σε συμβιβασμό Μέρκελ - Ζεεχόφερ για δημιουργία κλειστών κέντρων ασύλου . Κοντά σε συμβιβασμό φαίνεται ότι βρίσκονται η Καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ και ο υπουργός των Εσωτερικών και Αρχηγός της Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης (CSU) Χορστ Ζεεχόφερ, σύμφωνα με την εφημερίδα Bild, με στοιχεία και από την Augsburger Zeitung. 

Πολιτική

  • Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ ζητούν από ΥΠΕΘΑ να απαλειφθεί ο όρος λαθρομετανάστευση. Την απάλειψη του όρου «λαθρομετανάστευση» από κείμενο διαβούλευσης του ΥΠΕΘΑ ζητούν με ερώτησή τους 12 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνοντας ότι πρόκειται για όρο αδόκιμο που ανήκει στη σημειολογία και φρασεολογία ακροδεξιών πολιτικών χώρων με ξενοφοβικές συμπεριφορές και μίσος προς τη διαφορετικότητα. 
  • Πυρ ομαδόν από τα κόμματα της αντιπολίτευσης για δηλώσεις Τσίπρα. «Καθαρή έξοδος για το λαό είναι η κατάργηση όλων των νόμων και των μέτρων των μνημονίων και η ανάκτηση των τεράστιων απωλειών του, που μόνο ο ίδιος με τους αγώνες του μπορούν να κατακτήσουν» καταλήγει το σχόλιο του Κόμματος. 
  • Γιατί δεν πήγε στο υπουργικό συμβούλιο ο Πάνος Καμμένος. Όλα τα παραλειπόμενα από το υπουργικό συμβούλιο και την ομιλία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.
  • Μητσοτάκης: O Τσίπρας είναι πρωθυπουργός υπό προθεσμία. Ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε ότι ο κ Τσίπρας προσποιείται ότι δεν άκουσε τον κ. Καμμένο ο οποίος δημοσίως υποστήριξε ότι θα αποσύρει το κόμμα του από την κυβέρνηση όταν φέρει την κύρωση της επιζήμιας συμφωνίας με τα Σκόπια στη Βουλή. .
  • Τσίπρας στο υπουργικό: Σήμερα χρειάζεται μια συνετή δημοσιονομική πολιτική. Μιλώντας στο υπουργικό συμβούλιο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ανέφερε ότι η Ελλάδα εξασφάλισε συγκεκριμένα μέτρα για την βιωσιμότητα του χρέους, που θα επιτρέψουν μια ομαλή έξοδος της χώρας, στις αγορές. 

Οικονομία

  • Στα 101,482 δισ. ευρώ οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς την εφορία τον Μάιο. Οι οφειλέτες υπό αναγκαστικά μέτρα είσπραξης ανέρχονται σε 1.128.203 άτομα και αυξήθηκαν κατά 10.673 άτομα από τον Απρίλιο, αναλογώντας στο 68,05% των 1.708.111 φορολογουμένων στους οποίους υπάρχει η δυνατότητα επιβολής αναγκαστικών μέτρων.
  • Eurostat: Στο 20,1% μειώθηκε η ανεργία στην Ελλάδα το Μάρτιο. Συνολικά το Μάιο καταγράφονται 17,207 εκατομμύρια άνεργοι στην ΕΕ και 13,656 εκατομμύρια άνεργοι στην ευρωζώνη. 
  • Πρόταση της Αποστολόπουλος Συμμετοχών στη MIG για το «Υγεία». Η πρόταση εξαγοράς βασίζεται σε μη δεσμευτική προσφορά για τη χρηματοδότηση της πρότασης από την «H.I.G. Capital International».
  • ΕΕ:Έκτακτη βoήθεια 20 εκατ. ευρώ για τους πρόσφυγες στα ελληνικά νησιά. Βοήθεια εκτάκτου ανάγκης, ύψους 20 εκατομμυρίων ευρώ, θα χορηγηθεί για τους πρόσφυγες στα ελληνικά νησιά και κυρίως στη Λέσβο, όπως ανακοίνωσε σήμερα η Eυρωπαϊκή Επιτροπή.
  • ΙΟΒΕ: Σε χαμηλό 5μήνου το οικονομικό κλίμα·πτώση καταναλωτικής εμπιστοσύνης. Στο Λιανικό Εμπόριο, η πτώση συσχετίζεται με την ήπια υποχώρηση της κατανάλωσης των νοικοκυριών, η οποία προσφάτως αποτυπώθηκε και στα σχετικά στοιχεία του ΑΕΠ.

Αθλητισμός

  • Μουντιάλ: Οι «διάβολοι» του Βελγίου έστειλαν σπίτι τους τρομερούς Ιάπωνες. Από την κόλαση στον… παράδεισο βρέθηκε το Βέλγιο, που έχανε 0-2 μέχρι το 69’, όμως πανηγύρισε τη νίκη-πρόκριση (3-2) επί της Ιαπωνίας σε μια συγκλονιστική αναμέτρηση. 
  • Ανανέωσε ο Σπανούλης!. Ο αρχηγός των ερυθρολεύκων στη συνάντηση που είχε με τους ιδιοκτήτες της ΚΑΕ συμφώνησε να ανανεώσει το συμβόλαιό του. .
  • Το ξύλο της αρκούδας στο Φιλιππίνες-Αυστραλία. Αποβολή 13 παικτών! Σε… ρινγκ μετατράπηκε το παρκέ στο παιχνίδι των Φιλιππίνων με την Αυστραλία, με τον Θον Μέικερ των Μπακς να δείχνει τις ικανότητές του στο… κουνγκ φου, καθώς έδωσε μία… εναέρια κλωτσιά! 
  • Παραμένει το χάσμα Βασιλειάδη - Super League. Αγεφύρωτο το χάσμα ανάμεσα στον υφυπουργό Αθλητισμού και τη Super League, καθώς η τελευταία δεν δέχεται να μειώσει τις ομάδες κάτω από 14. Τι δήλωσε ο Γ. Βασιλειάδης. 
  • Αθλητές παγκοσμίου βεληνεκούς με διακρίσεις στο 6ο Navarino Challenge. Σκοράρει με Arlauckas και δύο ακόμα βραβεία σε Sports Marketing Awards και Digital Media Awards το “6ο Navarino Challenge”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου