Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 15 Ιουλίου 2018

Μουντιάλ: Τρίτη θέση για το Βέλγιο, 2-0 την Αγγλία

«Εθνικός Κήρυξ»

Belgium players and team staff pose for a team picture after defeating England in the third place match at the 2018 soccer World Cup in the St. Petersburg Stadium in St. Petersburg, Russia, Saturday, July 14, 2018. (AP Photo/Petr David Josek)
Την καλύτερη θέση της ιστορίας της σε επίπεδο Παγκοσμίου Κυπέλλου κατέλαβε το Βέλγιο, μετά το 2-0 επί της Αγγλίας στον «μικρό τελικό» της διοργάνωσης της Ρωσίας. Η τρίτη θέση των «κόκκινων διαβόλων» ξεπέρασε την τέταρτη θέση που είχαν πάρει ο Εντζο Σίφο και η παρέα του το 1986 στο Μεξικό.
Με ένα γκολ στην αρχή (4’) και ένα στο τέλος (82’) το Βέλγιο πήρε τη νίκη απέναντι στα «3 Λιοντάρια» που θα μείνουν με την παρηγοριά της 4ης θέσης (όπως και το 1990 στην Ιταλία) αλλά και με τον πρώτο σκόρερ -εκτός συγκλονιστικού απροόπτου- τον Χάρι Κέιν.

Το πόσο ήθελαν οι προπονητές των ομάδων το παιχνίδι φάνηκε από τις ενδεκάδες. Ο Ρομπέρτο Μαρτίνεθ παρέταξε ουσιαστικά την κανονική του ενδεκάδα, ενώ αντίθετα ο Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ έκανε πέντε αλλαγές σε σχέση με τον ημιτελικό, καθώς οι Τζόουνς, Ρόουζ, Ντελφ, Ντάιερ και Λόφτους-Τσικ αντικατέστησαν τους Γουόκερ, Γιανγκ, Χέντερσον, Αλι και Λίνγκαρντ. Ετσι ήταν λογικό οι Βέλγοι να πάρουν τον έλεγχο του αγώνα και μόλις στο 4’ να ανοίξουν το σκορ, με συνεργασία των δύο φουλ-μπακ: Ο Τσαντλί από αριστερά έκανε το παράλληλο γύρισμα και ο Μενιέ κινήθηκε σαν σέντερ φορ και με κοντινή προβολή νίκησε τον Πίκφορντ, ενώ θα μπορούσε να διπλασιάσει τα τέρματά του με το γυριστό του Αλντερβάιρελντ στο 35΄, που έφυγε ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
Η μεγάλη ευκαιρία των «τριών λιονταριών» να ισοφαρίσουν χάθηκε στο 70΄: έξοχο «1-2» του Ντάιερ με τον Ράσφορντ, ο μέσος της Τότεναμ βρέθηκε απέναντι από τον Κουρτουά και «τσίμπησε» τη μπάλα από πάνω του, αλλά ο Αλντερβάιρελντ πρόλαβε να διώξει ακριβώς στη γραμμή του τέρματος.
Ο Πίκφορντ σταμάτησε το βολέ του Μενιέ στο 79΄, αλλά τρία λεπτά αργότερα τα… βαριά χαρτιά των «κόκκινων διαβόλων» συνεργάστηκαν και «τελείωσαν» το ματς: ασίστ από τον Ντε Μπράιν, άψογο πλασέ του Αζάρ και 2-0 στο 82΄, για να επισφραγίσει την καλύτερη εμφάνιση στην ιστορία του Βελγίου στα Παγκόσμια Κύπελλα…
Belgium’s Eden Hazard, foreground, receives a medal by FIFA President Gianni Infantino after the third place match between England and Belgium at the 2018 soccer World Cup in the St. Petersburg Stadium in St. Petersburg, Russia, Saturday, July 14, 2018. Belgium defeats England 2-0. (AP Photo/Dmitri Lovetsky)

ΒΕΛΓΙΟ (Ρομπέρτο Μαρτίνεθ): Κουρτουά, Αλντερβάιρελντ, Κομπανί, Βερτόνγκεν, Βίτσελ, Τίλεμανς (78΄ Ντεμπελέ), Μενιέ, Τσαντλί (39΄ λ.τρ. Βερμέλεν), Ντε Μπράιν, Ε. Αζάρ, Λουκάκου (60΄ Μέρτενς).
ΑΓΓΛΙΑ (Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ): Πίκφορντ, Μαγκουάιρ, Στόουνς, Τζόουνς, Ρόουζ (46΄ Λίνγκαρντ), Ντελφ, Ντάιερ, Λόφτους-Τσικ (84΄ Αλι), Τρίπιερ, Κέιν, Στέρλινγκ (46΄ Ράσφορντ).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου