Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 21 Ιουλίου 2018

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Σάββατο, 21 Ιουλίου, 2018

  • Ρέθυμνο: Συνελήφθησαν 22 άτομα για παράνομη εμπορία όπλων και πυρομαχικών. Ακόμα 22 άτομα συνελήφθησαν ως αποτέλεσμα της συνέχισης των ερευνών της Αστυνομίας, σε όλη τη χώρα, στο πλαίσιο εξάρθρωσης εγκληματικής ομάδας, η οποία δραστηριοποιούνταν συστηματικά στην παράνομη εισαγωγή, διακίνηση και εμπορία όπλων και πυρομαχικών. 
  • Σύλληψη 48χρονης με ένα κιλό κοκαΐνης στο Μαρούσι . Στα χέρια της αστυνομίας έπεσε μια 48χρονη από την Αλβανία, η οποία κατείχε ένα κιλό κοκαΐνης. 
  • Προβλήματα ηλεκτροδότησης σε Παλαιό Φάληρο και Νίκαια . Η ΔΕΗ αναφέρει ότι η βλάβη θα αποκατασταθεί εντός δύο ωρών. 
  • Επιδιορθώθηκε η βλάβη στο πλοίο Πανόραμα. Συνεχίζει το δρομολόγιο του. Ακινητοποιημένο με μηχανική βλάβη βρισκόταν εδώ και περίπου μια ώρα, στην θαλάσσια περιοχή του νότιου ευβοϊκού κόλπου και συγκεκριμένα ανάμεσα σε Λαμπερούσα, Χερσονήσι και Πεταλιούς το επιβατικό πλοίο «Πανόραμα» που έπλευσε νωρίτερα από το λιμάνι της Ραφήνας με τελικό προορισμό το Μαρμάρι. 

Κόσμος

  • Γερμανία: Ο συλληφθείς αρνείται την επίθεση σε επιβάτες λεωφορείου . Σύμφωνα με μαρτυρία του οδηγού του λεωφορείου, οι επιβάτες του λεωφορείο φώναζαν για το δράστη «είναι τρελός» και επικράτησε χάος . 
  • Οι ΗΠΑ λένε «no» στην Τουρκία για ανταλλαγή του Μπράνσον με τον Γκιουλέν. Τον περασμένο Σεπτέμβριο ο Ταγίπ Ερντογάν είχε δηλώσει ευθαρσώς ότι επιθυμεί ανταλλαγή τους: «Εκείνοι μας λένε να τους δώσουμε τον πάστορα. Όμως κι εσείς επίσης, εσείς έχετε έναν κληρικό. Παραδώστε τον μας και εμείς θα δικάσουμε (τον πάστορα) και θα σας τον δώσουμε». 
  • Ινδία: Νεαρή που αναζητούσε δουλειά κατήγγειλε ότι την βίαζαν επί 4 ημέρες. Ο ιδιοκτήτης και ο διαχειριστής ενός ξενοδοχείου συνελήφθησαν αφού μια νεαρή γυναίκα κατήγγειλε ότι 40 άνδρες την βίαζαν επί τέσσερις ημέρες στην επιχείρησή τους. 
  • Γερμανία: Ο δράστης της επίθεσης δεν φαίνεται να είχε ριζοσπαστικοποιηθεί. Πυροτεχνουργοί εξέτασαν το σακίδιο που κρατούσε ο 34χρονος και δεν βρέθηκε εκρηκτικός μηχανισμός. 
  • Ερντογάν: Δεν θα επιτρέψουμε οι Τουρκοκύπριοι να είναι θύματα της μη λύσης. Όπως υποστήριξε, «η μετατροπή της Ανατολικής Μεσογείου σε πεδίο ασφάλειας, σταθερότητας και συνεργασίας θα έχει μεγάλη συμβολή στην επίτευξη λύσης στο Κυπριακό». 

Πολιτική

  • Κατατέθηκε στον Άρειο Πάγο η ιδρυτική διακήρυξη του κόμματος της Παπακώστα. Και το όνομα αυτού "Νέα Ελληνική Ορμή".
  • Μαξίμου: Επώδυνος συμβιβασμός του Μητσοτάκη με την πραγματικότητα. «Καλωσορίζουμε τον επώδυνο συμβιβασμό του κ. Μητσοτάκη με την πραγματικότητα».
  • Μέρκελ: Δεν υπάρχει ανταλλαγή ΦΠΑ με μεταναστευτικό . Ολοκληρώθηκε η συνέντευξη τύπου της Άγγελα Μέρκελ με την τοποθέτησή της να έχει και Ελληνικό «χρώμα». 
  • Κύπρος: Αποδοκιμάσεις και γιουχαΐσματα πολιτών κατά του Πάνου Καμμένου. Δεν έχουν τέλος τα παρατράγουδα για τον Πάνο Καμμένο, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στο νησί της Κύπρου. 
  • Μητσοτάκης στην SZ: Θα σεβαστώ τη συμφωνία με την ΠΓΔΜ. Εκτενέστατη συνέντευξη του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη φιλοξενεί η γερμανική εφημερίδα Süddeutsche Zeitung. Η εφημερίδα Die Welt αναφέρεται στη δίκη που έχασε ο Αλ. Τσίπρας σε βάρος αστυνομικών. 

Οικονομία

  • Mε δασμούς 500 δισεκατομμυρίων δολαρίων απειλεί ο Τραμπ την Κίνα. Έτοιμος να επιβάλει επιπλέον δασμούς αξίας 500 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε εισαγωγές προϊόντων από την Κίνα δηλώνει ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε, απειλώντας να κλιμακώσει την εμπορική σύγκρουση με την ασιατική χώρα. 
  • Η Μέρκελ ζητεί εμπιστοσύνη, ο Πετρόπουλος αμφισβητεί περικοπή συντάξεων. «Η εγκύκλιος Χουλιαράκη δεν σημαίνει ότι θα κοπούν και οι συντάξεις» επέμεινε ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης.
  • Η επιβολή φόρου στο ηλεκτρονικό τσιγάρο ευνόησε το λαθρεμπόριο. Σύμφωνα με τα στελέχη της εταιρείας ηλεκτρονικών τσιγάρων Nobacco, αυτή η επιβολή του φόρου φρέναρε την ανάπτυξης της αγοράς και ταυτόχρονα έσπρωξε τους καταναλωτές σε λαθραία προϊόντα. 
  • ΔΝΤ σε Αθήνα: Διατηρήστε όλες τις μνημονιακές μεταρρυθμίσεις κάντε κι άλλες. Το Ταμείο επιθυμεί διατήρηση των αλλαγών στις συλλογικές διαπραγματεύσεις, ενώ σημειώνει ότι πρέπει να προχωρήσουν και οι μεταρρυθμίσεις στις ομαδικές απολύσειςν ώστε η Ελλάδα να συμβαδίζει με τις καλύτερες πρακτικές της ΕΕ. 
  • Κομισιόν: Αντιμέτωπη (και) η Qualcomm με πρόστιμο ρεκόρ . Ο αμερικανικός κατασκευαστής επεξεργαστών, ο μεγαλύτερος κατασκευαστής επεξεργαστών στην κινητή τηλεφωνία, κατηγορείται ότι πούλησε chipsets χαμηλότερα του κόστους για θέσει εκτός ανταγωνισμού την Nvidia Corp και τη θυγατρική της βρετανική εταιρεία Icera. 

Αθλητισμός

  • Τρομερή Παπαχρήστου, έκανε την κορυφαία επίδοση στην Ευρώπη για φέτος!. Το… άλμα της ζωής της, μέχρι το επόμενο, έκανε η Βούλα Παπαχρήστου! Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια του τριπλούν βελτίωσε το ατομικό ρεκόρ της και «έγραψε» την κορυφαία επίδοση στην Ευρώπη μέσα στο 2018! 
  • Στη Λίβερπουλ ο Άλισον με ποσό-ρεκόρ για τερματοφύλακα. Η Λίβερπουλ ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα την απόκτηση του Βραζιλιάνου διεθνή τερματοφύλακα Άλισον Μπέκερ από την Ρόμα, δημιουργώντας παγκόσμιο ρεκόρ ως προς τα χρήματα που έχει διαθέσει σύλλογος για τη μεταγραφή γκολκίπερ. 
  • Παπαγιάννης: Ο κόσμος του Παναθηναϊκού ξέρει πόσο τον αγαπώ. Λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Πέμπτης «προσγειώθηκε» στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» ο Γιώργος Παπαγιάννης, ο οποίος παρά την ταλαιπωρία από την καθυστέρηση που είχε η πτήση του για Αθήνα φάνηκε ευδιάθετος από τον επαναπατρισμό και την επιστροφή του στον Παναθηναϊκό. 
  • Υπόθεση Χάνεϊκατ: Αυτοκτονία σύμφωνα με τον ιατροδικαστή. Σε αυτοκτονία αποδόθηκε ο θάνατος του μπασκετμπολίστα Τάιλερ Χάνεϊκατ, σύμφωνα με το πόρισμά του ιατροδικαστή που έκανε την αυτοψία στη σορό. 
  • Πόνσε: Είμαι εδώ που ήθελα! Ξέρω σε πόσο μεγάλο σύλλογο ήρθα. Ο Αργεντινός φορ Έκι Πόνσε έδειξε «πεινασμένος» για επιτυχίες με τα κιτρινόμαυρα κι έστειλε το μήνυμά του στον κόσμο. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου