Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Η ιστοσελίδα μας, paneliakos.com, σας εύχεται

Υγεία, Πρόοδο και Ευτυχία - Χρόνια Πολλά
Καλά Χριστούγεννα, KALA CHRISTOUGENNA (Greek)
Merry Christmas (American English, USA)

English (UK) Happy Christmas

German: Frohe Weihnachten
French: Joyeux Noël
Spanish: ¡Feliz Navidad
Italian: Buon Natale
Portuguese: Feliz Natal
Japanese: メリークリスマス
Russian: С Рождеством
Dutch: Vrolijk kerstfeest
Swedish: God jul
Czech: Veselé vánoce
Turkish:Mutlu Noeller
Albanian: Gëzuar Krishtlindjet
Estonian: Häid Jõule
Hebrew: חג מולד שמח
Chinese: 圣诞快乐
Ukrainian: З Різдвом
Serbian: Срећан Божић
Filipino: Maligayang Pasko
Georgian: შობა
Finish: hyvää joulua

Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα ΝΕΑ-ΕΙΔΗΣΕΙΣ στο τέλος της σελίδας, κάτω δεξιά που λέει “Παλαιότερες Αναρτήσεις”. Πατήστε με το “ποντικάκι” πάνω και θα βρείτε ειδήσεις και νέα σημερινά ή χθεσινά και προηγουμένων ημερών, μηνών, χρόνων.

Αγαπητέ Φίλε, Αγαπητή Φίλη,

Εάν δεν μιλάτε καλά Ελληνικά η ιστοσελίδα μας σας δίνει την ευκαιρία να διαβάσετε όλα τα άρθρα στη γλώσσα της αρεσκείας πατώντας το “ποντικάκι” εδώ αριστερά που λέει Translate, Επιλογή Γλώσσας και διαλέξτε τη γλώσσα που καταλαβαίνετε καλύτερα! Σας παρακαλούμε να το πείτε και σε άλλους. Σας ευχαριστούμε και ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ.


Dear friend

if Greek is not your primary language, now, you can read this web page: paneliakos.com in almost 100 different languages. On the left side here, you will see Translate Επιλογή Γλώσσας”, click with computer mouse on top of “Επιλογή Γλώσσας” and read our web page in the language of your preference. Now you could read paneliakos.com in almost 100 languages in a mater of a few seconds. Please tell others. Thank you.

HAPPY HOLIDAYS

Τρίτη, 24 Ιουλίου 2018

Ρέγκλινγκ: Θα είχατε βγει νωρίτερα από την κρίση αν δεν υπήρχε... το 2015

Μηνύματα για συνέχιση των μεταρρυθμίσεων

Ρέγκλινγκ: Θα είχατε βγει νωρίτερα από την κρίση αν δεν υπήρχε... το 2015Τρίτη, 24 Ιουλίου, 2018
«Είναι σημαντικό η Ελλάδα να συνεχίσει να μεταρρυθμίζει την οικονομία της. Αν αντιστρέψει τις εφαρμοσθείσες μεταρρυθμίσεις τότε κάποια από τα επιπρόσθετα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους θα ακυρωθούν» τόνισε την Δευτέρα ο κ. Ρέγκλινγκ μιλώντας σε συνέδριο στο Μόναχο.
Ακόμη ανέφερε ότι η Ελλάδα θα παραμείνει υπό την εποπτεία (scrutiny) του ESM μέχρι να αποπληρώσει το σύνολο των δανείων της προς τον οργανισμό, κάτι που ως γνωστόν αναμένεται να γίνει το 2060.
Ο επικεφαλής του η ESM ανέφερε ότι η εκταμίευση της τελευταίας δόσης 15 δις ευρώ από τον Μηχανισμό Θα καταστεί εφικτή μόλις ολοκληρωθούν οι εθνικές διαδικασίες, δηλαδή μόλις δοθεί το πράσινο φως από το γερμανικό κοινοβούλιο.

Οι υπαίτιοι

Παράλληλα είπε ότι η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα που βρίσκεται ακόμα σε πρόγραμμα διάσωσης και υποστήριξε πως υπάρχουν τρεις λόγοι για τους οποίους η Ελλάδα καθυστέρησε σε σχέση με άλλες χώρες.
«Πρώτον, τα προβλήματα στην Ελλάδα κατά τη διάρκεια της κρίσης ήταν πολύ βαθύτερα από ότι σε άλλες χώρες που μπήκαν σε πρόγραμμα. Δεύτερον, η διοίκηση της χώρας είναι πιο αδύναμη από ότι σε άλλες χώρες της ευρωζώνης.
Και τρίτον, δυστυχώς, η χώρα αντέστρεψε την πορεία πολύ σημαντικών μεταρρυθμίσεων το πρώτο μισό του 2015. Υπήρξε μια απόπειρα να διακοπεί το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων στο οποίο είχε συμφωνήσει. Το αποτέλεσμα ήταν πως η Ελλάδα επέστρεψε σε ύφεση. Η ελληνική κεντρική τράπεζα υπολογίζει ότι αυτό κόστισε στην Ελλάδα περίπου 86 δισ. ευρώ» υπογράμμισε ο κ. Ρέγκλινγκ.

Ο ίδιος επισήμανε ωστόσο ότι από τότε η Ελλάδα έχει σημειώσει εντυπωσιακή πρόοδο. «Οι μισθοί κόπηκαν κατά 20 με 30%. Αυτό ήταν αναγκαίο, γιατί είχαν αυξηθεί πολύ ταχύτερα από ότι η παραγωγικότητα τα προηγούμενα χρόνια. Το αποτέλεσμα ήταν να χάσει η χώρα την ανταγωνιστικότητα της. Από το 2016 και έπειτα, ο ελληνικός προϋπολογισμός εμφανίζει ένα μικρό πλεόνασμα και αυτό ενώ το 2008 είχε ένα έλλειμμα 15% του ΑΕΠ. Οπότε η Ελλάδα έχει κάτι κοινό με τη Γερμανία, η οποία έχει επίσης ένα μικρό πλεόνασμα» ανέφερε.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του ESM, ο κ. Ρέγκλινγκ εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η Ελλάδα θα καταφέρει να αποπληρώσει τα χρήματα που έχει δανειστεί. Οι οικονομίες που έχουν αποδυναμωθεί από μια κρίση μπορούν να αποπληρώσουν εξολοκλήρου δάνεια διάσωσης, αν το κόστος εξυπηρέτησης τους επιμηκυνθεί και δεν ξεπερνάει το 15 με 20%, επισήμανε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου