Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 19 Ιουλίου 2018

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Πέμπτη, 19 Ιουλίου, 2018

Περικοπή των συντάξεων κατά 3,4 δισ. επιβεβαιώνει η εγκύκλιος 2019. Σύμφωνα με την εγκύκλιο, οι δαπάνες για χορήγηση συντάξεων τοποθετούνται στα 25,480 δισ. ευρώ, όσο δηλαδή προβλέπει και το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα, από 28,859 δισ. ευρώ φέτος.
  • Υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά στην Κορυφή (Κουκουβίτσα) Ηλείας. Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά που ξέσπασε τις απογευματινές ώρες τη Τετάρτη, από άγνωστη μέχρι τώρα αιτία, σε δασική έκταση, στην περιοχή Κορυφή της Ηλείας. .
  • Θεσσαλονίκη: Υπό έλεγχο η φωτιά σε καταυλισμό Ρομά. Υπό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά που ξέσπασε σε καταυλισμό Ρομά στην Περαία Θεσσαλονίκης. .
  • Τζακ ποτ στο ΛΟΤΤΟ. Τζακ-ποτ σημειώθηκε στην κλήρωση του Λόττο το βράδυ της Τετάρτης. 
  • Ψήφισμα του δημοτικού συμβουλίου Αθήνας για τη χρήση ναρκωτικών στην πόλη. Στο ψήφισμα υπογραμμίζεται ότι ο δήμος Αθηναίων ασκεί στο ακέραιο την αρμοδιότητά του στο επίπεδο της πρόληψης, μέσα από τη συστηματική συνεργασία του με δημόσιους φορείς και φορείς της κοινωνίας των πολιτών, οι οποίοι διαθέτουν τεχνογνωσία και εξειδίκευση σε θέματα ουσιοεξάρτησης. 
  • Κοτζιάς σε Ρωσία: Η συνεχής ασέβεια προς την Ελλάδα πρέπει να σταματήσει. Ο κ Κοτζιάς κάνει λόγο για ασέβεια προς την Ελλάδα καθώς και έλλειψη κατανόησης του σύγχρονου κόσμου στον οποίο τα κράτη, ανεξαρτήτως μεγέθους, έχουν αυτοτέλεια και μπορούν να ασκήσουν ανεξάρτητη, πολυδιάστατη και δημοκρατική εξωτερική πολιτική. 

Κόσμος

  • Κολομβία: Σύλληψη καταζητούμενου για τη δολοφονία φοιτητή. Tη σύλληψη ενός από τους πλέον καταζητούμενους κακοποιούς στον Ισημερινό, ανακοίνωσαν χθες οι αρχές της Κολομβίας. 
  • Συρία: Eκκένωση των δύο πολιορκούμενων χωριών Φούα και Κεφράγια. Λεωφορεία άρχισαν τη νύχτα της Τετάρτης προς Πέμπτη να απομακρύνουν χιλιάδες άμαχους και φιλοκυβερνητικούς μαχητές από τα χωριά Φούα και Κεφράγια, στην επαρχία Ιντλίμπ, δύο κοινότητες που πολιορκούνταν εδώ και τρία χρόνια από αντάρτες και τζιχαντιστές, διαπίστωσε ανταποκριτής του Γαλλικού Πρακτορείου. 
  • Ήρθη η κατάσταση εκτάκτου ανάγκης στη Τουρκία. Tα μεσάνυχτα της Τετάρτης τερματίστηκε η κατάσταση έκτακτης ανάγκης στην Τουρκία που είχε παραταθεί επτά φορές, κάθε φορά για τρίμηνες περιόδους. 
  • Ακυρώθηκαν πτήσεις της British Airways στο Χίθροου λόγω προβλημάτων στα συστήματα υπολογιστών. Ακυρώθηκαν ή καθυστέρησαν πτήσεις της British Airways για αρκετές ώρες στον τερματισμό σταθμό 5 στο αεροδρόμιο Χίθροου του Λονδίνου την Τετάρτη λόγω προβλημάτων στα συστήματα παρόχου IT, σύμφωνα με την αεροπορική εταιρεία. 
  • Προφυλακιστέα η κατηγορούμενη για κατασκοπεία στις ΗΠΑ Μαρία Μπούτινα. Ένας Αμερικανός δικαστής διέταξε σήμερα τη φυλάκιση της 29χρονης Ρωσίδας Μαρί Μπούτινα εν αναμονή της εκδίκασης της υπόθεσής της, μετά την κατηγορία των αμερικανικών ομοσπονδιακών εισαγγελέων ότι διατηρούσε σχέσεις με τις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες. 

Πολιτική

  • Κοντονής για απόφαση ΣτΕ: H φαιά προπαγάνδα έπεσε στο κενό. Ο υπουργός αναφερόμενος στην απόφαση της Επιτροπής Αναστολών τονίζει μεταξύ άλλων ότι από το περιεχόμενο της προκύπτει ότι «η κυβέρνηση έχει διασφαλίσει πλήρως τα εθνικά συμφέροντα». 
  • Μητσοτάκης: Προκηρύξτε εκλογές πριν την ΔΕΘ προκειμένου να έχετε άλλοθι . Στην Πολιτική Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας μίλησε ο Πρόεδρος του Κόμματος, ο οποίος πρότεινε στην κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό να προκηρύξουν εκλογές πριν από την ΔΕΘ ώστε να έχουν ένα καλό άλλοθι να αποφύγουν το ταξίδι στην Θεσσαλονίκη. 
  • ΑΝΕΛ: Κάθε κατεργάρης στον πάγκο του μετά την απόφαση ΣτΕ για Πρέσπες . Ο εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ καταλήγει στη δήλωσή του: «αν ποτέ έρθει συμφωνία τέτοιου είδους στο ελληνικό κοινοβούλιο που θα περιλαμβάνει το όνομα της Μακεδονίας τότε ο Πάνος Καμμένος και οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ θα τη σταματήσουμε. Μπορούν με τον ίδιο τρόπο να δεσμευτούν ο Κυριάκος και οι "ψευτομακεδονομάχοι" του;».
  • Επιμένει στα περί επαναφοράς των συλλογικών συμβάσεων η Έφη Αχτσιόγλου. Τις προτεραιότητες που θέτει το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ανέλυσε η αρμόδια υπουργός Έφη Αχτσιόγλου, μέσω της συνέντευξης που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό ΕΡΤ1. .
  • Τζανακόπουλος: Θα εξαντλήσουμε κάθε μέσο πίεσης για τους στρατιωτικούς. Από τη μεριά της κυβέρνησης θα συνεχίσουμε να εξαντλούμε όλα τα μέσα πολιτικής πίεσης, όλες τις διπλωματικές και νομικές δυνατότητες που έχουμε, τόνισε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος με αφορμή την απορριπτική απόφαση του τουρκικού δικαστηρίου για αποφυλάκιση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, σε συνέντευξη του στον ΑΝΤ1. 

Οικονομία

  • Περικοπή των συντάξεων κατά 3,4 δισ. επιβεβαιώνει η εγκύκλιος 2019. Σύμφωνα με την εγκύκλιο, οι δαπάνες για χορήγηση συντάξεων τοποθετούνται στα 25,480 δισ. ευρώ, όσο δηλαδή προβλέπει και το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα, από 28,859 δισ. ευρώ φέτος. 
  • Λαγκάρντ: Οι ΗΠΑ θα είναι πιθανόν ο μεγάλος χαμένος του εμπορικού πολέμου. «Ενώ όλες οι χώρες θα είναι εν τέλει πιο αδύναμες, η αμερικανική οικονομία θα είναι ιδιαίτερα ευάλωτη διότι ένα μεγάλο μέρος του εμπορίου της θα υπόκειται σε αντίποινα», ανέφερε σε μπλογκ η Κριστίν Λαγκάρντ, γενική διευθύντρια του ΔΝΤ. 
  • Πρωταθλήτρια η Ελλάδα ως προς τις επενδύσεις του «Σχεδίου Γιούνκερ» . Η Ελλάδα κατατάσσεται στην πρώτη θέση ως προς τις επενδύσεις που ενεργοποιήθηκαν σε σχέση με το ΑΕΠ, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Ταμείου Στρατηγικών Επενδύσεων (ΕΤΣΕ) Σχεδίου Γιούνκερ. 
  • Eurostat: Στο 1% ο πληθωρισμός τον Ιούνιο του 2018 στην Ελλάδα. Ο πληθωρισμός ανήλθε στο 1% τον Ιούνιο στην Ελλάδα, έναντι 0,8% τον Μάιο .
  • Νέος CEO της Εθνικής Τράπεζας ο Παύλος Μυλωνάς. Το Διοικητικό Συμβούλιο της Εθνικής Τράπεζας ανέδειξε σήμερα ομόφωνα τον Παύλο Μυλωνά στη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου σε συνέχεια της χθεσινής πρόκρισης της συγκεκριμένης υποψηφιότητας από το ΤΧΣ. 

Αθλητισμός

  • Τεχνική κολύμβηση: «Χρυσοί» Καρετζόπουλος και Μπόνιας. Δύο χρυσά μετάλλια κατέκτησε η Ελλάδα, την 3η ημέρα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος τεχνικής κολύμβησης, στο Βελιγράδι. 
  • Ch. League: Αποκλείστηκε ο ΑΠΟΕΛ από τα προκριματικά. Ο ΑΠΟΕΛ θα συνεχίσει το ευρωπαϊκό ταξίδι του συμμετέχοντας στο β΄ προκριματικό γύρο Europa League. 
  • Fake news τελικά η είδηση για τη μεγάλη δωρεά των Κροατών διεθνών!. Πολύ καλή για να είναι αληθινή η "απόφαση" των Κροατών διεθνών να δωρίσουν όλα τα έσοδα της Κροατίας από το Παγκόσμιο Κύπελλο σε φιλανθρωπικά ιδρύματα της χώρας για παιδιά.
  • Σε φιλανθρωπικά ιδρύματα όλα τα έσοδα της Κροατίας από το Μουντιάλ!. Την απόφαση τους να δωρίσουν όλα τα έσοδα της Κροατίας από το Παγκόσμιο Κύπελλο σε φιλανθρωπικά ιδρύματα της χώρας για παιδιά, ανακοίνωσαν οι ποδοσφαιριστές και το τεχνικό τιμ της Χρβάτσκα. 
  • Ανακοίνωσε Τουπάν ο Ολυμπιακός, πάει και για Τίμα. Παίκτης του Ολυμπιακού για δύο χρόνια ο Αξέλ Τουπάν! Επόμενη κίνηση ο Γιάνις Τίμα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου